Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 14 червня 2023, 05:57
180
0

Віллі НЬОНТО: «Іспанці мають міцну команду. Вона багато грає з м'ячем»

Форвард став наймолодшим автором голу за збірну Італії

| Оновлено 14 червня 2023, 05:57
180
0
Віллі НЬОНТО: «Іспанці мають міцну команду. Вона багато грає з м'ячем»
УЄФА. Віллі Ньонто

У своєму четвертому матчі за збірну Італії форвард Віллі Ньонто став найюнішим автором голу у складі Скуадра Адзурри. Зараз Ньонто насолоджується неймовірними та безцінними можливостями у молодій команді Роберто Манчіні. Напередодні півфіналу Ліги націй між Італією та Іспанією, що відбудеться 15 червня на стадіоні Твенте, 19-річний футболіст розповів:

«Іспанці мають міцну команду. Вона багато грає з м'ячем, намагається створювати багато гольових моментів. В Іспанії, як і в нас молода команда. Думаю, суперник нам по зубах. Вони мають багато класних гравців. Мені, наприклад, подобаються Гаві та Педрі. Просто неймовірно, що вони роблять у своєму віці.

Дебют у головній збірній? Вперше мене викликали на дводенний збір у Коверчано. Зателефонували, коли я був удома з батьками. Мушу сказати, це було дуже несподівано та приємно. Це було неймовірно, ніяк не очікував на це. Був просто щасливий там перебувати, мати шанс бути з гравцями, яких зовсім недавно міг бачити лише по телевізору. Насолоджувався цим моментом, і все було чудово.

Перед дебютом [нічия 1:1 з Німеччиною у Лізі націй] дуже нервував, але як тільки опинився на полі, постарався максимально розслабитися та просто показувати свій звичний футбол. На щастя, все пройшло добре.

Статус наймолодшого автора гола у збірній Італії [18 років та 222 дні]? У мене були змішані почуття. Було трохи сумно через результат [поразка від Німеччини 2:5 у груповому турнірі]. Однак пізніше я усвідомив, наскільки важлива подія сталася для мене та для моєї родини. Я був дуже гордий. Це перший гол, який я забив за збірну, і я дорожитиму їм все життя.

Тренер збірної [Роберто Манчіні]? Це легенда, і тут не треба казати про те, що він зробив для футболу. Він дав мені багато порад. Намагаюся вчитися якнайбільше, вбирати все, що він мені каже, і сподіваюся стати кращим. Впевнений, що стану.

Пригадую його ще тоді, коли був у дитячій академії Інтера. То був мій кумир. Шанс грати для нього – це неймовірно, безцінна можливість. Мабуть, його головна якість – сміливість, бо він не боїться ризикувати та давати шанс нам, молодим гравцям. Сподіваюся, ми відплатимо йому за цю довіру.

Я виріс у Бавено і завжди любив дивитись матчі збірної. Італійський футбол завжди був моєю мрією, і я завжди сподівався грати за збірну. Мабуть, найсильніші спогади у мене пов'язані з грою Маріо Балотеллі у футболці збірної. Я дуже добре пам'ятаю Євро-2012. Дивився турнір із друзями, і він справив на мене неймовірне враження.

Збірна Італії – це чудова команда, справді дуже хороша. Молодих теж багато, тож мені було неважко освоїтися. Тож це не така й велика зміна для мене. Намагаюся вчитися у всіх. Можливо, як зразок для наслідування я б назвав Джакомо Распадорі, тому що він має деякі схожі зі мною якості».

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)
Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Максимов розповів, чи насправді він збирається залишити Дніпро-1
Футбол | 02 травня 2024, 14:38 0
Максимов розповів, чи насправді він збирається залишити Дніпро-1

Головний тренер дніпрян дійсно може піти у відставку

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.