Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 червня 2023, 07:14
8090
28

Рівне залишається. Верес розгромив запорізький Металург у матчі-відповіді

Рівняни забили шість голів у ворота суперників

| Оновлено 16 червня 2023, 07:14
8090
28
Рівне залишається. Верес розгромив запорізький Металург у матчі-відповіді
УПЛ

Рівненський «Верес» та запорізький «Металург» провели матч-відповідь за право грати в Українській Прем'єр-лізі. Перша зустріч завершилася перемогою запорізького клубу з рахунком 1:0. А з огляду на правило виїзного голу, яке діє у перехідних матчах, до Рівного запоріжці приїхали з певною перевагою. До того ж, «Верес» мав відчутні кадрові втрати. Дискваліфікацію відбували центрбеки Курко та Вовченко, не міг допомогти своїм партнерам Кльоц, який отримав пошкодження.

Господарі поля активно розпочали зустріч, намагаючись одразу відіграти пропущений на виїзді м'яч. Але незабаром запоріжці ледь не досягли локального успіху. Контратаку гостей влучним ударом завершив Сидоров, і арбітр вказав на центр поля. Але після перегляду відеоповтору Дмитро Бондаренко скасував взяття воріт, оскільки під час гольової атаки м'яч влучив у руку Білоцерківцю.

Рівняни продовжили шукати шляхи до воріт суперників та досить швидко реалізували свою територіальну перевагу. Після навісу Балана перший на м'ячі був Крапивний, який головою зрізав м'яч у «дев'ятку» власних воріт. Але на цьому проблеми для «Металурга» не закінчилися. За повного потурання захисників гостей Балан замкнув навіс зі штрафного, подвоївши перевагу своєї команди. А ще один стандарт біля воріт «козаків» завершився точним низовим ударом Гагуна.

Запоріжці явно засмутилися після такого удару, але на них чекала ще одна шокова ситуація. Сокол у грубому підкаті збив Пасіча і отримав другу у матчі жовту картку, залишивши свою команду у меншості. Перегляд відеоповтору не вберіг «Металург» від такого суворого покарання: арбітр лише змінив «гірчичник» на пряму червону картку гравцю запоріжців.

У другому таймі рівняни діяли впевнено, повністю контролюючи перебіг гри. Нечасті атаки гостей не несли загроз воротам «Вереса», а господарі, навпаки, регулярно загострювали ситуацію. Інтригу, яка по суті зникла ще в першій половині зустрічі, «козаки» так і не змогли відродити. А в середині другої 45-хвилинки рівняни знову змусили гостей капітулювати. Пасіч вирізав ідеальну передачу до штрафного майданчика на Балана, який оформив дубль.

Наприкінці поєдинку ефектним голом відзначився і сам Пасіч, який з кута штрафного майданчика точно пробив у дальню «дев'ятку». Збільшив і до того непристойний рахунок Гайдучик, який завершив атаку своєї команди з меж штрафного майданчика. На другій компенсованій хвилині Могильний реалізував вихід віч-на-віч із голкіпером, але ця обставина навряд чи хоч якось підсолодила гіркоту від поразки запоріжцям.

«Верес» здобув впевнену перемогу та зберіг місце в Українській Прем'єр-лізі.

Українська Прем'єр-ліга. Перехідні матчі. Матч-відповідь.

«Верес» – «Металург» – 6:1. Перший матч – 0:1.

Крапивний (16, автогол), Балан (23, 66), Гагун (29), Г.Пасіч (82), Гайдучик (89) – Могильний (90+2)

Шестаков (58), Г.Пасіч (75) – Сокол (20), Сейтхалілов (41), Білоцерковець (61), Крапивний (61)

Сокол (35, груба гра)

«Верес»: Когут, Балан, Маткобожик, Хондак (Шух, 78), Гагун, Лебеденко, Кучеров, Блізніченко (В.Шарай, 78), С.Шарай (Годя, 70), Г.Пасіч (Поворознюк, 88), Шестаков (Гайдучик, 70)

«Металург»: Байда, Сокол, Басов (Піддубний, 83), Векляк (Палюх, 64), Польовий (Дворовенко, 76), Крапивний, Сейтхалілов (Могильний, 46), Шалфєєв, Сад (Сніжко, 75), Білоцерковець, Сидоров

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса)

Стадіон «Авангард» (Рівне)

ВЕРЕС – МЕТАЛУРГ З. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Богдан Могильний (Металург Зп).
89’
ГОЛ ! М'яч забив Микола Гайдучик (Верес).
82’
ГОЛ ! М'яч забив Геннадій Пасіч (Верес).
66’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Балан (Верес).
35’
Богдан Сокол (Металург Зп) отримує червону картку.
28’
ГОЛ ! М'яч забив Роман Гагун (Верес).
23’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Балан (Верес).
16’
ГОЛ ! Автогол забив Дмитро Крапивний (Металург Зп).
Оцініть матеріал
(46)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 04 травня 2024, 09:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Челсі – Вест Хем. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії
Футбол | 05 травня 2024, 06:02 0
Челсі – Вест Хем. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі 28
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
у Металлурга очень слабенький состав, все держится на тренере и игровой дисциплине.
А тут их подкосил отмененный гол и потом сразу случайный автогол. После чего они поплыли и развалились. Не выдержали давления. 
Уверен, что если Микитин продолжит работать то на следующий год они уверенно выйдут в УПЛ
roman75zpr
Да уж, с такой игрой ничего Металлу и позориться в УПЛ...
BallsToTheWall
Так хлопаки  захопилися добивати лежачего ногами, что ледь зупинилися и дали на 6:1
BekXan
Ось і весь рівень що і слід було доказати те про що і було написано.Вся команда підписана однією конторою це по перше по друге де брати кошти на УПЛ7Забирати у міста і людей?Ні.Всі муніціпальні команди це друга максимум перша ліга в середині на інше просто немає коштів.
shoko
Потрібна була демостративна порка невдоволенних мутками УАФ з зустрічами лідерів Першої Ліги.а тут ще й на Верес попали.Як то кажуть - бінго.Верес сильна команда яка не повинна була попадати в стики.Вона однозначно сильніша за Металург за своїми можливостями,але це ще більше показує що симпатія і допомога їм не потрібна.Ну і звісно неповага до усіх з заповненою вболівальниками трибуную це вже занадто.Десять штрафів,попереджень від УПЛ і все одно - плювали ми на всіх.Всі рівні- а мі рівніші. Ми ж з Рівного))
Remark
Странный счет) Скорее всего Запорожью пока не место и не время в УПЛ, поэтому возможно и слили матч.
shoko
Чотири мінуси і ні одного аргумента. Боти рулять)) Шановний сайт перетворився на  домівку для ботоферми.. Спортюа - наведіть порядок хоча б з самоповаги,про повагу до дописувачів я вже не кажу.
Александр Ад
Верес довів,хто сильніше!Но мене більше всього обурило,те,що під час виконанння гимну перед матчем гравці і тренери Металурга не співали слова.Ганьба такой команді.
Dfs2262ar
Метал завжди був командою, ака грає на контору! Тільки раньше був хоч у приватних руках! А зараз за гроші громади це робить!!!
Выталкиватель парашутистов
 Сливание игр и игра на контору - фирменная фишка Металлурга еще со времен СССР.... Но в Запорожье этим грешат не только футболисты. Такими вещами  на полную катушку занимались футзальные и клубы и женская волейбольная команда Орбита....
shoko
Коментатори - ви матч дивилися? )) Там було демонстративне вбивство з відміненого ВАРом першого голу, видаленням футболіста Металурга  і до заповненної  трибуни з демонстративним  плюванням усім футбольним вболівальникам і УПЛ у лице. Вересу можна усе - чого не можна простим смертним.