Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 14 червня 2023, 05:59
434
0

Златко ДАЛИЧ: «Лука Модрич тягне збірну. Це моя права рука на полі»

Збірна Хорватії успішно виступає на великих турнірах із Даличем

| Оновлено 14 червня 2023, 05:59
434
0
Златко ДАЛИЧ: «Лука Модрич тягне збірну. Це моя права рука на полі»
УЄФА. Златко Далич

Збірна Хорватії успішно виступає на великих турнірах після приходу Златка Далича у 2017 році на посаду головного тренера. Влітку 2018 його команда зіграла у фіналі чемпіонату світу, а на ЧС-2022 дійшла до півфіналу.

14 червня Хорватія зіграє з Нідерландами у півфіналі Ліги націй УЄФА. Перед матчем у Роттердамі Златко Далич розповів про останні новини у збірній:

«Ми погано зіграли у першому турі і програли 0:3 [Австрії], що стало для нас несподіванкою. Нам було важко, але після цього ми зібралися і використали цю невдачу як сильну мотивацію, щоб вийти та перемогти чемпіонів світу [Францію], а потім зіграти з ними внічию у Спліті. Ми також двічі обіграли чудову збірну Данії й зрештою заслужено вийшли у фінальний турнір. Це велике досягнення та справжня історія успіху як для команди, так і для мене як тренера.

Найважливішим був рівень гри, який ми показали у тих матчах. Я задоволений ним. Ми ввели в команду кілька молодих гравців, які показали, що ми можемо розраховувати на них у майбутньому, і що вони можуть стати опорою національної збірної. І це також було здорово для старших гравців.

У зв'язку з цим я дуже задоволений, тому що в поточному розіграші Ліги націй УЄФА ми досягли хороших результатів, а також збільшили глибину складу завдяки низці футболістів, які складуть кістяк команди на найближчі десять років. Що ще дуже важливо: ми поєднали молодість і досвід і завдяки цьому досягли успіху.

Лука Модрич певною мірою тягне цю команду. Він моя права рука на полі. Ми дуже залежимо від гри Луки та його класу. Ми повинні бути вдячні йому за те, що він продовжує грати та бути з нами. Поки Лука грає так, він надає величезну підтримку молодим гравцям-початківцям. Окрім Луки, Іван Перішич, Марцело Брозович та Матео Ковачич дуже допомагають молодим. Думаю, молодші хлопці дуже раді можливості вчитися у Луки.

Найголовніше, що Лука насамперед – хороша людина, а також справжній професіонал із серйозним підходом до справи. Мені легко працювати із Лукою. Він справжній лідер, відповідальний капітан, і протягом усього мого перебування у збірній ми мали чудові стосунки. Нині він переживає найкращий період своєї кар'єри. Він – ключовий гравець збірної та свого клубу. Можу тільки молитися, щоб він грав якнайдовше!

Лука – гравець, який заматерів, граючи у футбол на найвищому рівні понад десять років. Він все бачить і відчуває на полі і найголовніше завжди знаходить правильне рішення. Він перевершує інших у всіх відносинах: у тактиці, техніці та з точки зору ділянки, яка охоплює на полі. У нього чудова техніка. Лука завжди тримає рішення у голові і бачить те, чого не бачать інші гравці. Він бере участь у гольових моментах і може відігравати складнішу роль, тому я вважаю, що немає жодного недоліку в його грі і в тому, як він діє на полі. Його можна лише похвалити. Він самий досконалість.

Дуже пишаюся тим, чого ми досягли за п'ять-шість років, що я працюю тренером збірної. У мене справді чудова робота. Для мене це велика честь, яка приносить мені щастя. Кожен добрий результат також зміцнює впевненість та віру у збірну. Буде фінальний турнір, і ми входимо до четвірки найкращих команд Ліги націй. У нас є шанс досягти успіху. Думаю, ми здатні перемогти. У нас сильні суперники, але збірна Хорватії завжди хороша, а я завжди оптимістично налаштований.

У нас достатня глибина складу та сильний командний дух. На груповому етапі усі хлопці були на ходу. Це продемонструвало, що ми не залежимо від окремих виконавців, а граємо як команда. Ми покращили деякі речі у тактичному плані та діємо як єдине ціле. Коли в тебе три півзахисники, які входять до числа одних із найкращих у світі, це нормально.

Це велике досягнення - увійти до четвірки найкращих команд Європи. Те, що ми зробили вже є великим успіхом, але ми приїхали сюди, щоб виграти медаль. І ми хочемо тут показати це».

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.