Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 13 червня 2023, 14:13
103
0

«Прогуз» в ставках і його види

Що таке «прогуз» у світі ставок і як його використовувати в беттінгу

| Оновлено 13 червня 2023, 14:13
103
0
«Прогуз» в ставках і його види

Новачок у світі беттінгу приречений стикатися з масою незрозумілих слів і термінів. У тому числі є і таке поняття, як "прогруз", і його варто правильно розуміти, а також вміти використовувати. Якщо говорити про ставки, то "прогруз" - це такі потоки грошових коштів від гравців, що спрямовані на конкретну подію з лінії букмекера, що впливають на неї і викликають у підсумку зниження коефіцієнта.

Зазвичай професійні гравці намагаються відстежувати подібні потоки. Це допомагає їм визначити, на які саме варіанти з усіх доступних ставлять максимальну кількість грошей. Це для них сигнал, що дає змогу визначати, у бік яких варіантів варто дивитися, готуючи власну ставку на цей же матч.

Моніторинг прогрузів можна здійснювати на біржах ставок і прямо за лініями, виставленими букмекерськими конторами. Подібне за традицією вважається набагато складнішим, адже вимагає від азартної людини регулярного і скрупульозного фіксування значення котирувань. Тільки так можна було розуміти, які саме зміни коефіцієнтів відбуваються. Але зараз таку механічну роботу виконують замість гравців "боти", тобто програми, що автоматично відстежують усю динаміку лінії.

Грошові потоки в ставках на спорт діляться на 3 типи:

  1. Цілеспрямований прогруз. Це вважається однією з найбільш явних ознак того, що з'явилася інформація: подія має договірний характер. Звичайно ж, на подібне просто не може не реагувати будь-який букмекер: він розуміє, що, пропустивши подібне, точно втратить чималі гроші. Тож контори добре вже навчилися максимально швидко реагувати на цілеспрямовані прогрузи. Причому максимально жорстко: оперативно закривається лінія на цю гру, і навіть можуть блокуватися суми гравців, яких підозрюють у шахрайстві. Утім, цей різновид прогрузу може бути викликаний інсайдерською інформацією, що йде "в маси". Але ця обставина має бути такою, що здатна прямо і кардинально вплинути на результат. Наприклад, дізналися, що тенісист пошкодився на розминці, але все-таки гратиме.
  2. Стихійний прогруз- ознака того, що більшість упевнена в проході тієї чи іншої ставки. Номінали парі при цьому, як правило, невисокі, але спрацьовує їхня маса: у сукупності подібні ставки здатні продавити коефіцієнт, причому відчутно.
  3. Національний прогруз - його можна розглядати як певний прояв патріотизму в спорті. Він проявляється в іграх збірних, а також у матчі національних команд і популярних клубів у міжнародних турнірах, наприклад, у футбольних єврокубках. Щоб було цікавіше дивитися, багато "не гравців" кидають гроші "на своїх". А новачки-беттори навіть можуть ризикнути чималою сумою. Усе це теж одразу відбивається на русі коефіцієнтів у лінії.
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому
Футбол | 03 травня 2024, 00:06 11
Рим не встояв. Баєр без проблем обіграв Рому

Перший півфінальний матч Ліги Європи казкова команда Хабі Алонсо залишила за собою на чужому полі

«Може, він бомбу ніс?» Леоненко припустив, чому Дем'яненка не пустили в УАФ
Футбол | 03 травня 2024, 12:59 5
«Може, він бомбу ніс?» Леоненко припустив, чому Дем'яненка не пустили в УАФ

Колишній футболіст «Динамо» дуже незадоволений ситуацією

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.