Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 07 червня 2023, 03:38
168
0

БІРАГИ: «Наш тренер – капітан корабля. Вся Фіорентина піде за ним у бій»

Капітан «фиалок» поділився очікуваннями від фіналу Ліги конференцій

| Оновлено 07 червня 2023, 03:38
168
0
БІРАГИ: «Наш тренер – капітан корабля. Вся Фіорентина піде за ним у бій»
УЄФА. Крістіано Бірагі

Наставник італійської «Фіорентини» Крістіано Бірагі поділився очікуваннями від фіналу Ліги конференцій проти англійського «Вест Хема», який відбудеться 7 червня о 22:00 у Празі.

«Ми не відчуваємо нічого, окрім поваги до Вест Хема. Там є чудові гравці, і багато хто з них більше звикли виступати в єврокубках, ніж ми. Вони грають у Прем'єр-лізі, дуже твердій лізі, тому ми їх поважаємо. Це фінал, тож неможливо передбачити, як усе пройде.

Коли ми грали у фіналі Кубка Італії проти Інтера, всі думали, що суперник як сильніша команда виграє і диктуватиме ритм гри. Натомість усе було навпаки. Я вважаю, що кінцевий результат залежить від різних факторів. Як і у фіналі Кубка Італії [де флорентійці програли з рахунком 1:2], що б не трапилося, ми точно не шкодуватимемо.

Це дуже важливо для нас, але, можливо, навіть важливіше для міста та наших уболівальників. Давайте будемо чесними: щоб грати в Європі, команді потрібно показувати європейський рівень як на полі, так і поза його межами. В останні кілька років ми були дуже далекі від цього рівня, не брехатиму. Але з нашим новим президентом Рокко [Коміссо] та Джо Бароне [генеральний менеджер Фіорентини] все почало змінюватися.

Вони твердо впевнені у курсі, яким іде команда, і підтримують нас, як тільки можуть. Ми як одна велика сім'я, і, на мою думку, це відіграло величезну роль у тому, що нам вдалося вийти до єврокубків. Потім, коли до нас прийшов новий тренер, команда стала лише сильнішою. У перший же рік його роботи ми пробилися до турніру УЄФА, і ось ми у фіналі.

Вінченцо Італьяно? Мені здається, цей тренер одержимий футболом. Він каже нам, що футбол – це його життя. Він завжди говорить про футбол, щодня навчається та вдосконалює себе. За останні пару років ми так жодного разу і не побачили, щоб він задовольнився досягнутим. Крім тактичних та ігрових моментів, у яких він, безумовно, сильний і якими нам дуже допоміг, мені здається, важливою була ще й його здатність передати нам свою пристрасть. Всі ми зараз наповнені необхідністю рости день у день.

Оскільки він капітан корабля і завжди думає про футбол навіть перед сном, якщо взагалі лягає спати, то, звичайно, всі ми, як члени команди, готові піти за ним у бій.

Люди звикли до того, що рівень конкуренції в італійському футболі є дуже високим. Була кілька років, коли він трохи знизився, але все одно залишався високим. Коли звикаєш до певного рівня і той трохи знижується, це виглядає як провал. Але насправді рівень італійської ліги завжди був високим. Завжди були чудові італійські гравці. Можливо, просто не вистачало великих досягнень.

Тепер у нас три клуби зіграють у фіналах трьох єврокубків. Дві команди грали у півфіналі Ліги чемпіонів, Наполі грав у чвертьфіналі. Думаю, італійський футбол загалом може бути задоволений».

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Вперше з 2002 року. Відомий клуб вийшов в АПЛ + пари плей-оф Чемпіоншипа
Футбол | 04 травня 2024, 16:38 3
Вперше з 2002 року. Відомий клуб вийшов в АПЛ + пари плей-оф Чемпіоншипа

Завершено регулярний сезон у Чемпіоншипі, в АПЛ вийшли Лестер та Іпсвіч

ВІДЕО. Шалений початок матчу Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забив
Футбол | 04 травня 2024, 19:43 3
ВІДЕО. Шалений початок матчу Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забив

Рахунок на 3-й хвилині відкрив Андреас Крістенсен, Артем одразу ж відповів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.