Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 червня 2023, 15:00
3027
24

Металіст 1925 – Динамо. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

«Динамівці» гратимуть за престиж, їхні суперники - за уникнення перехідних матчів

| Оновлено 04 червня 2023, 15:00
3027
24
Металіст 1925 – Динамо. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

В неділю, 4 червня, відбудеться поєдинок 30 туру Української Прем'єр-ліги, в якому гратимуть харківський «Металіст 1925» та київське «Динамо». Гра пройде в Києві на полі НТК ім. В. Баннікова, початок - о 15:00.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Металіст 1925

Якби «Металіст 1925» виграв гру минулого туру з «Кривбасом», він мав би в своєму активі 34 очки і гарантував би собі участь в наступному сезоні УПЛ. Але харків'яни поступилися (0:2) і належать до великої групи команд, які змагаються за уникнення участі в перехідних матчах.

Судіть самі - сьомий «Кривбас» має 41 очко, а команди з восьмого по чотирнадцяте місце мають в своєму активі відповідно 33, 33, 32, 31, 31, 31 і 28 балів, тому від участі в лобових стиках проти команд з Першої ліги (запорізького «Металурга» та черкаського ЛНЗ) не застрахований ніхто. Взагалі, цей чемпіонат вийшов надзвийчайно конкурентним - в 30 турі вже нічого не треба тільки «Шахтареві» (чемпіон), «Динамо» (четверте місце) та «Металісту» зі «Львовом» (вилетіли).

«1925» не надто пощастило з суперником в останньому турі - «Динамо» є «Динамо». Але правильні тактика та мотивація часто роблять чудеса, тому Едмару та Олегу Голодюку варто постаратися з підготовкою своєї команди. Може допомогти їм те, що відсидів свою дискваліфікацію правий захисник Жичиков. Щоправда, його конкурент Потімков виглядав в минулому турі чи не найкраще в своїй команді, тому невідомо, хто вийде в старті на матч проти киян.

Динамо

Вкотре, пишучи анонс матчу «Динамо», доводиться згадувати про провалений сезон. Четверте місце, яке точно буде в команди незалежно від результату гри з «Металістом 1925», досі було тільки в згадках про тренування Олега Блохіна, якому якраз «підкорилося» таке «досягнення». Тепер і тренер набагато, здавалося, краще знає свою роботу, а результат - той же. Відмазки про багатогодинні продорожі на матчі не будемо сприймати всерйоз.

Радує тільки те, що почали повертатися на поле травмовані лідери. Шапаренко потрохи виходить на заміну і вже має в своєму активі гольову передачу, а Бущан в грі минулого туру проти «Вереса» вийшов в основі і встиг виграти пенальтійську дуель, врятувавши «динамівців» від чергової ганьби - рахунок міг тоді стати 1:1.

Досить непогано виглядала команда, коли в опорній зоні грали разом Андрієвський та Шепелєв, але повернення Шапаренка та Сидорчука посадить їх, мабуть, обох на лавку. Шкода - Олександр набрав непогану форму.

Продовжує відбувати свою дискваліфікацію Владислав Ванат - йому залишилося відсидіти через сексистські вислови одну гру. Але повернеться Вівчаренко, якого підміняв Дубінчак. На вістрі ж атаки вийде, швидше за все, Рамірес.

Повернувся в минулому турі в основу й Беніто, який недавно підписав новий контракт з клубом. На його позиції непогано бігав Перріс, тому подивимось, хто гратиме на правому фланзі півзахисту. Як і в захисті - там цілком можливий прощальний матч Олександра Караваєва.

В формі перебуває і Назар Волошин, який забив у трьох матчах підряд - «Олександрії», «Колосу» та «Вересу», що цікаво, всі три м'ячі були забиті наприкінці кожної гри.

Статистика зустрічей

Між собою команди провели дві гри. Гра першого кола закінчилася з несподіваним рахунком 0:0, а у попередньому недограному чемпіонаті «Динамо» було сильнішим за харків'ян - 2:0.

Орієнтовні склади

«Металіст 1925»: Мозіль - Потімков, Курило, Безуглий, Коваленко - Вачіберадзе, Габелок, Кравченко - Р. Русин, Чирук, Ременюк.

«Динамо»: Бущан - Караваєв, Сирота, Дячук, Вівчаренко - Сидорчук, Шапаренко - Перріс, Буяльський, Кабаєв - Рамірес.

Прогноз на протистояння

Харківська команда буде дуже мотивованою, але і «динамівці» не зможуть грати по інерції - вони і так провалили сезон і отримують на горіхи від власних вболівальників, які не збираються пробачати чергової ніякої гри. Тому спрогнозуємо мінімальну перемогу підопічних Луческу-Шовковського.

4 червня, неділя

«Металіст 1925» – «Динамо»
Київ. НТК ім. В. Баннікова. 15:00
ТБ-трансляція на ОТТ-платформі Setanta Sports
Арбітр: Максим Козиряцький (Запорыжжя)
МЕТАЛІСТ 1925 - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:2
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

9 шайб для Китаю. Збірна України провела останній матч перед ЧС
Хокей | 24 квітня 2024, 20:03 3
9 шайб для Китаю. Збірна України провела останній матч перед ЧС

У такій грі перевірити свій рівень точно не вдалося

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 25 квітня 2024, 00:08 4
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

Коментарі 24
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Последний матч Караваева Гармаша Андриевского Бойко Шепелева за клуб. Спасибо за матчи. Удачи вам в новых клубах.
Злий Глобинець
Динамо вже нікуди з 4 місця не зрушить. А МХ-1925 ця перемога потрібніша. Хай тоді підопічні Едмара її відсвяткують!
Ретро Футбол
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
salenco
Вперед Харків'яни! Тільки Харків, тільки перемога!
Xvalenok03
Динама выиграет. Они к концу чемпионата форму нашли. 
Во как. А тут конец чемпионата и форму потеряют. 
Kak tak
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил