Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 14 червня 2023, 05:57
298
0

Роберто МАНЧІНІ: «У фінальному турнірі кожна команда сильна»

Наставник збірної Італії поділився очікуваннями від фіналу чотирьох Ліги націй

| Оновлено 14 червня 2023, 05:57
298
0
Роберто МАНЧІНІ: «У фінальному турнірі кожна команда сильна»
УЄФА. Роберто Манчіні

Наставник збірної Італії Роберто Манчіні покуштував із командою радість гучних перемог та гіркоту хворобливих поразок. Під його керівництвом команда виграла Євро-2020, але згодом навіть не вийшла у фінальну стадію чемпіонату світу. Тепер вона має реабілітуватися у вирішальному турнірі Ліги націй УЄФА.

Вже 15 червня італійці зустрінуться в Енсхеді у півфіналі зі збірною Іспанії. Вони грали з цим же суперником у 1/2 фіналу 2021 року та визнали тоді поразку.

Роберто Манчіні: «Груповий етап склався непросто і зовсім не так, як ми розраховували. Ми не були впевнені, що вийдемо до плей-оф, оскільки група зібралася дуже сильна, а ми затіяли перебудову в команді. Думаю, ми зробили хорошу роботу з огляду на те, як ми склали всі елементи разом і здобули дві найважливіші перемоги на фініші.

Поразка від Німеччини (2:5)? Ми програли, бо Німеччина грала дуже добре, але тоді був відкритий матч. Він міг закінчитись з рахунком 5:4. Ми створили багато моментів, але суперник забив більше. Це була відкрита гра, і суперник заслужив на перемогу. Потім ми провели два хороші матчі, в яких гравці були в хорошій формі, незважаючи на низку травм. У будь-якому випадку, у групі з чотирма командами може статися все, що завгодно, особливо коли група настільки збалансована.

Джакомо Распадорі? Ми викликали його до збірної, коли вона була ще дитиною, і взяли її з собою на ЄВРО-2020, щоб вона здобула досвід. Йому сильно допомогли матчі у складі Наполі у Лізі чемпіонів. Саме в таких матчах має брати участь молодий футболіст, щоб додавати та виходити на більш високий рівень.

Джакомо вміє все що потрібно вміти, але ще дуже молодий, тому не варто чинити на нього занадто великий тиск. Просто дозвольте йому прогресувати. Можливо, він буде робити помилки, але це єдиний спосіб стати кращим. Отримую велике задоволення, коли даю молоді грати у відповідальних матчах. Це нормально, коли ти програєш, коли тебе критикують, але ми повинні вважати, що склянка наполовину повна. Участь у матчах такого калібру, безперечно, допомагає молоді зростати.

Кожна команда, якій під силу вийти у фінальний турнір, сильна. Важко виділити когось, хто поступався б за силою. Іспанія не змінилася, так що на нас чекає важке випробування, як і завжди. Хорватія, якщо не помиляюся, демонструє останні вісім років чудові результати. А ще є Нідерланди. Впевнений, це буде визначний турнір».

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.