Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 16 червня 2023, 09:36
14446
4

Фіаско господарів. Хорватія ефектно розбила Нідерланди в екстратаймі

Колектив Златко Далича був близьким до перемоги й у основний час, проте суперники ще пручались

| Оновлено 16 червня 2023, 09:36
14446
4
Фіаско господарів. Хорватія ефектно розбила Нідерланди в екстратаймі
Getty Images/Global Images Ukraine

Європейський клубний сезон залишився позаду, проте ще не сказали свого останнього слова в цьому футбольному році національні команди, тож найближчим часом тільки й буде розмов про них. Зокрема, цей тиждень присвячено протистоянням у такому турнірі, як Ліга націй УЄФА, де якраз настав час визначити володаря головного трофею з-поміж чотирьох найбільш успішних команд дивізіону A.

Господарями міні-турніру в форматі чотирьох цього разу є збірна Нідерландів, на терени країни якої завітали в гості Хорватія, Італія та Іспанія. І саме з матчу за участі колективу Рональда Кумана проти чинних володарів «бронзових» нагород чемпіонату світу під керівництвом Златко Далича й розпочинався цей блискавичний розіграш плей-оф.

Трибуни роттердамського стадіону «Де Кейп» були заповнені вщент, неначе тут грає місцевий «Феєнорд» у цей день, однак не лише «помаранчеве море» жевріло на задньому тлі того, що відбувалось на футбольному полі. Хорватів приїхало також чимало, тож «картаті» могли розраховувати на підтримку, демонструючи на полі доволі непривабливий футбол від захисту.

Так, обидві команди вирішили, що їм буде за краще не наражати себе зайвий раз на проблеми та сконцентруватись на обережному володінні м’ячем. Спостерігати за цим «видовищем» було не дуже цікаво, тому добре, що все обмежилось лише стартовими пів годинами ігрового часу. А потім господарі вийшли вперед за підсумками поодинокої атаки із завершальним ударом із правого флангу під дальню стійку від Малена.

То був дійсно виключний випадок, коли хоча б одна зі збірних зуміла зв’язати кілька передач перед штрафним майданчиком суперників. Команді Далича, наприклад, до настання перерви це так і не вдалось зробити. Однак Хорватія точно не приїхала на цю гру просто спостерігати за подіями на полі. Активна позиція гостей на початку другого тайму зумовила створення перших проблем «ораньє» в захисті.

Нідерландці, як здавалось, необачно почали відчувати себе занадто розкуто навіть усередині власного штрафного майданчика, що в підсумку призвело до випадкової помилки Гакпо на лівому фланзі захисту, яку він був вимушений виправляти виключно фолом проти Модрича, що його атакував із відбирання. Призвело це до пенальті, який ударом у центр воріт реалізував Крамарич. А далі вже пішла зовсім інша гра.

Дива, утім, жодного не сталось – хорвати так само віддавали м’яч суперникам, чим ті взагалі не квапились користатись, а команда Далича тим часом створила собі другий гол фактично з нічого. Здавалось, що момент на 73 хвилині вже встигли дограти до завершення, проте простріл Іванушица з лівого флангу штрафного все ж таки знайшов Пашалича, який поцілив у дотик під дальню стійку.

Нідерландам виявилось потрібно аж надто багато ігрового часу, аби відповісти на цей випад суперників, проте гру вони все ж таки перевели до овертаймів за підсумком масованого штурму в компенсовані хвилини. Пощастило тоді Лангу з відскоком у центрі штрафного та з влучністю удару зльоту під поперечину, а Далич тим часом був вимушений розбирати захисні мури, які вже встиг побудувати замінами.

І саме в швидкості реакції тренерського штабу й полягав підсумковий успіх Хорватії. Куман просто нічого не робив зі своєю лінією з трьома центральними захисниками, а суперники тим часом її просто розривали. На 98 хвилині свіжий Петкович наважився на дальній постріл із лівого флангу, який поцілив точно під ближню стійку, а вже в другому додатковому таймі Бруно на собі заробив пенальті за фол від Маласії, який упевнено реалізував Модрич.

У підсумку, Хорватія першою вийшла до фіналу Ліги націй УЄФА, тоді як Нідерланди гратимуть матч за третє місце на турнірі проти переможеної збірної з пари Італія – Іспанія.

Ліга націй УЄФА. Півфінал.

Нідерланди – Хорватія - 2:4

Мален, 34, Ланг, 90+6 – Крамарич, 55 (пен.), Пашалич, 73, Петкович, 98, Модрич, 116 (пен.)

Ф. де Йонг, 38, Копмейнерс, 93, Маласія, 115 – Брозович, 17, Пашалич, 24, Брозович, 63, Лівакович, 90+2

Нідерланди: Бейлов – Аке (Маласія, 106), ван Дейк, Гертрейда, Думфріс (Ланг, 86) – Ф. де Йонг, Копмейнерс, Віффер (Вейналдум, 75) – Сімонс (Вегхорст, 64), Гакпо (де Рон, 106), Мален (Бергвейн, 75).

Хорватія: Лівакович – Перішич, Віда, Шутало (Петкович, 91), Юранович (Станишич, 78) – Ковачич (Маєр, 86), Брозович, Модрич (Барішич, 119) – Іванушец (Влашич, 78), Крамарич (Ерлич, 90), Пашалич.

Арбітр: Іштван Ковач (Карей, Румунія).

Стадіон: «Де Кейп» (Роттердам, Нідерланди).

НІДЕРЛАНДИ - ХОРВАТІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 26°C

Події матчу

116’
ГОЛ ! З пенальті забив Лука Модрiч (Хорватія).
98’
ГОЛ ! М'яч забив Бруно Петковіч (Хорватія).
90’
ГОЛ ! М'яч забив Ноа Ланг (Нідерланди).
72’
ГОЛ ! М'яч забив Маріо Пашаліч (Хорватія).
55’
ГОЛ ! З пенальті забив Андрей Крамарич (Хорватія).
34’
ГОЛ ! М'яч забив Donyell Malen (Нідерланди).
Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Екс-воротар Реала: «Мало хто думав, що Лунін виявиться таким гравцем»
Футбол | 02 травня 2024, 16:13 2
Екс-воротар Реала: «Мало хто думав, що Лунін виявиться таким гравцем»

Каньїсарес не очікував, що Лунін гратиме на такому рівні

Відомо, чи зіграє Лунін у матчі-відповіді з Баварією і можливому фіналі ЛЧ
Футбол | 03 травня 2024, 11:22 2
Відомо, чи зіграє Лунін у матчі-відповіді з Баварією і можливому фіналі ЛЧ

В Іспанії повідомляють, що саме Андрій вийде у старті на матч-відповідь проти мюнхенців

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
garik_trinity
З другого півфіналу має пролізти Італія. І, за традицією, програти в фіналі в цьому сезоні
Bavar
Трибуни були  заповнені вщерть, а не вщент. Коли ви вже вивчете українську! 
luceorius
 Питання про кращого гравця матчу носитиме риторичний характер.
Springfield
Хорошо что выключил на 25 минуте.)