Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Socca
| Оновлено 13 червня 2023, 06:46
51676
33

Збірна України програла по пенальті фінал чемпіонату світу із socca

У німецькому Ессені перемогою Казахстану завершився ЧС-2023 із socca

| Оновлено 13 червня 2023, 06:46
51676
33
Збірна України програла по пенальті фінал чемпіонату світу із socca
Soccer UA

Збірна України посіла друге місце на ЧС-2023 із socca, який завершився в німецькому Ессені.

У фіналі синьо-жовті грали проти збірної Казахстану. Цікаво, що у груповому раунді Україна розгромила Казахстан (6:2), який посів лише третє місце у групі, проте обидві команди тепер знову зустрілися у фіналі.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Казахстан удруге поспіль грав у фіналі ЧС. На мундіалі-2022 Казахстан у вирішальному матчі програв Бразилії (0:3). На початку квітня збірна Казахстану виграла чемпіонат Європи 2023.

Фінал розпочався невдало для українців – два м'ячі побували у воротах синьо-жовтих. Андрій Мельник на 18-й хвилині зі штрафного відіграв один м'яч (1:2). Денис Сандецький міг зрівняти рахунок, але не зумів реалізувати супермомент наприкінці першого тайму.

У другому таймі синьо-жовті довго намагалися зрівняти рахунок. Дмитро Іванов із вигідної позиції не влучив майже у порожні ворота. Зрештою, на 37-й хвилині (за три хвилини до кінця) Андрій Мельник дальнім ударом зрівняв ситуацію (2:2).

У пенальті більше пощастило збірній Казахстану, хоча Україна була за крок від перемоги. Соккерні буліти проходять так: гравець веде м'яч із центру поля і має 10 секунд, щоб влучити у ворота. Якщо воротар відбиває м'яч у межах поля, гра продовжується, допоки не закінчиться час.

Олександр Колесніков розпочав серію невдало, як і суперник. Денис Хруль за 10 секунд встиг завдати трьох ударів, і якщо перші два були заблоковані, то третя спроба досягла мети (1:0)! Основна серія складається з трьох ударів, і Казахстан був на межі поразки. Однак Андрій Цопа буліт не забив, а суперник з другої спроби пощастило (1:1). Розпочалася додаткова серія, до першого промаху. Денис Сандецький не забив, а Казахстан реалізував чемпіонський пенальті (1:2).

Україна поступилася Казахстану в серії пенальті (2:2, пен. 1:2) та отримала срібні нагороди ЧС-2023.

Бронзові медалі здобула збірна Мексики, обігравши у малому фіналі команду Хорватії (2:0).

ЧС-2023 з socca

Ессен (Німеччина)

1/2 фіналу, 11 червня

  • 12:00. Україна – Хорватія – 1:0
  • 13:15. Мексика – Казахстан – 2:2 (пен. 4:5)

Матч за бронзу, 11 червня

  • 19:00. Хорватія – Мексика – 0:2

Фінал, 11 червня

  • 21:00. Україна – Казахстан – 2:2 (пен 1:2)

Голи: Андрій Мельник, 18, 37 – Абай Єлемессов, 10, Алтінбек Мурзабеков, 14

Пенальті: Олександр Колесников (не забив), Абдрассул Авутов (не забив), Денис Хруль (1:0), Джамбулат Нургазієв (стійка), Андрій Цопа (не забив), Фарзад Ескелді (1:1), Денис Сандецький (не забив), Бекруз Пішкар (1:2)

Фотогалерея матчу

Відеозапис фінального матчу

Оцініть матеріал
(62)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хто переможе у першому матчі 1/4 фіналу Ліги чемпіонів: Баварія чи Реал?
Футбол | 30 квітня 2024, 06:01 2
Хто переможе у першому матчі 1/4 фіналу Ліги чемпіонів: Баварія чи Реал?

Sport.ua разом із GGBET анонсує суперматч у головному єврокубковому турнірі

ВІДЕО. Під час матчу, в якому грав Мілевський, відбулась масштабна бійка
Футбол | 29 квітня 2024, 14:53 13
ВІДЕО. Під час матчу, в якому грав Мілевський, відбулась масштабна бійка

Гравці IGNIS та FC Rutakorets на якийсь час перейшли з футболу в ММА

Коментарі 33
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Ми обіграли віце чемпіонів і чемпіонів на фінал мабуть вже просто не
вистачило  всього по троху.Вітання казахам.
suforza1921
Казахи виграли чотири серії пенальті у плей-офф. Фарт неймовірний. По результатах усього чемпіонату наші хлопці заслуговували куди більше на золото, ніж ці "пенальтисти", але спорт є спорт. Срібло теж величезне досягнення. 
KIEWADIM
Буває, що зробиш, сьогодні фортуна була на стороні казахів. Вітаю Казахстан з чемпіонством. Наші хлопці не засмучуйтесь, ви гідно зіграли в цьому турнірі, трохи не пощастило.
Олексій Коваль
Та все добре, мий так знаємо, що наши найкращі
Sunrise
Играли лучше но реализация подвела. Казахи в игре только забросы и прострелы со стандартов, комбинаций нет даже в теории. Ну и 4 серии пенальти за плей-офф они выиграли.
Было близко, но результат хороший. Спасибо за новое, интересное зрелище) 
Макс Максов
Майже закамбечили... Шкода звичайно, що так!
VBOLYUVALNIK
Ну як же так, у груповому етапі не залишили шансів а тут програли😢
Alex
Трагедия, нужно было либо взять последний удар либо забить , ни то ни другое. Матч жизни ребята проиграли
Vitalik_Medvid
Вийшли на поле «сонні мухи», отримали два, і аж тоді заграли. Не вистачило трохи часу, я думаю змогли б дотиснути. Але нічого:  срібні медалі чемпіонату світу - це дуже достойно. Казахстан і всіх казахів з перемогою - випадково стільки серій пенальті поспіль  не виграють. Чудова команда з характером.
Выталкиватель парашутистов
Я уверен на 100000% что следующий ЧМ будет за нами. Только не с этим составом, будут ребята лучше и более мотивированные. Тренерам понятно над чем надо работать - буллиты надо забивать, есть у кого учиться. Вратари - супер, к ним претензий нет. О пробитии 2-х последних пеналей не хочется вспоминать, ребят наверное заклинило на 100%, но ничего  в жизни бывают ситуации гораздо хуже. Спасибо за игру, за эмоции, за то, что напомнили всем, что есть такая страна - УКРАИНА, есть и всегда будет!
Maks KROT
Молодцы !!!!конечно могли стать чемпионами немного не повезло ,молодцы пройдя такой турнир даже обыграв бразильцев многого стоит !!!!Вследуюший раз будет лучше молодцы сборная !!!!!Спасибо за классную игру !!!!
Alehandro
Рівень виконання двох наших останніх пенальті просто космічний - пройшов пару метрів, лупанув на силу, не забив... Чемпіонат світу))

Можливо не популярна думка, але такого виду спорту, як на мене, в принципі не має бути. Якась пародія на футзал. Але у футзалі є швидкість, комбінації, гравці напевне розуміють де і коли вони мають бути... Тут наче якийсь дворовий футбол біля школи подивився: все сумбурно, техніка прийому/дриблінгу/пасу ніяка, обрізки... шо воно таке, хз
Springfield
Из такой толпы и вторые это здорово.  Не то что в прошлый раз.
Правила конечно убойные.  Особенно добивание в буллитах.  Всё направлено на скорейшее вышибание.    Ну что поделаешь? Не мы же придумали этот вид ногомяча.
Алексей
Вот что значит не забили решающий пенальти и поплатились 
Дані Рохас
it was a good run!
Ostrov Khortitsa
понабирали звезд - с коронами на голове, сбежавшие со страны во время войны, лавочник хита, никак не наиграющийся иванов, пропитый вратарь. Неужели в Украине закончились таланты?
New Zealander
Пох. Це дивний вид спорту а тому якось пофіг. Те що це до реального футболу має відношення як керлінг до хокею говорить той факт що в фінал вийшли такі збірні як Україна та Казахстан. Тому сумувати причин не бачу
Дані Рохас
гарна спроба
Alex
Сами виноваты, вечная проблема мы играм робко и боязливо с первых минут. Что в боксе что в футболе что то ожидаем. А соперник с первых секунд начал играть на атаку. Начали играть со второго тайма, если бы такой настрой был с первых минут обыграли бы под 2,3 мяча . Теперь казахи свое имя внесли на карту Украина пока нет. Как то надо настраиваться уже с первых до последней секунды играть агрессивно в атаку