Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 14 червня 2023, 05:56
525
0

ОЛЬМО: «Мені соромно за цей удар у серії 11-метрових з Італією на Євро-2020

Атакуючий півзахисник збірної Іспанії пройшов непростий шлях

| Оновлено 14 червня 2023, 05:56
525
0
ОЛЬМО: «Мені соромно за цей удар у серії 11-метрових з Італією на Євро-2020
УЄФА. Дані Ольмо

Атакуючий півзахисник збірної Іспанії Дані Ольмо пройшов непростий шлях. У юному віці він залишив рідну Іспанію та поїхав до Хорватії, де п'ять років грав за загребське Динамо, доки не перебрався до Німеччини і став виступати за свій нинішній клуб – Лейпциг.

За збірну Іспанії Ольмо встиг провести 30 матчів. Наразі він грає за національну команду під керівництвом Луїса де ла Фуенте, при якому виступав на переможному для іспанців молодіжному Євро-2019 та в олімпійській збірній. Дані Ольмо перед півфіналом Ліги націй УЄФА проти Італії розповів:

«Це було непросто. Інші команди робили завдання ще складніше; вони так само вивчали, становили свою тактику проти нашої збірної. Багато залежить від того, як ми самі впораємося із завданням на полі. Звісно, ми віримо у свої сили, але довелося нелегко. Все висіло в повітрі до нашого останнього матчу з Португалією, і все ж таки ми заслужили путівку до фінальної стадії.

Поразка від Італії по пенальті на Євро-2020? Ми заслуговували на набагато більше, враховуючи те, як ми грали. Але Італія була однією з найкращих команд на тому турнірі і зрештою виграла його. Ми продовжуємо вчитися. Ця поразка допомогла нам краще підготуватися до чемпіонату світу. Ми залишили турнір із гордо піднятою головою, здобули цінний досвід, адже ми все ще дуже молоді. Потрібно рухатися далі. Адже це не кінець.

Чи хочу я пробити пенальті у ворота Італії попри сейв Джанлуїджі Доннарумми у серії 11-метрових на Євро? Я впевнений у своїх силах і завжди хочу бити пенальті. У тому півфіналі я погано пробив – надто високо. Мені соромно за цей удар, але я з цього виніс урок. Потрібно продовжувати намагатися, бо невдачі – наслідок відмови від спроби, а не спроби. Здається, я прочитав це в якійсь книзі, але так і є.

П'ять сезонів у загребському Динамо? Я прийшов туди у віці 16 років і пішов у 21. Я виріс там. Багато чого взяв на замітку – від їхнього мислення до амбіцій. Голод до перемог – це те, що я взяв звідти серед інших речей.

Я завжди хотів перемагати. Коли виходиш на професійний рівень, ти бачиш суперництво між клубами, конкуренцію у збірній та єврокубках. Країни колишньої Югославії завжди націлені на перемогу. Не лише у футболі, а й в інших видах спорту, таких як гандбол, плавання, теніс. У цьому випадку ми говоримо про Хорватію.

Тренер збірної Іспанії? Мені пощастило працювати з ним у молодіжці разом з багатьма іншими гравцями, які зараз тут. Ми виграли молодіжний Євро-2019, потім поїхали на Олімпіаду. І ось ми тут, у дорослій команді. Потрібно продовжувати роботу. Ніхто нічого не подарує нам просто так. Де ла Фуенте не перестає нагадувати про це, хоч він добре нас знає. Він багато чого чекає від нас, як і всі довкола. Ці очікування завжди будуть додатковим стимулом команди.

Це пряма людина. Він завжди дивиться наперед і знає, чого хоче. Він хоче бачити атакуючу гру. В голові у нього завжди ясні ідеї. Ми просто маємо робити те, що він говорить. Ми виграли молодіжний чемпіонат Європи, здобули срібло Олімпіади. Тепер ми хочемо досягати успіхів у головній команді країни».

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.