Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Початок матчу було відкладено на 20 хвилин через сигнал повітряної тривоги
Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 червня 2023, 04:26
6752
33

До єврокубків на характері. Ворскла здолала Шахтар та зіграє у відборі ЛК

Команда Віктора Скрипника в останньому турі спромоглась захистити потрібний результат у меншості

| Оновлено 05 червня 2023, 04:26
6752
33
До єврокубків на характері. Ворскла здолала Шахтар та зіграє у відборі ЛК

Українська Прем’єр-ліга в цьому розіграші — це щось. І не тільки тому, що чемпіонат доводилось проводити за умов повномасштабної агресії, а ще й тому, що всі шістнадцять команди доклали чималих зусиль для того, аби на останній тур національної першості дійсно очікували глядачі через надзвичайно високий рівень інтриги. Що й казати, якщо до Полтави в цей день завітав донецький «Шахтар» уже в статусі повноправного володаря «золотих» медалей, однак теплого прийому від місцевої «Ворскли» колектив Ігора Йовічевіча не мав шансів отримати.

Річ у тім, що в футболістів Віктора Скрипника нагально стояло питання можливої участі в єврокубках, але для цього потрібно було здійснення одразу декількох важливих чинників. «Олександрія» була господаркою ситуації, але їй у паралельному матчі доводилось протистояти львівському «Руху» за умов обов’язкового здобуття результату, який би був не гіршим за підсумок звітного протистояння для полтавців. А «жовто-чорним» там, на відміну від «гірників», залікові бали були так само конче необхідні.

Ігор Йовічевіч виконав глибинну ротацію власного стартового складу, надавши можливість Андрію Пятову провести, судячи з усього, останній матч у професійній кар’єрі воротаря. Але навіть незважаючи на серйозні зміни від головного тренера, «Шахтар» усе одно намагався контролювати хід подій хоча б у першій половині зустрічі. «Ворскла» в свою чергу намагалась спочатку відбиватись від чужих атак, а потім, якщо була можливість, думати про власну відповідь.

За поодинокими випадами в обидва боки майже не було безпосередньої загрози воротам, аж раптом на 33 хвилині подача з правого флангу від Кане влучила в лікоть Фарині, який проводив першу гру в стартовому складі «дорослої» команди в УПЛ. Тоді Пасхал якось упевнено вказав у напрямку одинадцятиметрової позначки, проте на матчі був VAR, тож ми сподівались отримати правильну точку зору арбітра на цей епізод. Однак ні. Те, що дистанція поміж гравцями була мінімальною, а гравець «Шахтаря» ледь не вдавив у себе ж власну руку, а м’яч влучив йому в лікоть, нікого не змусило змінити рішення. Сефері натомість із пенальті низом пробив трохи лівіше від центру воріт.

«Ворскла» таким чином вийшла вперед незадовго до перерви, що було поганою новиною для «Олександрії». І тут ми не могли оминути увагою той факт, що наш матч розпочався хвилин на 20 пізніше за інших через повітряну тривогу на Полтавщині. За такого рахунку на табло це відігравало вже значно помітнішу роль.

А тут ще й друга половина гри розпочалась із фірмової помилки від Пятова, який пропустив у ближній кут удар із правого флангу штрафного майже з лицьової від Павлюка, якого, напевно, ніхто не очікував. Судячи з усього, саме тоді й досвідчений воротар, і Йовічевіч зрозуміли – усе, час прийшов. Андрія Пятова супроводили оплесками на футбольну пенсію, а його місце у воротах зайняв Олексій Шевченко, який хоч трохи встиг пограти в цьому сезоні.

Хоча події решти ігрового часу все ж таки більше тяжіли до воріт полтавців, тоді як захист «Ворскли» забагато дозволяв робити суперникам. Спочатку Пердута на рівному місці вирішив рукою перехопити закидання собі за спину на хід Тотовицькому, залишивши команду в меншості, а потім і Бондаренко забив прицільним ударом у правий кут із пів кола перед штрафним. Настав зірковий час Ісенка рятувати власну команду, бо «Олександрія» свій «матч життя» провалила, зігравши внічию, тому все залежало від полтавців. А їх тим часом таки врятував воротар, витягнувши на останніх секундах удар головою від Келсі з близької відстані.

Таким чином полтавська «Ворскла» фінішувала на п’ятій сходинці турнірної таблиці, тоді як донецький «Шахтар» ніхто не міг посунути з першої. Команда Віктора Скрипника в наступному сезоні зіграє в кваліфікації Ліги конференцій УЄФА.

«Ворскла» – «Шахтар» – 2:1

Сефері, 37 (пен.), Павлюк, 50 – Бондаренко, 80

Сефері, 22, Исенко, 90+4

Пердута, 73 (грубий фол)

«Ворскла»: Ісенко – Бацула, Кравець, Чеснаков, Пердута – Челядін (Феліпе, 75), Павлюк – Сефері, Скляр (Крупський, 81), Кане (Рамірес, 90+3) – Степанюк.

«Шахтар»: Пятов (Шевченко, 62) – Топалов, Фарина, Бондар, Гочолеішвілі (Козік, 88) – Джурасек – Криськів (Борячук, 62), Тотовицький (Тоіров, 74), Бондаренко, Очеретько (Глущенко, 63) – Келсі.

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон).

Стадіон: «Ворскла» ім. А. Бутовського (Полтава).

Удари (у площину): 7 (5) – 12 (6)
Кутові: 7 – 1
Офсайди: 0 – 3.

ВОРСКЛА - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C

Наші оцінки:

«Ворскла» (заміни): Феліпе – б/о, Крупський – б/о, Рамірес – б/о.

«Шахтар» (заміни): Шевченко – 6,0, Борячук – 6,0, Глущенко – 6,0, Тоіров – 6,0, Козік – б/о.

Події матчу

80’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Бондаренко (Шахтар Донецьк).
73’
Ігор Пердута (Ворскла) отримує червону картку.
50’
ГОЛ ! М'яч забив Євген Павлюк (Ворскла).
37’
ГОЛ ! З пенальті забив Таулянт Сефері (Ворскла).
Оцініть матеріал
(47)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 33
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dadlismit
Успехов Ворскле в еврокубках ! Главное, не обосраться в первом же раунде от какого-нибудь шведского ноунейма ! 
avk2307
Ворскла заслужила больше Александрии участие в еврокубках - факт
Octopus
5 побед в последних 5 матчах. Ни у кого столько нет. Команды Скрипника долго запрягают, да быстро едут.
Springfield
Начинать надо с того, что в первом круге Шахтёр выиграл лишь 3:2.  Во втором круге Ворскла (Скрипника!) выиграла у Днепра-1!  Так почему бы им дома было не обыграть какой то гибридный состав немотивированного уже чемпиона.   
Брентфорд - МанСити 1:0 сыгарали в последнем туре АПЛ.
Kak tak
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ruslan77777
Молодці полтавці!
yuriy_kent
Вітаю полтавчан з еврокубками. Ви заслужили. Набагато краще буде аніж те непорозуміння з Олександрії.
u6464u
Молодці полтавчани , тепер потрібно підготуватися до кваліфікації ЛК в потрібному напрямку , щоб черговий раз не наступити на ті самі граблі .
Злий Глобинець
Нарешті! Ворскла в єврокубках! Я вірив! Я знав, що полтавці зможуть!!!
roman75zpr
Спасибо Скрипнику! Сколько грязи на него было вылета особенно в первом круге, а он делает своё дела и даёт результат 
Sunrise
С победой и еврокубками, Виктор Анатольевич! 
zzg77
Успехов Ворскле в еврокубках ! Главное - это обосраться в первом же раунде от какого-нибудь ноунейма ! 
Gargantua
гол Павлюка в ворота Пятова понравился ))
igor shmuylo
 тут если не ошибки , при пасе Ворскла Должна была выигривать  3,0 .но тут как говорится  не забиваеш ты забивают тебе.   
igor shmuylo
 а  Ворскла где будет играть в  лиге конфиренций .на каком поле  .
Xvalenok03
Рад за ворсклу.
Хотя осадочек от игры есть. Пенальти не было, был только повод. Судья воспользовался поводом. 
Выталкиватель парашутистов
Произошло то, о чем я писал на сайте после того, когда Ворскла в скандальном матче "победила" Днепр 1. Кроме обещанной "стимуляции" в виде определенной суммы вечно зеленых денег, Ворскле было обещано и дополнительный бонус - поражение шахтеров в последнем туре, которое обеспечивало, при стечении обстоятельств, Ворскле 5-е место. Все так и произошло.... А-у-у,Баранка! Есть работа...
Senior
Молодці Ворскла! Втерли носа русофільный команді, якій взагалі нема що робити в Україні із запроданцями у складі
саня лысый
В мене теж склалося враженн недолугої вистави районного театру комедії. Останні 20 хвилин шахта більше хвилювалася як би випадково не забити
20052011
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил