Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 07 червня 2023, 04:10
148
0

ІТАЛЬЯНО: «Три принципи Фіорентини – мужність, кураж та вміння адаптації»

Наставник «Фіорентини» поділився очікуваннями від фіналу Ліги конференцій

| Оновлено 07 червня 2023, 04:10
148
0
ІТАЛЬЯНО: «Три принципи Фіорентини – мужність, кураж та вміння адаптації»
УЄФА. Вінченцо Італьяно

Наставник італійської «Фіорентини» Вінченцо Італьяно поділився очікуваннями від фіналу Ліги конференцій проти англійського «Вест Хема», який пройде 7 червня о 22:00 у Празі:

«Ми поки що не говоримо про суперника. Наше перше випробування полягає у тому, що ми граємо у фіналі. Потрібно врахувати кожну деталь. Будь-яка помилка може стати фатальною. Кожен хід має значення і може призвести до іншого результату, ніж у фіналі Кубку Італії, який ми програли. Ми повинні звертати увагу на всі аспекти та виходити на поле з максимальною концентрацією. Тим більше що ми граємо проти Вест Хема – дуже сильної команди з індивідуально сильними гравцями у чудовій фізичній формі.

Нехай Вест Хем не дуже добре виступив у Прем'єр-лізі, це все одно це дуже небезпечна команда. Якщо ви граєте у такому фіналі, значить, у вас є певний клас. Випадково у фінал не потрапиш, тож нам треба добре підготуватися. Девід Мойєс – тренер з великим досвідом. Його команди грають добре. Я поважаю його та його команду, із задоволенням зустрінуся з ним у Празі. І нехай переможе найсильніший.

Мої три принципи: мужність, кураж та вміння адаптуватися. Ми демонстрували ці якості у кожному матчі: у кваліфікації, потім на груповому етапі та тим більше в останніх іграх. Ми продемонстрували ці якості у Познані та Базелі. Зокрема, в останньому поєдинку завдяки витримці та вірній стратегії нам вдалося відігратися після поразки у першому матчі та вийти у цей фінал.

Наша робота розпочалася минулого року. Ми взяли курс на перебудову та зміну складу. Головною метою було знову кваліфікуватися до єврокубків, і ми її виконали. Цього сезону ми досягли успіху. Не думав, що на даному етапі ми зайдемо так далеко у своєму розвитку, але ми, звичайно, дуже раді. Ми довели, що досить сильні і не виглядали в цьому турнірі зайвими.

Особисто я дуже радий брати участь у фіналі та мати змогу виграти трофей. Це було моєю мрією з тих пір, як [2021] я був призначений тренером Фіорентини і зрозумів, що у нас є потенціал для досягнення великих цілей.

Вперше беру участь у єврокубках як тренер, і вперше мої щотижневі тренування дещо відрізнялися від звичних. Для деяких гравців це теж був дебют у єврокубках, і, звісно, їм довелося нелегко, але ми змогли адаптуватись.

Ми почали добре готуватися до матчів, нехай навіть виникали деякі труднощі через те, що тренувань поменшало. Завдяки перемогам ми працювали з ентузіазмом і продовжували рухатися вперед, знаючи, що здатні пройти весь шлях до кінця. І цей фінал – нагорода за всю нашу наполегливу роботу та всі наші жертви».

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Циганков оцінив перемогу над Барселоною, яка стала історичною для Жирони
Футбол | 05 травня 2024, 13:53 0
Циганков оцінив перемогу над Барселоною, яка стала історичною для Жирони

Каталонський клуб гарантував собі участь у Лізі чемпіонів

Хаві оцінив матч із Жироною, в якому Довбик забив і віддав гольовий пас
Футбол | 05 травня 2024, 08:40 0
Хаві оцінив матч із Жироною, в якому Довбик забив і віддав гольовий пас

Головний тренер «Барселони» пояснив, чому його команда програла

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.