Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 червня 2023, 15:01
1772
4

Минай – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Перемога необхідна, але від неї далеко не все залежить

| Оновлено 04 червня 2023, 15:01
1772
4
Минай – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Зоря

У неділю, 4 червня, у с. Минай на «Минай-Арені» відбудеться матч тридцятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють закарпатський «Минай» та луганська «Зоря». Стартовий свисток рефері Віталія Романова з Дніпра пролунає о 15:00 за київським часом.

Минай


Поточний сезон для закарпатського «Миная» фактично розпочався ще під час зимової паузи зразка 2022 року, коли команду несподівано очолив Володимир Шаран та готувався рятувати колектив у другій частині так і недоведеної до завершення кампанії. Після цього почався відлік нового футбольного року в абсолютно диких для нормального футбольного життя реаліях. Ось і не витримав тиску «Минай» уже на старті, який ще й довелося відкласти через участь київського «Динамо» в єврокубкових кваліфікаціях. Як підсумок, на зимову паузу футболісти Шарана йшли в невтішних кондиціях.

Коли ж сезон відновився, спочатку здавалось, що закарпатський колектив нікуди не подінеться від вильоту з «елітного» дивізіону, але насправді команді просто необхідно було перечекати сильних суперників за календарем, а вже потім стабільно почати набирати очки в іграх проти суперників середньої руки або зовсім прямих конкурентів. Усе це призвело до того, що перемога в передостанньому турі над харківським «Металістом» (2:1) допомогла «Минаю» зробити вирішальний ривок подалі від зони перехідних матчів, але при цьому дистанція в два очки змушує постійно озиратися на конкурентів.

В умовах заключного ігрового дня чемпіонату на нас чекає справжнє божевілля, тому що навіть команда Шарана зі своєї позиції у екватора таблиці може вирушити прямо до стиків проти колективів із Першої ліги, якщо кілька колективів, що йдуть позаду, здобуть перемоги в незалежних один від одного протистояннях. Добре лише те, що лише «Інгулець» може із задоволенням поступитися 13 рядком, а ось поганою новиною у контексті важливої гри стала дискваліфікація основного півзахисника Сергія Петька за перебір жовтих карток.

Зоря


Виступом луганської «Зорі» цього сезону можна й потрібно захоплюватися, оскільки Патрік ван Леувен у своїй першій пробі в «дорослому» футболі зумів створити чудовий колектив. Зараз ніхто не візьметься передбачити, що залишиться від «мужиків» перед стартом наступної кампанії через велику кількість орендованих футболістів, але навряд чи хтось буде проти, якщо ця команда цього року візьме чи не сенсаційне «срібло». Звісно, окрім фанатів дніпровського «Дніпра-1», бо саме поміж цими двома клубами і розгортатиметься «срібна лихоманка» в останньому турі.

Шанси на успіх у «Зорі» є й вони, принаймні до стартового свистка, виглядають доволі непоганими. Із можливих результатів опонентів луганців не влаштує лише перемога СК, тоді як будь-яка втрата очок, яка супроводжуватиметься їхньою власною перемогою, дасть змогу приміряти медалі зовсім іншої якості. А грає команда Олександра Кучера проти криворізького «Кривбаса», тому тут можна згадати і про поразку в першому колі, і про статус регіонального дербі для цього протистояння.

Важливо також те, що «Зоря» підходить до майбутньої зустрічі без нових кадрових утрат у вигляді дискваліфікацій чи травм. Відсутність панамського нападника Едуардо Герреро через пошкодження в попередніх зустрічах давалось узнаки, але навіть без нього луганці обіграли «Олександрію» (2:0). А про поразку від донецького «Шахтаря» (0:3) вже взагалі команда ван Леувена забула. Так, безумовно, прикро було програти навіть примарні шанси на «золото», але й зациклюватися на цій невдачі за супутніх варіантів було б недоречно.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Миная» та «Зорі» раніше перетиналися 6 разів у рамках УПЛ. Спостерігається перевага однієї зі сторін за кількістю перемог – 2 успішні матчі «Зорі», 2 нічиї. Востаннє команди грали між собою у листопаді минулого року – матч на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського завершився нічиєю (1:1). За «Зорю» відзначався Володимир Бражко, а у «Миная» забив Єгор Твердохліб.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 43-річний Віталій Романов із Дніпра, який на своєму рахунку має вже 131 матч у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Олександр Жуков та Володимир Володін, а резервним арбітром відпрацює Олександр Солов'ян. На матчі буде відсутня система VAR. Романов має досвід проведення матчів за участю «Миная» – 4 перемоги, 1 нічия та 5 поразок, тоді як із «Зорею» він перетинався 23 рази (6 перемог, 6 нічиїх та 11 поразок).

Орієнтовні склади


«Минай»: Бандура – Булеза, Нємчанінов, Кравчук, Чуєв, Гончар – Байдал, Паламар, Твердохліб, Рогозинський – Вишневський.

«Зоря»: Сапутін – Вантух, Батагов, Імереков, Бутко – Бражко, Шахов – Мишньов, Булеца, Русин – Антюх.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що гості завершать сезон упевненою перемогою. Нашою ставкою буде позиція Фора. «Зоря» (-1.5) з коефіцієнтом 2.23.

4 червня, неділя

«Минай» – «Зоря»
с. Минай. «Минай-Арена». 15:00
Пряма ТБ-трансляція – платформа Setanta Sports
МИНАЙ – ЗАРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)
Прогноз Sport.ua – 1:3
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 26 квітня 2024, 03:31 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Удаче Заре
Алекс днепр
Сепаров вынесут 
Виктор Алтухов
Даже если бы не был болельщиком Зари, желал бы ей серебра, так исполнители левых пенальти второго места не заслужили.
Алекс днепр
Минвй прибьет .колома кинет пол лимона