Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 червня 2023, 02:13
658
0

Віталій ПОНОМАРЬОВ: «Ми своє основне завдання виконали»

Головний тренер «Руха» прокоментував нічию у матчі проти «Олександрії»

| Оновлено 13 червня 2023, 02:13
658
0
Віталій ПОНОМАРЬОВ: «Ми своє основне завдання виконали»
ФК Рух. Віталій Пономарьов

Головний тренер «Руха» Віталій Пономарьов поділився враженнями від нічиєї в матчі проти «Олександрії» (0:0) і розповів про перспективи «жовто-чорних» на майбутнє.

«Ми своє основне завдання виконали. Це було найголовніше на цьому етапі. Дякую хлопцям за цю гру і за те, що ця молода команда змогла з такої ситуації вийти, залишитися в Прем’єр-лізі. Для них це величезний досвід. Дякую і «Олександрії», хороша команда, видно, що теж тільки будується. Думаю, що з таким тренерським складом і підбором футболістів у них усе вийде.

Далі треба дивитися, який шлях побудови команди вибирати. Можна зараз купити футболістів відносно хороших, досягнути якогось результату – посісти 7-ме, 6-те, 5-те місце, а завтра нічого не мати. А можна на базі тих молодих хлопців, які в нас сьогодні є, будувати команду на перспективу. Звичайно, що потрібне підкріплення. Але цей рік, який провели футболісти, – повторю, для них дуже серйозний досвід. Вони вийшли зі складної ситуації. Можливо, навіть добре з психологічної точки зору, що така ситуація в них склалася. Тому що не кожен досвідчений гравець може вийти з такого становища, не кажучи вже про молодих. Але наш вектор – щоби грали наші молоді футболісти. Вони сьогодні молоді – через рік вони вже будуть трохи досвідченіші. І я думаю, що з цією командою можна досягати цілей.

Я сьогодні зайшов у роздягальню, де висіли футболки гравців із прізвищами. Рік тому переважна більшість із них були представниками команди U-19. За винятком Паньківа, Довгого, Мисика, ще декількох, а також легіонерів. Усе решта – молоді футболісти.

Звичайно, Квасницю та ще деяких молодих гравців ми будемо пробувати в основній команді. До того ж, ті виконавці, які провели цей чемпіонат, – це вже гравці основного складу. Наприклад, сьогодні грали 7 людей в основі, які минулого року були в U-19, ну, і плюс Квасниця, а ще в запасі було декілька. Зрозуміло, що ми знову хочемо успішно зіграти в Юнацькій лізі УЄФА, тому ті футболісти, які матимуть право грати за віком у цьому турнірі, будуть там грати. Я би хотів, щоби збалансували цю команду, яка в нас є. Звичайно, якесь підсилення для цього потрібне. Але, ще раз повторюю, ця команда може досягати хороших цілей».

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі ще 2 клуби, які вийшли до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 28 квітня 2024, 11:35 2
Стали відомі ще 2 клуби, які вийшли до Ліги чемпіонів 2024/25

«Арсенал» та «Баварія» гарантували собі участь у головному єврокубковому турнірі

Забарний очолив цікавий європейський рейтинг у категорії до 21 року
Футбол | 28 квітня 2024, 12:05 16
Забарний очолив цікавий європейський рейтинг у категорії до 21 року

Український захисник «Борнмута» не пропустив жодної хвилини в цьому сезоні АПЛ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.