Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 14 червня 2023, 05:59
194
0

КРАМАРИЧ: «Виграти Лігу націй складніше, ніж пройти відбір на топ-турнір»

Форвард збірної Хорватії розповів, що його улюблений звір – гепард

| Оновлено 14 червня 2023, 05:59
194
0
КРАМАРИЧ: «Виграти Лігу націй складніше, ніж пройти відбір на топ-турнір»
УЄФА. Андрей Крамарич

Форвард збірної Хорватії Андрей Крамарич любить тварин. Нападник розповів, що його улюблений звір – гепард. Тому що найшвидший. Крамарича не можна вважати найшвидшим форвардом у сучасному футболі, але 31-річний гравець Хоффенхайма забив чимало голів за національну збірну.

У складі збірної Хорватії Крамарич завоював срібні медалі чемпіонату світу 2018 та бронзу ЧС-2022, але жодного разу не вигравав трофеїв. У фінальній частині Ліги націй УЄФА нападник може виправити цю прогалину. Форвард дав інтерв'ю перед півфіналом Ліги націй проти команди Нідерландів:

Андрей Крамарич: «Цілком точно, це буде найважчий матч, але якщо хочеш щось виграти, треба перемагати всіх суперників, які стоять на твоєму шляху. Буде непросто, але цікаво. Вони – господарі, ми – гості. Я завжди казав, що в житті часом потрібна удача. На полі те саме. Якщо успіх посміхнеться, все можливе.

Це дуже складний, але цікавий турнір. Виграти Лігу націй набагато складніше, аніж пройти відбір на великий турнір. Буде феноменально, якщо ми візьмемо цей трофей для Хорватії. Віддамо всі сили для цього. У ряду старших гравців є чудова можливість взяти трофей зі збірною на міжнародному рівні.

Лука Модрич? Якось я зможу сказати своїм дітям, що грав із ним, що ми виступали за одну команду, обмінювалися передачами на полі, разом забивали голи, ділили одну роздягальню та разом раділи. Це справді особливе почуття, тому що він один із найбільших гравців в історії футболу. Хоч би що я говорив про нього, все вже сказано іншими. Грати на такому рівні у його віці – це неймовірно. Це справжнє диво.

Але збірна Хорватії – це не лише Лука Модрич. Усі хлопці у збірній майстерні. Хорватія – класна команда. І те, що трапилося на останньому чемпіонаті світу або на турнірі в росії чотири роки тому, не було випадковістю. У нас багато талановитих гравців у команді, тож це не просто успіх.

Мій батько Йосип був поруч із моїми першими кроками на футбольному полі. Ніхто мене так не підтримував і ніхто так не критикував. Він навчив мене основ гри, показав, як треба забивати. Ми спілкуємося щодня. Часом розмовляти нелегко, бо щоразу вислуховувати критику непросто. Але, звичайно, кожен батько хоче найкращої для своєї дитини, тому все відбувається на кшталт спортивної боротьби. Я часто кажу йому, що він має рацію, але так само часто кажу, що він помиляється. Проте все це говориться в контексті стосунків батька та сина. Тож у нас із ним особливі стосунки.

Порівняння з Давор Шукером? Для мене це найкращий нападник і найкращий бомбардир в історії збірної. Кумир дитинства. Все, що він зробив для збірної Хорватії – феноменально. Ніколи не забуду, як я дитиною зустрів її на вулицях Загреба. Це була неймовірна подія для мене».

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.