Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 04 червня 2023, 01:13
7101
6

Другий крок до требла. МанСіті завоював Кубок Англії

«Містяни» у манчестерському дербі перемогли «червоних дияволів»

| Оновлено 04 червня 2023, 01:13
7101
6
Другий крок до требла. МанСіті завоював Кубок Англії
twitter.com/ManCity

Початок першого манкуніанського дербі у фіналах Кубка Англії було шокуючим для червоної частини Манчестера. Вже на 14-й секунді м'яч опинився у воротах де Хеа. Воротар не зміг нічого зробити з чудовим ударом Гюндогана: німець потужно пробив зльоту. Гол Ґюндоґана став найшвидшим в історії фіналів Кубка Англії. Він перевершив досягнення француза Луї Саа, який у 2009 році забив за "Евертон" у ворота "Челсі" на 25-й секунді.

Через чотири хвилини після взяття воріт "МанСіті" ледь не подвоїв перевагу. Де Брюйне зі штрафного зробив навіс, Родрі пробив головою приблизно з 12 метрів – удару не вистачило точності. Ще один гольовий момент у середині першого тайму не використав сам де Брюйне. Бельгієць пробив з-за меж штрафного майданчика, і м'яч пролетів дуже близько до штанги воріт де Хеа.

На 30-й хвилині арбітри ВАР просигналізували головному судді Полу Тірні про те, що необхідно переглянути епізод, який мав місце на кілька хвилин раніше. Ван-Біссака та Гриліш у повітрі боролися за м'яч, і він влучив у руку гравцю «МанСіті». Сталося це у штрафному майданчику. Тірні знадобилося всього пів хвилини, щоб ухвалити рішення – він вказав на «точку». Фернандеш упевнено реалізував пенальті. Ортега стрибнув у правий кут, Фернандеш пробив у протилежний. Ось так несподівано підопічні Еріка тен Хага зрівняли рахунок, хоча за весь перший тайм практично не створили жодного гольового моменту.

Початок другого тайму "МанЮнайтед" знову провалив. На цей раз підопічні Гвардіоли забили на шостій хвилині. Де Брюйне виконав штрафний удар з правого флангу, зробивши м'яку навісну передачу на Гюндогана, який знаходився в районі пів кола штрафного майданчика. Німець знову пробив зльоту, але удар не зовсім вийшов, але підсумок був навіть краще – м'яч зрізався та полетів у дальній кут воріт. Де Хеа намагався у стрибку врятувати команду, але тільки зачепив м'яч пальцями. До речі, в цьому моменті є питання до іспанського воротаря, який вчасно не перемістився і в момент удару Гюндогана займав неправильну позицію.

На цей раз «Манчестер Сіті» утримав свою перевагу в рахунку. У другому таймі хоч як не намагалися «червоні дияволи», але забити гол так і не змогли. Мало того, підопічні Пепа Гвардіоли були набагато ближчими до того, щоб збільшити перевагу. На компенсованих хвилинах «МанЮнайтед» мав шанс, щоб забити, м'яч метався штрафним майданчиком, але у воротах не опинився. Описувати цей епізод довго, тому краще подивитися відео.

"Манчестер Сіті" виграв свій сьомий Кубок Англії. До заповітного требла, який раніше підкорювався лише одній англійській команді – "МанЮнайтед", залишився один крок. За тиждень "МанСіті" зіграє у фіналі Ліги чемпіонів проти міланського «Інтера». І якщо переможе, то повторить досягнення свого принципового опонента: виграти в одному сезоні національні чемпіонат і кубок, а також Лігу чемпіонів.

Кубок Англії. Фінал.

«Манчестер Сіті» – «Манчестер Юнайтед» – 2:1

Гюндоган (1, 51) - Фернандеш (32, з пенальті).

Ван-Біссака (45+4), Фред (80).

«Манчестер Сіті»: Ортега, Вокер (Ляпорт, 90+5), Стоунз, Діаш, Аканджі, Родрі, Гюндоган, де Брюйне (Фоден, 76), Сілва, Гріліш (Аке, 89), Холанд.

«Манчестер Юнайтед»: де Хеа, Шоу, Ліндельоф (МакТоміней, 83), Варан, Ван-Біссака, Каземіро, Фред, Еріксен (Гарначо, 49), Фернандеш, Санчо (Вегхорст, 78), Решфорд.

Арбітр: Пол Тірні.

Стадіон: «Вемблі» (Лондон).

МАНЧЕСТЕР СІТІ – МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

51’
ГОЛ ! М'яч забив Ілкай Гюндоган (Манчестер Сіті).
33’
ГОЛ ! З пенальті забив Бруну Мігель Фернандеш (Манчестер Юнайтед).
1’
ГОЛ ! М'яч забив Ілкай Гюндоган (Манчестер Сіті).
Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Букмекери назвали найбільш ймовірний клуб, у який перейде Судаков
Футбол | 23 квітня 2024, 18:42 18
Букмекери назвали найбільш ймовірний клуб, у який перейде Судаков

На думку аналітиків, варто очікувати переходу Судакова в «Наполі»

Таблиця Ла Ліги після Ель Класіко, перемоги Жирони та поразки Атлетіко
Футбол | 23 квітня 2024, 12:00 0
Таблиця Ла Ліги після Ель Класіко, перемоги Жирони та поразки Атлетіко

19–22 квітня відбулися матчі 32-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Viktor Tsimakouridze
Потужно мс зіграв але і мю міг не програти. Красива і напружена гра
avk2307
МС в последнее время пьют больше чем играют.
Надо им детокс перед Интером, а то сольют
Springfield
И теперь все десятки тысяч  болельщиков мирно поедут поездами в одних вагонах домой.  Потому то их железная дорога одна из самых успешных.