Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 01 червня 2023, 14:37
54
0

Європейський і британський коефіцієнти ставок

У чому відмінності американського і британського коефіцієнта

| Оновлено 01 червня 2023, 14:37
54
0
Європейський і британський коефіцієнти ставок

Букмекерські контори у своїй використовують три різні формати коефіцієнтів. Як правило, якщо говорити про пострадянський регіон, то практично повсюдно поширений десятковий коефіцієнт, що принципово відрізняється від американського і британського. Але все-таки гравцеві бажано розуміти, як вони співвідносяться.

Десятковий коефіцієнт дуже простий, і цим і купує. Він популярний не тільки в пострадянському регіоні - як правило, у ньому демонструють котирування букмекери з інших країн Європи, та й Азії. Все тут очевидно для новачка навіть: значення коефіцієнта множиться на суму ставки - це і дає розуміння потенційної виплати. Яку, до речі, не варто плутати з чистим прибутком, який вираховують, віднімаючи від виграшу суму ставки. Також коефіцієнт називають "європейським", а відображається він, наприклад, "2,2". Це означає, що, поставивши 100 грн на таких котируваннях, гравець знає, що виграш складе:

100 * 2,2 = 220

А якщо говорити про чистий прибуток, то він буде 220 - 100 = грн.

Є ще так званий британський коефіцієнт. Також його називають "дробовим". На Туманному Альбіоні навіть тут підкреслюють свою унікальність, використовуючи інший підхід. Як і в європейському, тут теж застосовується дріб. Але в цьому варіанті це простий дріб. Хоча при цьому потрібна чимала вправність для того, щоб навчитися швидко сприймати речення і те, що воно означає, наскільки вигідно. Наприклад, 2/13. Це означає, що для того, щоб виграти 2 фунти чистого прибутку, потрібно поставити 13. Сума ж усієї виплати в разі перемоги становитиме 15 рублів. А ось якщо коефіцієнт дорівнює 3/1, то для того, щоб виграти 30 фунтів, потрібно поставити 10. А сумарна виплата під час перемоги і зовсім складе в цьому прикладі 40 фунтів. Загалом, щоразу потрібно гравцеві проробляти, причому в розумі, непросту формулу на 2 дії. При коефіцієнті 5/3 наприклад, суму "Х" множать на 5 і ділять на 3 - і це в підсумку покаже суму чистого прибутку.

Ще раз, для закріплення і підбиття підсумків: за британського коефіцієнта він має форму простого дробу, у знаменнику якого зазначено той обсяг грошових одиниць, який потрібно ставити, щоб виграти суму, що наведена в чисельнику. Очевидно, що це менш зручно, ніж "європейський"... Але на "Острові" всі, зокрема й букмекери, люблять традиції.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Клопп може повернутися в Боруссію Дортмунд
Футбол | 02 травня 2024, 22:26 4
Клопп може повернутися в Боруссію Дортмунд

Тренер «Ліверпуля» може обійняти керівну посаду в німецькому клубі

Джерело: Максимов може залишити Дніпро-1 найближчим часом. Відомі причини
Футбол | 02 травня 2024, 12:21 7
Джерело: Максимов може залишити Дніпро-1 найближчим часом. Відомі причини

Наставник може не допрацювати до кінця сезону

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.