Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 10 червня 2023, 04:59
2103
4

Пеп ГВАРДІОЛА: «Ми маємо виграти Лігу чемпіонів, це неминуче»

Наставник «Манчестер Сіті» поділився очікуваннями від фіналу ЛЧ із «Інтером»

| Оновлено 10 червня 2023, 04:59
2103
4
Пеп ГВАРДІОЛА: «Ми маємо виграти Лігу чемпіонів, це неминуче»
Getty Images/Global Images Ukraine. Пеп Гвардіола

Наставник англійського клубу «Манчестер Сіті» Пеп Гвардіола поділився очікуваннями від фіналу Ліги чемпіонів проти італійського «Інтера», який відбудеться 10 червня о 22:00 у Стамбулі:

«За час роботи в Сіті я зрозумів, що перезбудження перед великими матчами нам не підходить. Ми вирушимо до Стамбула, щоб реалізувати мрію, постараємося показати хорошу гру та здобути перемогу у фіналі. Ми мали шанс зробити це два роки тому, ми були дуже близькі до фіналу минулого року. Тепер ми знову тут і віддамо всі сили.

До фіналу ми підійдемо так, як підходимо до всіх матчів Прем'єр-ліги у середині тижня. Гравці будуть сфокусовані на тому, що треба робити і більше нічого.

Як тренер, я виходив у півфінали 10 разів, тричі грав у фіналах, здобув дві перемоги, і це мій четвертий фінал. Ліга чемпіонів дала мені більше, ніж я коли-небудь міг уявити. Якби моє життя раптом зараз закінчилося, у мене залишилася б одна перемога як гравець з клубом, який я так люблю, і ще дві перемоги як тренер цього клубу.

Футбол дає та забирає. Життя сповнене несправедливості, але те, що я вважаю несправедливим для себе, справедливо для Атлетіко, для Реала теж справедливо і справедливо для Барселони. Світ працює так. Ми постійно хочемо більше та більше, і це неправильно. Треба бути амбітним, але не переборщувати. Цей турнір дав мені дуже сумні моменти, які ранять мене і завжди будуть у моїй пам'яті, але він також подарував надзвичайно щасливі миті, які теж завжди будуть зі мною. Це життя, саме в цьому природа спорту.

Дуже багато клубів прощалися зі своїми ідеями та проектами, бо не могли виграти цей турнір, і багато хто ставав великими клубами, бо вигравав його. Я не поділяю цього, але розумію, що все зроблене нами за ці роки, які були дуже хорошими, матиме сенс для решти лише тоді, коли ми виграємо цей турнір. Якщо перемоги не буде, сенсу буде менше. Це трохи несправедливо, але треба це ухвалити. Це так працює.

Ми також повинні прийняти те, що якщо ми хочемо зробити визначальний крок до статусу великого клубу, то маємо виграти в Європі. Ми маємо виграти Лігу чемпіонів, це неминуче. Але найважливіше – це знову і знову грати у цьому турнірі, грати у фіналах. Два роки тому ми в нас був фінал, тепер ми знову у фіналі. Саме це визначає великий клуб. Рік за роком ти борешся на пізніх стадіях Ліги чемпіонів та виграєш трофей.

У спорті немає невдач. Визнання невдачі – це ніби говорити, що твій суперник нічого не вартий. Хіба це не означає, що суперник грав добре? Спорт – це намагатись. Жити у спорті – це намагатися. Це намагатись знову і знову, збиратися і знову намагатися. Коли перемагаєш, треба гідно відзначити у своєму колі, коли програєш – трохи поплакати та повернутися наступного дня. Це спорт. Тут нема невдач. Коли ти намагаєшся, це не невдача».

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Мудрик залишав поле у матчі з Тоттенхемом під овації вболівальників
Футбол | 03 травня 2024, 07:22 1
ВІДЕО. Мудрик залишав поле у матчі з Тоттенхемом під овації вболівальників

Михайло допоміг «Челсі» обіграти «шпор» з рахунком 2:0 у перенесеному поєдинку АПЛ

У Байєра – не найдовша безпрограшна серія. Скільки залишилося до рекорду?
Футбол | 04 травня 2024, 04:20 0
У Байєра – не найдовша безпрограшна серія. Скільки залишилося до рекорду?

«Бенфіка» з 1963 по 1965 рік не програвала протягом 48 матчів

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Octopus
Едрить нафилософствовал с три короба, что можно было заменить простым не принимай неудачи близко к сердцу и всегда пытайся снова.
ss2000
Шейхи чекали на це набагато раніше !
Сергей Долина
Інтер - переможе.
Serhii P.
Forza Inter!