Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 травня 2023, 22:45
6449
43

Ударний другий тайм: Динамо дотисло Верес

Команда Вірта навряд чи омине перехідні матчі

| Оновлено 29 травня 2023, 22:45
6449
43
Ударний другий тайм: Динамо дотисло Верес
ФК Динамо

Помінялися місцями. У першому колі «Верес» приймав «Динамо» у Києві, тепер настала черга «Динамо» приймати «Верес» у Рівному.

Від перестановки доданків сума не змінилася. Кияни були сильнішими протягом усього поєдинку і здобули закономірну перемогу.

В принципі, для «біло-синіх» цей матч не мав навіть найменшого турнірного значення. Ні вище, ні нижче за четверте місце столичні вже не могли мігрувати. А ось для «народної команди» гра навіть дуже мала значення, адже підопічні Вірта ведуть запеклу боротьбу за збереження прописки в УПЛ.

У цьому матчі «Динамо» через дискваліфікацію не міг допомогти Ванат. На вістрі атаки його замінив Рамірес. Через перебір карток не зіграв і Вівчаренко, якого на фланзі захисту замінив Дубінчак.

А ось Вірт кадрових проблем не мав: у стартовому складі «Вереса» виявилися всі найсильніші на даний момент.

Головного тренера «Динамо» Мірчі Луческу на грі знову не було: румунський фахівець продовжує відновлюватися після операції. Діями киян керував Олександр Шовковський. Цікаво, що в цьому матчі протистояли один одному два колишні голкіпери збірної України – Шовковський та Вірт.

Кияни активніше розпочали зустріч. Вони нагнітали на флангах, намагаючись розіграти м'яч до вірного. Не виходило, бо часто вони збивалися на дрібні передачі. «Червоно-чорних» у ці хвилини в атаці не було видно. Проте саме рівняни завдали першого удару у площину воріт: зусиллями Близниченка. Бущан без проблем впорався із завданням.

Динамівці відповіли непоганим моментом, фінальним акордом якого був удар головою Раміреса. Когут впорався з ударом, хоча судді й зафіксували офсайд.

Ці два моменти – скоріше виняток із правил, бо в основному на полі була позиційна боротьба. Динамівці більше володіли м'ячем, більше комбінували, але без найменшої небезпеки біля чужих воріт. «Верес» грав строго за ситуацією, не форсуючи подій, проте за першої ж нагоди номінальні гості намагалися контратакувати. В одній із таких спроб Шарай вискакував віч-на-віч із Бущаном, але далеко відпустив м'яч, чим скористався динамівський голкіпер.

Найкращий момент у першому таймі – черговий класний дальній удар Андрієвського. Зі штрафного динамівський опорник зарядив у поперечину. Більше цікавого у першій половині гри не було. Начебто суперники і намагалися, але за фактом виходило нецікаво. Точніше, майже нічого не виходило.

Другий тайм динамівці розпочали дуже активно. І вже через три хвилини після відновлення гри могли повести в рахунку, коли Рамірес бив головою з дуже вигідної ситуації, але м'яч знову влучив у поперечину.

Проте за хвилину той же Рамірес реабілітувався. Ерік отримав чудову передачу від Караваєва і на замаху прибрав одразу двох суперників – Вовченка та Когута, після чого забивав уже у порожні ворота. Дуже видовищний момент.

Через кілька хвилин Рамірес міг подвоювати рахунок, але в метушні влучив м'ячем у голкіпера.

Черговий момент біля воріт Когута виник після передачі Андрієвського від кутового прапорця. Дячук бив, здавалося, напевно, але м'яч розминувся із дальньою штангою.

Рівняни видавили із себе момент імені Кльоца: дальній удар півзахисника не досяг мети.

Динамівці відповіли набагато серйозніше. Гармаш видав хорошу передачу на Волошина, той обіграв Когута і під кутом бив по порожніх воротах, але не влучив.

Динамівці й надалі контролювали гру. Без явних моментів біля воріт Когута, але й без моментів біля воріт Бущана.

Однак наприкінці матчу динамівці ледь не перекреслили все, що створили у другому таймі. Сирота на рівному місці збив Балана у своєму штрафному майданчику, і арбітр Шурман вказав на «точку». Шестаков мав усі шанси перевернути гру, але пробив нехитро: Бущан парирував.

І тут зіграло неписане правило: ти не забиваєш - заб'ють тобі. Дубінчак промчав своїм флангом і переадресував м'яч у центр воротарського майданчика, де Гармаш не залишив шансів Когуту.

Все, гру було зроблено. Але на цьому динамівці не зупинились. Вже у компенсований час Волошин забив третій гол, відгукнувшись на флангову передачу Караваєва.

УПЛ. 29-й тур

«Динамо» – «Верес» – 3:0

Рамірес (49). Гармаш (89), Волошин (90+3).

На 88-й хвилині Шестаков не забив пенальті (воротар).

Сидорчук (26), Шапаренко (82).

«Динамо»: Бущан, Караваєв, Дячук, Сирота, Дубінчак, Сидорчук, Андрієвський (Шапаренко, 77), Беніто (Тимчик, 46), Кабаєв (Волошин, 65), Буяльський (Царенко, 77), Рамірес (Гармаш, 65).

Запасні: Нещерет, Боль, Малиш, Тимчик, Шепелєв, Перріс, Шапаренко, Яцик, Царенко, Рамадані.

«Верес»: Когут, Балан, Курко, Вовченко, Гагун, Кльоц (Годя, 73), Кучеров, Блізніченко (В.Шарай, 66), С.Шарай (Лебеденко, 56), Г. Пасіч (Дахновський, 73), Гайдучик (Шестаков, 66).

Запасні: Коркодим, Маткобожик, Хондак, Протасевич, Квасний, Лебеденко, Шух, Вадовський.

Арбітр: Денис Шурман (Київська область).

Стадіон: «Авангард» (Рівне).

________________________________________________

Наші оцінки:

Заміни «Динамо»: Тимчик - 6.0, Волошин - 7.0, Гармаш - 7.0, Шапаренко - 5.5, Царенко - 5.5,

Заміни «Верес»: Лебеденко - 5.5, Шарай - 5.5, Дахновський - 5.5, Шестаков - 5.0, Годя - 5.5.

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Назар Волошин (Динамо Київ).
89’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Гармаш (Динамо Київ).
49’
ГОЛ ! М'яч забив Ерік Рамірес (Динамо Київ).
Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 43
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avk2307
И еще нельзя не отметить, что с возвращением Бущана в ворота  Динамо вторую игру не пропускает. Как говорится - почувствуйте разницу.....
avk2307
Непогана гра від Динамо. В першому таймі багато правдв помилялись в останній фазі. А в другому могли і забить більше, але могли і внічію зіграти.
З Перемогою!!!! 
Gargantua
Сирота оценка 6.5 ))
да чего уж там, заслужил
BallsToTheWall
То Георгий - победоносец.
Sunrise
У Вереса есть все шансы ещё вылезти, чего им и желаю. А с другой стороны, даже Минай с 8 места может улететь в стыки, но это уже маловероятно)
Последний тур, а у нас все матчи важны и только 4 команды без задач!
sahka1981
А могло бути 1-1 забий Шестаков пенальті в кінці гри, якась непруха у Вереса з пробиттям пенальті, з призначенням то все гаразд). Сирота привіз просто на рівному місці, добре що Бущан потягнув.
BekXan
Дуже шкода Верес.схоже на те що Вірту прийдеться покинути команду
Умник
Караваев наиграл на контракт в Зарю
Иван Качура
А могли і за нічию зачепитися .
Лох
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Лох
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил