Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 13 червня 2023, 12:32
69
0

Лайв-ставки та їхні особливості

Який він, ринок ставок, на який букмекери виставляють високі максимуми для ставок

| Оновлено 13 червня 2023, 12:32
69
0
Лайв-ставки та їхні особливості

Лайв (іноді також використовується вживаний в англомовному секторі "In-Play") - це ставки, що робляться безпосередньо під час спортивної події, тобто по ходу того, як вона відбувається в реальності. Спочатку щось подібне було можливе тільки під час спостереження за спортивними поєдинками наживо, з трибун - там же ще в античний час промишляли тоталізатори. Але зараз завдяки розвитку Інтернету все змінюється. І переважна більшість сучасних букмекерських контор надає можливість розміщувати ставки на матчі безпосередньо з комп'ютера або навіть смартфона. Протилежністю "лайву" вважається так званий "прематч", тобто ставки, що здійснюються ще до початку події (і, як правило, закриваються вже до першої секунди зустрічі).

Ставки в лайві, як зазначають експерти, дуже стрімко набрали популярності завдяки появі онлайн-букмекерів. Щойно виникли сайти, де можна було робити ставки вже після початку гри, ґрунтуючись на тому, як усе складається між спортсменами чи командами, з'явився чималий та стабільно зростаючий попит. Який, до речі, активно підігрівають самі контори. Вони прекрасно розуміють власну вигоду, і не дарма намагаються організувати трансляції максимальної кількості різноманітних подій на своїх сайтах у прямому ефірі, очевидно, що намагаючись підштовхнути відвідувачів одночасно укласти парі.

Лайв-ставки мають низку відмінностей від передматчевих. Ключова різниця в тому, що коефіцієнти дуже динамічні і часто і швидко, іноді різко, змінюються під час події, реагуючи на те, що відбувається під час поєдинку. Ставки здебільшого розміщуються з невеликою затримкою, як правило, буквально в кілька секунд. Це зроблено, щоб не допустити ставки з явно помилковими коефіцієнтами або розміщення їх на події, що вже відбулися.

Початківцям, недосвідченим гравцям часто здається, саме в такому форматі, через лайв-ставки, легше виграти. І вони самі активно пробують, роблячи щось без попередньої підготовки, з натхнення. Але, як зазначають експерти, згідно зі статистикою, особливої різниці між виграшами професіоналів на ставках до початку спортивної події (прематч) і по ходу гри (лайв) немає. У будь-якому разі, коефіцієнти букмекера розраховуються на підставі ймовірностей подій, просто змінюються динамічно відповідно до процесу гри. Утім, є низка стратегій, що спрямовані на роботу саме за ставками під час зустрічей, і серед них є цілком працездатні, нехай і в перспективі, варіанти.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.