Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 14 червня 2023, 05:58
695
0

КУМАН: «Дуже чекаємо на півфінал. У Хорватії потужна команда з Модричем»

Коуч збірної Нідерландів поділився очікуваннями від півфіналу Ліги націй

| Оновлено 14 червня 2023, 05:58
695
0
КУМАН: «Дуже чекаємо на півфінал. У Хорватії потужна команда з Модричем»
УЄФА. Рональд Куман

Наставник збірної Нідерландів Рональд Куман вже працював тренером помаранчевої команди із 2018 до 2020 року. У січні він повернувся до команди, яку зараз готує до фінальної стадії Ліги націй УЄФА.

У півфіналі голландці зіграють у Роттердамі зі збірною Хорватії. Куман сподівається, що його команда використовує фактор домашнього поля та перевершить результат 2019 року, коли поступилася у фіналі Португалії.

Рональд Куман: «Головною причиною стало прохання з боку федерації, оскільки я вже мав дворічний досвід роботи зі збірною. Після виходу з Барселони я був без команди, тому все збіглося. Мушу зазначити, що працювати тренером у збірній – це зовсім не те, що у клубі. Я розцінюю цю посаду як привілей. Так було вперше, так воно й зараз. Це велика честь бути тренером національної збірної своєї країни.

Ми пам'ятаємо досвід 2019 року, коли програли фінал у Португалії. Буде чудово, якщо цього літа переможемо, адже гратимемо вже перед своїми вболівальниками, що робить мрії про успіх ще більш захоплюючими. Але, гадаю, Хорватія, Італія та Іспанія також прагнутимуть трофею.

Добре чи ні, що граємо у Нідерландах? Це може дати нам перевагу. Завжди краще грати на своєму полі, де тебе підтримують уболівальники. Це підстьобує футболістів, і команда діє краще. Звичайно, такий настрій необхідний завжди, але у матчах перед своїми трибунами футболісти автоматично грають із великим бажанням.

Хорватія має дуже міцну команду. Останніми роками вона справляє на мене сильне враження, особливо на великих турнірах. Згадайте чемпіонат світу: хорвати пройшли дуже далеко і, можливо, заслуговували на місця у фіналі.

Це дуже досвідчена команда, особливо її півзахист на чолі з Лукою Модрічем, рушійною силою команди та іншими гравцями навколо нього. Що мене завжди вражає у хорватах, то це їхній менталітет переможців. Вони викладаються на повну і чудово працюють як єдине ціле, щоб пройти якнайдалі на будь-якому турнірі. Вони наочно продемонстрували це останніми роками.

Ми отримали велике задоволення від двох матчів фінальної стадії. У півфіналі зустрічалися з Англією та обіграли її в овертаймі. Потім на нас чекав фінал у Португалії проти господарів. Нам протистояла сильна та успішна команда, з Кріштіану Роналду та досвідченим тренером Фернанду Сантушем, яка до того ж грала вдома. Ми знали, що буде тяжко, і, на жаль, програли 0:1.

Гравці створили чудову атмосферу та справжню команду, якою вона залишається і досі. Ми хочемо грати, щоб брати трофеї. Цей колектив вже має необхідний досвід. Зараз додався досвід чемпіонату світу, що робить збірну сильнішою.

Ми з нетерпінням чекаємо на цей матч, бо це півфінал, а ми граємо в Нідерландах. У нас хороша команда, і у нас багато енергії, щоб вийти у фінал. Але Хорватія – дуже сильна команда, яка досягла великих успіхів за останні пару років, тож це буде важко».

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Дніпро-1 – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 06 травня 2024, 03:15 0
Дніпро-1 – Кривбас. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

У підопічних Юрія Максимова у разі перемоги ще збережуться шанси на бронзові нагороди

В Англії оцінили гру Мудрика у переможному матчі Челсі. За що дорікнули?
Футбол | 05 травня 2024, 22:16 6
В Англії оцінили гру Мудрика у переможному матчі Челсі. За що дорікнули?

«Сині» розгромили «Вест Гем» з рахунком 5:0

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.