Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
| Оновлено 03 сiчня 2024, 14:19
8485
15

Еліна СВІТОЛІНА: «Чому не тиснемо руку росіянам? Це позиція українців»

Українська тенісистка провела прес-конференцію після перемоги над Анною Блінковою на Ролан Гаррос

| Оновлено 03 сiчня 2024, 14:19
8485
15
Еліна СВІТОЛІНА: «Чому не тиснемо руку росіянам? Це позиція українців»
Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Українська тенісистка Еліна Світоліна (WTA 192) провела прес-конференцію після перемоги над Анною Блінковою (WTA 56) в 1/16 фіналу Відкритого чемпіонату Франції з тенісу 2023 року.

Еліна детально пояснила журналістам, чому українські спортсмени не тиснуть руки представникам країни 404:

– Я хотів би поставити досить пряме запитання, але хотіли б ви, щоб російські та білоруські гравці висловилися та сказали: «Так, я хочу, щоб моя країна припинила цю війну?» Як ви вважаєте, це було б корисно і що вони могли б зробити?

– Так, мені це сподобалося б. Це точно. Я думаю, що майже всі українці хотіли б почути це з їхнього боку.

– Продовжуючи тему, чи не могли б ви пояснити нам, чому сьогодні ви не потиснули руку своєму опоненту? Що ви думаєте про освистування публіки, коли вас підтримували, хоч публіка була за вами під час матчу?

– Ну, ви знаєте, це почалося з нашого уряду, українського уряду, який ходив на зустрічі з російським урядом. Вони були проти рукостискання, тому що вони, очевидно, не поділяють ті самі цінності, і те, що вони роблять, те, що росіяни роблять з нашою країною.

Ось чому українці не тиснуть руку росіянам. Ми українці, ми всі об'єднуємося заради однієї мети, заради перемоги у цій війні, і робимо все можливе для цього, це наша позиція.

Я українка. Я стою за свою країну. Я роблю все можливе, щоб підтримати, подарувати гарний настрій чоловікам, жінкам, які зараз на передовій, які борються за нашу землю, нашу країну.

Ви можете уявити собі хлопця чи дівчину, які зараз на передовій дивляться на мене, а я поводжуся так, ніби нічого не відбувається? Я представляю свою країну. Я маю голос. Я на боці України. Я стою, у мене є моя позиція у цій війні. Те, що російський уряд чи російські солдати роблять нашій землі – справді жахливо.

Для нас це просто наша позиція в цьому і вона зачіпає безліч різних областей. Це стосується спорту, стосується акторської майстерності та іншого, зачіпає різні галузі. Тож, знаєте, ми всі єдині, українці. І це наша позиція.

– У наступному турі ви граєте з Касаткіною. Вона була проти війни в Україні. Вона говорила про це найголосніше з росії. Цікаво, що ви думаєте про неї та про те, що вона робить?

– Так, я вдячна Даші за те, що вона має таку позицію. Це те, що ми очікуємо від інших. Це дуже сміливо з її боку.

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

П'ять українок зіграють на престижному ґрунтовому турнірі в Мадриді
Теніс | 27 березня 2024, 16:02 2
П'ять українок зіграють на престижному ґрунтовому турнірі в Мадриді

В основу за рейтингом проходять Світоліна, Костюк, Ястремська, Калініна і Цуренко

ВІДЕО. Грузинські гравці після виходу на Євро залишили послання країні 404
Футбол | 27 березня 2024, 13:49 5
ВІДЕО. Грузинські гравці після виходу на Євро залишили послання країні 404

Збірна Грузії вперше в історії зіграє на чемпіонаті Європи

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
introvert
Дякую, Еліно. Так, трішки сумбурно, зате щиро і на весь світ. Нарешті на прес-конференціях мейджора звучать злободенні і актуальні для нас, українців, речі. Речі, які повинні нагадати малозацікавленій і сонній публіці за кордоном, що війна триває, продовжують гинути невинні люди, а зло не спить. Зло, воно буквально тут, зовсім поряд, спокійнісінько приходить на аналогічні прес-конференції і натягає на самовдоволені відгодовані пики маски дурників та жертв. "ми ні прі чєм", "спорт внє палітікі", "ми за мір ва всєм мірє", "злиє українци нас нєнавідят"...
Саме тому завжди гірко та прикро, коли умовні Марта чи Леся, які мають що сказати з даного приводу, вилітають на початкових стадіях мейджорів.
Хоча те, що могла б ляпнути на такому рівні умовна Даяна, трішки лякає... Даяна, якщо потрапиш у фінальні стадії мейджора, краще заспівай.
Александр Шевченко
Касаткиной можно жать руку. Думаю, что все таки Элина ей пожмет руку. Ну, если бы я был на ее месте, на месте Элины, то пожал бы ей руку. Все таки хороший руССкий, хоть и редкость, но бывает. Касаткина одна из тех, кто смог сказать свою позицию
8number
Ця Леся достойна фіналу !!!! Яка ж ти молодець !!
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alehandro
Позиція справа також не однозначна: є Костюк, яка просто після завершення матчу йде одразу до судді і навіть не дивиться у бік кацапської чи білокацапської суперниці, а є Світоліна чи Люда Кіченок, які дивлячись на суперницю підіймають руку наче вибачаючись типу "пробач, я не можу потиснути тобі руку - мене вдома не зрозуміють"...
Не всі дівчата ще до кінця усвідомлюють, що сенс не просто в тому, щоб не потиснути руку, а виразити свою зневагу до тих, хто мовчазно підтримує агресію і геноцид твого народу...
Первый Среди Равных
Хорошо, девочки, что у вас хоть теперь появилась позиция. До 2022 все с радостью ездили на Кубок Кремля.