Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
| Оновлено 03 червня 2023, 22:06
3415
10

Еліна СВІТОЛІНА: Пам'ятаю, як у дитинстві дивилася фінал Агассі – Медведєв

Українка розповіла, який тенісний матч запам'ятався їй з дитинства

| Оновлено 03 червня 2023, 22:06
3415
10
Еліна СВІТОЛІНА: Пам'ятаю, як у дитинстві дивилася фінал Агассі – Медведєв
Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Українська тенісистка Еліна Світоліна (WTA 192) провела прес-конференцію після перемоги над Анною Блінковою (WTA 56) в 1/16 фіналу Відкритого чемпіонату Франції з тенісу 2023.

Еліна розповіла, який тенісний матч був для неї найбільшим з її дитинства:

– В інтерв'ю на корті ви сказали, що «Ролан Гаррос» – це своєрідний єдиний «Великий шолом», який транслюється в Україні. Чи є у вас якийсь дитячий спогад про перегляд Ролан Гаррос по телевізору і якийсь найстаріший спогад про цей турнір?

– Зараз у нас більше турнірів, які транслюються в Україні. Точніше не зараз, але перед війною у нас транслювалось багато матчів.

Повертаючись до дитинства, пам'ятаю, як Андре Агассі грав у фіналі проти Медведєва, українця. Це справді був грандіозний фінал. Я пам'ятаю той матч. Пам'ятаю, дивилася, вболівала за Медведєва. На жаль, він не виграв. Але, так, виділяється у моїй пам'яті.

Було також кілька інших матчів, які надихнули мене на великі мрії, щоб хотіти змагатися тут, хотіти грати перед такою кількістю людей.

Так що, так, це була мотивація для мене на той час, щоб практикуватися і робити все можливе в дитинстві, – сказала Світоліна.

У 1999 році український тенісист Андрій Медведєв грав у фіналі Ролан Гаррос проти американця Андре Агассі. Тоді українець виграв два стартові сети, але програв наступні три партії. Матч завершився з рахунком 1:6, 2:6, 6:4, 6:3, 6:4 на користь Агассі.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Fdail
Той фінал , мабуть, більшість українських вболівальників пам'ятає)) Усього одного кроку до тріумфу не вистачило) Поки Медведєв- єдиний український фіналіст-одиночник на Великому Шоломі. Поки ))
Metalist1925
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Andy_P
Да, и подгадила тогда погода. Перегорел Андрей.
zizyyura
А Мєдвєдєв повинен сидіти в тюрмі за те, що збив на Обухівській трасі маму з дитиною на зебрі. Відмазався. Але то таке...
Stanislav Matusevych
І я пам'ятаю, як дивився той матч. Шолом тоді був так близько(
Первый Среди Равных
Подібного результату в українському чоловічому тенісі не буде ще років сто. 
zizyyura
послухайте це відео від початку до кінця. І багато хто здивується - особливо, коли журналіст запитав чи повинні тут бути на турнірі кацапи і бульбаші