Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 20 березня 2024, 19:42
16122
2

Поганий настрій перед ЧЄ. Реакція німецьких ЗМІ на матч Німеччина – Україна

Sport.ua представляє огляд німецької преси після результативної нічиєї України та Німеччини

| Оновлено 20 березня 2024, 19:42
16122
2
Поганий настрій перед ЧЄ. Реакція німецьких ЗМІ на матч Німеччина – Україна
Getty Images/Global Images Ukraine

У понеділок, 12 червня, відбувся товариський матч між збірними України та Німеччини. Гра завершилась із рахунком 3:3. До 83-ї хвилини «синьо-жовті» перемагали з рахунком 3:1, однак утримати перевагу українська команда не змогла, пропустивши на 83-й та 90+1-й.

Для національної команди Німеччини це був ювілейний 1000 поєдинок в історії. Фани «Бундестім» очікували побачити перемогу своїх улюбленців, адже німці вважалися явними фаворитами перед початком зустрічі. Однак цього не сталося. У німецьких ЗМІ відреагували на нічийний результат практично однаково, критикуючи підопічних Ханса-Дітера Фліка та самого коуча.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Пропонуємо ознайомитися з реакцією німецьких ЗМІ на несподіваний результат.

Kicker: «Проблеми у захисті: Німеччина врятувала 3:3 проти України».

Автор звіту про матч на найпопулярнішому німецькому спортивному виданні Kicker не згадав нічого незвичайного. В основному це була критика оборони, але загалом, не окремо про когось. Все ж таки поєдинок носив статус товариського.

Але потім у наступних новинах після завершення матчу, Kicker став публікувати матеріал із критикою вже головного тренера команди. Репортер Олівер Хартман почав свою публікацію так:

«1000-й міжнародний матч збірної Німеччини мав уселити оптимізм, але натомість команда виявилася дуже незграбною. Тепер національний тренер Флік також перебуває під тиском».

Далі Хартман продовжив:

«Ханс-Дітер Флік та збірна Німеччини хотіли використати 1000-й міжнародний матч в історії Бундестім, щоб виправити слабке враження від березневого тесту проти Бельгії (2:3) і, нарешті, запалити новий старт та надію за рік до чемпіонату Європи у себе вдома. Після різко незграбного та нерозбірливого виступу з Україною з рахунком 3:3 уболівальники стривожені. Вони побоюються, що домашній чемпіонат Європи стане четвертим турнірним фіаско поспіль. Насамперед, ці думки ставить під тиск і потребує пояснення тренера збірної, який справляв здивоване враження в кулуарах і відразу ж покинув поле після фінального свистка».

Також автор матеріалу не забув нагадати, що в Україні зараз триває війна, яку розв'язала росія:

«Числені синьо-жовті прапори та футболки на трибунах говорили про велике скупчення українських уболівальників, усюди можна було побачити висловлювання солідарності з країною, що потерпіла від російської агресії, і, можливо, було забезпечено найбільшу символічну силу від дітей, усі з яких тікали з України».

Sport Bild: «Це занадто мало, Містере Флік!»

Популярне видання Sport Bild розпочало свій звіт загадково, але й ясно одночасно. Знову критика головного тренера, знову подив, де взагалі та сама Бундес-машина.

«Що відбувається з нашою збірною?».

Саме так зазначено у підзаголовку.

«У матчі з Україною команда Фліка вкотре показала катастрофічну результативність на довгих відрізках. За 369 днів до старту чемпіонату Європи вдома (з 14 червня до 14 липня 2024 року) немає жодних ознак подальшого розвитку команди.

Форма збірної насторожує! Німеччина виграла лише три з останніх дев'яти ігор – проти футбольних «карликів» Омана, Коста-Ріки та Перу. Не менш шокує і те, що за останні 14 зустрічей ми зберегли лише два сухі матчі – проти (2:0 проти Оману та Перу)».

Далі автор звіту пише наступну фразу: «Україна перевертає гру через помилки Німеччини», а потім продовжує:

«Навіть за престижного 1000-го міжнародного матчу проти України (прибуток йде на благодійність Україні) можна лише довго хитати головою. Після щасливого голу на 6-й хвилині, який забив Вольф, вишикувалися дилетантські помилки. Українці перевертають гру із мінімальними зусиллями».

Потім була критика гравців німецької збірної. Автор публікації пройшовся за усіма ключовими помилками команди, а потім перейшов до логічного завершення своєї публікації:

«Але ставити до себе питання потрібно не лише гравцям, а й Фліку!

  • Його експерименти з трійкою захисників Шлоттербеком, Гінтером, Рюдігером та Горецькою як шісткою попереду йдуть зовсім неправильно. Пізніше Флік переключився на четвірку захисників.
  • Тренер національної збірної оголосив, що виставлятиме на полі лише тих гравців, які багато грають у своїх клубах. Однак Рауму дозволено грати, незважаючи на те, що в останніх п'яти змагальних іграх він провів лише 29 хвилин».

Abendzeitung: «Поганий настрій за рік до ЧЄ: незрілість у 1000-му міжнародному матчі»

Німецький таблоїд Abendzeitung, який видається в Мюнхені, не відстав від інших видань і також розкритикував Фліка та захист команди.

«Дуже символічна гра проти України обертається спортивним розчаруванням для команди DFB. У ювілейній грі три пропущені м'ячі, за рік до чемпіонату Європи, так багато «будівельних» питань», – йдеться у підзаголовку до звіту.

Варто припустити, що, використовуючи словосполучення «будівельне питання», автор мав на увазі питання до схеми збірної Німеччини.

«Захисний ланцюжок з трьох людей з Ніко Шлоттербеком, Маттіасом Гінтером і Рюдігером, який Флік тестував вперше, виявився надзвичайно дірявим. Дефіцит швидкості та безліч недоліків у позиційній грі викликали сильне роздратування у тренера збірної на лаві запасних. Відповідно, у другому таймі експеримент переключився на четвірку захисників.

Від респектабельної німецької гри нічого не було видно. Замість серйозного тесту глядачі побачили якийсь літній футбол.

З кожним голом української команди невдоволення вболівальників зростало дедалі більше. Зрештою, після пізніх голів Хаверца та Кімміха вдалося уникнути ще однієї невдачі», – резюмував автор.

Загалом німецькі ЗМІ дуже незадоволені грою підопічних Фліка та й самою роботою тренера. Однак згадується, що схема гри була експериментальною, тому робити якісь поспішні висновки не варто. Щодо збірної України, то німецькі репортери не виділили нікого, а якщо цитувати Sport Bild, то реакція в Німеччині на гру «синьо-жовтих» така: «Україна перевертає гру через помилки Німеччини».

Оцініть матеріал
(77)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алекс днепр
Матч дружеский .игра на расслаьоне .было бв удивительно если бы не было ничьей 
luceorius
 До ЧЄ цілий рік, оте "перед" в даному випадку не зовсім доречне.