Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
| Оновлено 05 червня 2023, 14:36
29041
125

Світоліна всьоме обіграла Касаткіну і вийшла в 1/4 фіналу Ролан Гаррос 2023

Українка змогла виграти у 9-ї ракетки світу у четвертому раунді французького мейджора

| Оновлено 05 червня 2023, 14:36
29041
125
Світоліна всьоме обіграла Касаткіну і вийшла в 1/4 фіналу Ролан Гаррос 2023
Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Українська тенісистка Еліна Світоліна (WTA 192) вийшла в чвертьфінал Відкритого чемпіонату Франції з тенісу 2023.

У третьому раунді Ролан Гаррос українка у двох сетах обіграла 9-ту ракетку світу Дарію Касаткіну (WTA 9) за 1 годину та 58 хвилин.

Ролан Гаррос 2023. 1/8 фіналу

Еліна Світоліна (Україна) – Дарія Касаткіна [9] – 6:4, 7:6 (7:5)

Старт партії вийшов досить вдалим. Світоліна відразу зробила брейк, потім врятувала брейк-пойнт і знову взяла подачу Касаткіної. Рахунок став 4:1, проте спокійно закрити перший сет не вдалося. Дарія зробила брейк, а потім спокійно подала. Проте Еліна продовжила боротися і виграла першу партію з рахунком 6:4.

Касаткіна не грала добре. Точніше, не грала так, як грала раніше на турнірі. Додавати Дарія починала тільки тоді, коли поступалася у рахунку. Але проти досвідченої Еліни треба грати з першого гейму. Швидше за все, така невпевненість Касаткіної пов'язана з тим, що рахунок у особистих зустрічах до цього поєдинку був 6:0 на користь українки.


Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Друга партія могла обернутися провалом із самого початку. Касаткіна взяла свій гейм, потім зробила брейк та вела 40:30 на своїй подачі у третьому. Але не варто забувати, що Еліна – справжній боєць. Досвідчений боєць. У ралі були проблеми, гра залишала бажати кращого, але українка неймовірним чином взяла 3 гейми поспіль і повела з брейком у другому сеті. Так, не без везіння, але як без нього?

Після рахунку 3:2 на користь Еліни дівчата обмінялися брейками, потім Еліна спокійно подала і так само спокійно не боролася на прийомі, на жаль. За 5:4 Еліна вийшла подавати на матч. Все починалося дуже добре – 30:0. Але присмак наближення перемоги змусив Еліну наче забути, що вона грає проти 9-ї ракетки світу, та ще й на турнірі Grand Slam, де кожна тенісистка чіплятиметься за свій шанс. Так і вийшло – Касаткіна спочатку вийшла на брейк-пойнт, Еліна змогла взяти два пойнти та заробити матчбол, але знову поспішила та втратила свій шанс закрити поєдинок. Рахунок став 5:5, подача Касаткіної.

Важко сказати, на що розраховувала Дарія, подаючи ледь-ледь проти Світоліної, у якої досить непоганий прийом, особливо другого м'яча. У результаті Еліна зробила брейк в 11-му геймі та знову вийшла подавати на матч.


Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Наша пісня гарна й нова, починаймо її знову... Світоліна взяла лише один пойнт на подачі. Знову поспішила, грала в теніс Касаткіної, а не у свій. Все пов'язане із емоціями. Варто зазначити, що Касаткіна за поєдинок практично жодного разу не кричала «камон», тихо раділа виграним очкам і була беземоційною. Можливо, саме цього їй і не вистачило...

Гра перешла на тай-брейк. Світоліна легко взяла ключові пойнти на своїй подачі, тоді як Касаткіній доводилося пробивати захист Еліни. Саме так і було – з 4:3 на подачі Касаткіної, Дарія в суперрозіграшах взяла 2 очки і здавалося, що вона переверне гру. Але ні. Світоліна виграла 3 пойнти поспіль з рахунку 4:5 і відсвяткувала перемогу.

Цікаво, що рукостискання не було. Касаткіна засудила війну, Еліна на прес-конференції це відзначила та подякувала росіянці за її позицію. Окремий респект Дарії можна висловити за те, що вона не поставила Еліну у незручне становище. Світоліній не довелося думати, чи варто тиснути руку тенісистці, у якої все ще російський паспорт. Касаткіна сама підійшла до судді, подякувала йому, потім показала великий палець Еліні та пішла.

Це була сьома зустріч тенісисток. Українка виграла усі матчі.

Українка вперше з квітня 2021 року перемогла тенісистку з топ-10.

Світоліна проведе дев'ятий чвертьфінал на рівні Grand Slam, четвертий на Ролан Гаррос і боротиметься за третій півфінал.

У 1/4 фіналу французького мейджора Світоліна зіграє з переможницею матчу Слоан Стівенс (США, WTA 30) – Аріна Соболенко (WTA 2).

Оцініть матеріал
(183)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 125
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andrian Harandzha
Чи хтось вірив, на початку турніру, що Світоліна вийде в чвертьфінал? Повертається наша перша ракетка! Є перша перемога проти топ-10. А ці французькі трибуни - це щось неймовірне! З перемогою!
Иван Качура
І це після декрету. Браво, Еліна 👍👏
Kapitan Vrungel
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Ад
просто молодець.Важко було .но вона це зробила.!!!!Удачі наше сонечко в наступному матчі!!!
roman75zpr
Свитолинааааа!!! Мама вот это даешь огня!  
8number
Героїня 🦸‍♀️!!!! Зіронька, воїн , переможниця !!!! Найкраща !!! Як жеш я тебе кохаю 🥰😍😍😍
Просто неперевершена перемога для нас !!! І за нас !!! Феноменальна !
Sergey Romanchik
Кто лучшая теннисистка Украины за годы Независимости? Думаю вопросы отпали 💙💛🏆
Stanislav Matusevych
Є знову чвертьфінал РГ! Не дуже хотілося б після цього успіху критикувати гру, але ви все бачили. Для Касаткіної, яка славиться малою кількістю вінерсів та невимушених, зробити за 2 сети 46 (!) анфорсів, в тому числі, 7 на тайбрейку - неймовірна цифра і добре, що вона випала якраз на гру з Еліною. Але переміг той, хто зробив менше помилок, і тут знаменитий характер Еліни став у нагоді. Мої вітання!
Далі, скоріш за все, Сабаленка, з якою потрібно багато бігати, грати глибоко та робити мінімум невимушених. З останнім зараз у Еліни найбільші проблеми, а сьогодні ще й перша подача не полетіла. В будь-якому випадку, ніхто не очікував і чвертьфіналу, турнір вийшов дуже вдалим у плані результату. Пані Фортуна поки є дуже прихильною, але й їй потрібно допомагати.
Elis
Еліна молодець. Це 9-а перемога поспіль після титулу в Страсбурзі, після народження дитини і повернення у спорт. Перемотана щиколотка. Ви всі так захищали Ангеліну, що вона травмувалась, втомилась. Але до Еліни у вас чомусь другий підхід і вимоги. Так не повинно бути. Еліна молодець, вже стрибнула вище голови, в наступній грі взагалі нічого від неї не очікую, хай зіграє в своє задоволення. 
Тенісом Касаткіної, звичайно, можна полонених допитувати, але Женевська конвенція не дозволяє) Кому так тошно було дивитись, ну ви ж не полонені ніби? Перемикайте на Костюк - тренуйте нервову систему. Та місцями класно грає, але програє.
Еліні велика подяка за цей турнір. За те, що нарешті через рік є кого дивитись на другому тижні ҐС. Ще трішки пограє і набере форму, як Леся. Головне ігрова практика є. 
introvert
Гра, розбита на епізоди. Потужний вступ з чітким дотримуванням плану на гру. Міттельшпіль, коли замість звичних шашок Еліна навіщось втягнулась в улюблену Касаткіною гру в шахмати. Момент боротьби з самою собою, згадка про настанови тренера, і фінішний батл. Коли ініціативу перехоплювала то одна, то інша, але Еля, включивши свій головний козир - власний характер - "додушила"-таки розумну, але менш потужну суперницю.
Рідкісний випадок, до речі, коли Еліна мала значну перевагу над суперницею  в силі і точності подачі.
Еліна продовжує додавати з кожним матчем, дивуючи весь тенісний світ, і це головне. (Так, я вважаю. що і в цій грі вона додала.) З перемогою!
Vova Chol
Еліна Валідолівна , дякуємо тобі за перемогу ! Неймовірне повернення .
Poltfut
Молодчинка! І це після дікрету, та 2 роки перерви. Важко взагалі, але набирає форми 
Walle
Браво, Еля! Моя улюблена спортсменка в історії незалежної України🥺❤️
Vitason
Велике дякую,до волі до перемоги,вона собі казала ,я не можу програти росіянці,це читалося в її очах!!!
olegg1261
Від сьогоднішнього матчу отримав моральне задоволення як буває коли виконаєш важку та нудну роботу.А вчора від матчу Лесі естетичне як від цікавої вистави з яскравими акторами.
Vitason
Ну,що Эля ,раз так розігналась , тоді до перемоги!!!
axylinam
Очередная порция валидола, молодчинка Свитолина, ну и касаткина в очередной раз не подвела нас, удобная соперница
Sviatoslav Kudelych
Потом і кров'ю!!! Браво, Еліна!!! 
Сергій Юрійович
Слонік, милий, давай, you can!
Vitason
Добро пожаловать в первую сотню!! Ласкаво просимо!!