Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Пляжний футбол
| Оновлено 06 жовтня 2023, 01:21
639
0

КЛИМЕНКО: «Перед Європейськими іграми у команді є певний дисбаланс»

Наставник жіночої збірної з пляжного футболу розповів про результати зборів

| Оновлено 06 жовтня 2023, 01:21
639
0
КЛИМЕНКО: «Перед Європейськими іграми у команді є певний дисбаланс»
АПФУ. Юрій Клименко

Головний тренер жіночої збірної України з пляжного футболу Юрій Клименко розповів про результати збору в Польщі та Португалії й про подальші плани підготовки до ІІІ Європейських ігор.

Із 1 до 10 червня жіноча збірна України з пляжного футболу проводила навчально-тренувальний збір у Гданську та Назаре. Синьо-жовті зіграли чотири товариські поєдинки – два з Польщею (3:0, 3:2) та два з Португалією (3:4, 3:3, пен 2:3). Підсумки збору підбив наставник української команди Юрій Клименко:

«Ми провели декілька хороших тренувань, на яких відпрацювали багато тактичних моментів. Усі викладалися на сто відсотків, тож до дівчат у нас претензій немає. Підготувалися до двох спарингів зі збірною Польщі, в яких, на мій погляд, зіграли дуже гідно.

Потім перелетіли до Назаре, і на наступний день одразу був запланований контрольний поєдинок. Краще, звичайно, було б, якби ми мали пару днів для підготовки, але сталося як сталося. Трохи не вистачило часу. Утім, ми переглянули там ще двох гравчинь, які приєдналися до нас у Португалії, – Бабенко та Дубицьку.

Щодо малюнку гри до дівчат ніяких зауважень немає. Вони чітко виконували всі настанови й задуми, що ми напрацьовували в Польщі. Початок атак, розіграші стандартів – усе добре. Ми виглядали навіть краще, ніж португалки, домінували й у нападі, й у захисті, але пропустили необов'язкові м'ячі та забракло реалізації моментів. Утім, ми їх створювали – і з гри, і зі стандартів, тож на полі багато що виходило. У принципі, збір вийшов дуже плідним.

Плани підготовки команди до ІІІ Європейських ігор у Польщі? Наразі ми надали дівчатам тиждень відпочинку, після чого 20 червня зберемося в Києві й продовжимо підготовку. Плануємо 22 червня зіграти контрольний матч із хлопцями з другої ліги чемпіонату України. Найбільша проблема в нас – не можемо працювати разом, усією командою. Деякі дівчата ще дограють чемпіонати за кордоном, і не в усіх виходить прибути до нашої країни. Вони приєднаються до нас уже безпосередньо на Європейських іграх у Кракові. Тому є певний дисбаланс із награванням постійних четвірок. Але нічого – працюватимемо й поїдемо на турнір із хорошим настроєм. 25 й 26 червня вже в Польщі проведемо короткі передматчеві тренування й стартуємо».

У груповому раунді Європейських ігор у Польщі жіноча збірна України з пляжного футболу виступить у групі В разом з Іспанією та Італією. В іншій трійці гратимуть Польща, Португалія та Чехія. Ігри пройдуть у період із 27 червня до 1 липня в Тарнові. За регламентом змагань жіночі збірні на груповому етапі зіграють в одноколовому турнірі, за підсумками якого по дві найкращі команди з кожної групи вийдуть до півфіналів. Невдахи ж поборються за 5–6 місця.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.