Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 25 червня 2023, 06:07
18071
97

Переможний старт. Збірна України U-21 обіграла Хорватію на Євро-2023

Українці забили два голи у ворота суперників

| Оновлено 25 червня 2023, 06:07
18071
97
Переможний старт. Збірна України U-21 обіграла Хорватію на Євро-2023
twitter

Збірна України U-21 стартувала на чемпіонаті Європи матчем проти Хорватії.

Після стартового свистка українці взяли м'яч під контроль і цілком упевнено справлялися зі спробами пресингу у виконанні суперників. Активними діями на лівому фланзі вирізнявся Вівчаренко, котрий кілька разів спробував загострити ситуацію. Але загалом обидві команди грали обережно, намагаючись мінімізувати можливі помилки.

До першого взяття воріт хорватської «молодіжки» спричинили індивідуальні дії Кащука. Наш півзахисник на прийомі відіграв опонента, а потім по центру здійснив прохід у штрафний майданчик і завдав точного удару у протихід голкіперу. Хорвати одразу відповіли небезпечним штрафним, але м'яч після удару Булата пролетів поряд зі штангою.


УАФ

Тепер уже хорвати заволоділи територіальною перевагою, а «синьо-жовті» відійшли до свого штрафного майданчика, розраховуючи на швидкі контратаки. Ще один штрафний пробивав Булат: цього разу Трубіну довелося демонструвати свою реакцію, з чим голкіпер блискуче впорався. Агресивні атаки номінальних гостей тримали у постійній напрузі нашу оборону, але підопічні Руслана Ротаня зуміли зберегти мінімальну перевагу у першому таймі.

А друга половина зустрічі розпочалася ще з одного удару по амбіціях хорватської команди. Знову проявив себе Кащук. Цього разу автор першого голу в матчі навісив точно на голову Сікану, і форвард подвоїв перевагу «синьо-жовтих».

Якийсь час хорвати перебували в розгубленості, але потім знову почали активно облягати наш штрафний. Помітно пожвавив гру «клітчастих» вихід на поле Стойковича. Саме він міг скоротити відставання у рахунку, але після удару хорватського футболіста м'яч лише зачепив поперечину. Фріган із вигідної позиції не влучив у ближній кут, як і Бельо, який замикав простріл того таки Стойковича.


УАФ

Останні хвилини зустрічі проходили далеко від нашого штрафного майданчика. Хорвати, ймовірно, змирилися з поразкою, а «синьо-жовті» проводили гострі контратаки і могли довести рахунок до розгрому. Фінальний свисток зафіксував нашу перемогу.

Другий матч на чемпіонаті Європи збірна України U-21 проведе 24 червня проти Румунії.

Чемпіонат Європи U-21. Група В.

Україна U-21 – Хорватія U-21 – 2:0

Кащук (19), Сікан (48)

Качавенда (16), Стойкович (82)

Україна U-21: Трубін, Вівчаренко, Таловеров, Батагов, Сич, Бражко (Желізко, 83), Бондаренко, Брагару (Назаренко, 62), Криськів (Очеретько, 71), Кащук (В'юнник, 71), Сікан (Судаков, 83)

Хорватія U-21: Котарскі, Чоліна (Стойкович, 58), Перкович, Франич, Сігур, Качавенда (Шего, 58), Пршир (Ходжа, 84), Булат, Батуріна, Фріган (Відович, 73), Бельо (Шимич, 84)

Арбітр: Мохаммед аль-Хакім (Швеція)

Стадіон «Жулешті» (Бухарест, Румунія)

УКРАЇНА U-21 – ХОРВАТІЯ U-21. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

48’
ГОЛ ! М'яч забив Данило Сікан (УКРАЇНА U21).
19’
ГОЛ ! М'яч забив Олексій Кащук (УКРАЇНА U21).
Оцініть матеріал
(124)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Сабо оцінив валідольну перемогу збірної України у матчі зі Словаччиною
Футбол | 22 червня 2024, 10:42 8
Сабо оцінив валідольну перемогу збірної України у матчі зі Словаччиною

Екстренер збірної України висловився про результат цього поєдинку

Джерело: Дніпро-1 незабаром припинить своє існування
Футбол | 22 червня 2024, 11:26 54
Джерело: Дніпро-1 незабаром припинить своє існування

Про це повідомив журналіст Ігор Бурбас

Коментарі 97
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex T
Отличный результат, всех с победой! Хоть мы и не были фаворитами встречи у буков
OleksandrFCDD
Імхо, одна з найсильніших збірних за всю історію, всі гравці на своїх позиціях. 
AK.228
Круто, молодці!!!!
8number
Якщо чули що хтось оре, то був я 😀 Хлопці молодці, подарували гарний настрій і вечір. Я зразу не збирався, а зараз закупив білети на усі останні групові матчі. З румунами на стадіоні Стяуа буде цікаво, там і стадіон краще і людей думаю буде більше. 
Хорвати такого не чекали, сидів біля їхньої делегації (писали там на бумажках увесь матч) , в кінці очі в них були дуже невдоволені, але ми їм подякували за підтримку країни. (Хорватьска збірна підійшла до трибун і на хвилинку ми і їм Хорватія покричали, бо так то усе було у наших флагах і навіть румуни кричали Україна всю гру 🇺🇦)
За матч не сподобався тільки Ротань, наш тренер блін. Чого він орав там бігав як ідіот ніхто не розумів, навіщо бісити арбітрів істерикою невідомо, здається це не покращує відношення.
Роман Кантарский
Кому ще в очі "кинувся" Таловєров? Начеб-то достойний козак, ні?
Александр Ад
молодці солідно.І головне ще е потенціал!
VBOLYUVALNIK
Молодці, порадували! Видали дуже гарну і конкурентну гру, не дивлячись на те що могли грати гравці покраще ( Забарний, Мудрик, Ярмолюк і ще декілька), у другій половині другого тайму Хорвати почали дуже сильний пресинг, видно було що наші трохи розклеїлися, але витримали. Молодіжка в нас топова! 💪💙💛
BARA.bass
Молодцы ребята, достойно сыграли!
Макс Максов
Ось вам і Ротаньстайл) З перемогою!
Maks KROT
Молодцы !!навонговал 2-0 так и произошло !!Кащук очень порадовал топчик  ,Трубин  после сборной приехав вообще очень уверенно сыграл ,да и все игроки  молодцы,и  даже Ротань тренер суперфизрук  сегодня не  напридумывал х....!!!первый тайм хочешь хорошо ,второй немного не очень ,ну уверенная победа норм! Молодцы !!Ждём ещё лучше игры с румынами и испанцами и хорошего результата !!!
Mishka_Tayson
Приємно здивували! І результатом, і рівнем гри.
Умник
Молодцы
Sunrise
В принципе - целостно, довольно уверенно. Было полчаса во втором тайме когда хорваты заметно добавили и выглядели получше, хорошо что повезло пару раз. Последние 10 минут видимо уже приняли поражение и начали грубить.
Из минусов: были возможности для хороших контр, но по факту ни одной не довели до опасности. То медленно, то неточно. Сложилось ощущение что нам лучше не играть от обороны. С Испанией (и если пройти дальше), похоже, будет тяжело. 
Но сегодня оборона у нас была лучше, завершение точнее. 
adidas777
Таловерів і Кащук - монстри! 
За великим рахунком, сьогодні вся збірна молодці!
inspekcha85
Какие красавцы,а .Считай готовый резерв
 для  1й национальной команды.
Komatsu
Голи забивали чемпіони світу U-20.
BAD👣BOY
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Spaceman
Тупі дибіли спорт.юа не можуть правильну турнірну таблицю надрукувать..
Serhii1
 Переможний старт
Олег Мандрівник
Стоимость Кащука сейчас резко вырастет. Одному пройти четверых и забить, а потом ещё и передачу голевую сделать. То есть и сам может забить, и помочь забить может.