Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 14 червня 2023, 05:56
2056
0

Луїс де ла ФУЕНТЕ: «У півфіналі Ліги націй зіграють дві футбольні держави»

Бойовим хрещенням для 61-річного фахівця стане фінал чотирьох Ліги націй

| Оновлено 14 червня 2023, 05:56
2056
0
Луїс де ла ФУЕНТЕ: «У півфіналі Ліги націй зіграють дві футбольні держави»
УЄФА. Луїс де ла Фуенте

Раніше Луїс де ла Фуенте працював зі збірною Іспанії серед юнаків до 19 років, потім молодіжною та олімпійською, а тепер вийшов на новий рівень, змінивши Луїса Енріке на посаді тренера національної команди після її невдачі на чемпіонаті світу.

Бойовим хрещенням для 61-річного спеціаліста стане фінальний турнір Ліги націй УЄФА. Перший матч під керівництвом де ла Фуенте іспанці проведуть у півфіналі проти Італії. Наставник розповів, чого вболівальники можуть чекати від нової збірної і якою вона хоче її бачити:

«Можливість зіграти проти Італії на будь-якій стадії, чи то півфінал чи фінал, приголомшує, бо це шанс побачити, як дві футбольні держави з величезним ентузіазмом грають одна проти одної. Італія, напевно, захоче показати себе після провалу, який не дозволив їй потрапити на чемпіонат світу. Вона буде сповнена бажання реабілітуватися.

Так само і ми, з новим тренером і новою командою, хочемо досягти чогось значущого. Ми побачимо дві дуже мотивовані та голодні до перемог команди. Хочу щоб мої гравці продемонстрували це. Впевнений, італійці підійдуть до гри так само. Все як у нас: ми також хочемо перемогти.

Нам пощастило, що у нас є така можливість, тому ми поставимося до неї з усією відповідальністю та професіоналізмом. Розуміємо, що у нас є шанс досягти історичного результату. Такої можливості не можна випускати. У футболі треба пам'ятати все, але запам'ятовують переважно переможців. Хочемо виграти цей титул, влаштувати свято та запам'ятатися чемпіонами, але зрозуміло, що на нас чекають дуже важкі матчі.

Розуміємо, що ми маємо зіграти з Італією, а є ще Нідерланди та Хорватія, і з однією з цих команд ми можемо зустрітися у фіналі. Знаю, що це нелегкий шлях, але ми добре підготувалися і націлені пройти його з впевненістю, вірою в себе та рішучістю.

Мені близькі ідеї та стиль збірної Іспанії, у системі якої я працював десять років. Ми повинні прогресувати далі і йти шляхом, який робить нас сильнішими. Цілком комфортно почуваюся в рамках цих ідей і лише хочу додати деякі моменти, привнести свій штрих.

Наприклад, мені подобається комбінаційний футбол, подобається контролювати матч, грати в пас, тобто те, що визначає іспанський стиль. При цьому мені до вподоби грати і глибоко і широко, і із забіганнями у вільні зони. Я спокійний, тому що добре знаю гравців. Більшість із них я вже тренував і знаю, що вони зможуть втілити нові ідеї.

Хочу вести команду за собою, переконавши гравців, що вони здатні багато на що. Є різні підходи до того, як керувати колективом, і мій спирається на інтелект, докази, пояснення футболістам всього необхідного, щоб ті розуміли, що у кожного рішення є підстава. Що це не забаганка, і в усьому криється якийсь сенс.

З більшістю гравців я працював на різноманітних юнацьких рівнях, так що в їхньому випадку потрібно менше часу, щоб донести мої ідеї. Я з ними вже співпрацював, тому вони знають, що від них вимагатимуть. У короткостроковій перспективі нас чекають серйозні випробування, тому і я чекаю від них багато чого. Однак я спокійний, оскільки знаю, що вони такі сильні футболісти, що зможуть здивувати нас усіх своєю грою і досягти гучних результатів».

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.