Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
| Оновлено 28 травня 2023, 18:08
7996
10

Аріна СОБОЛЕНКО: «Я не говорила, що українки мене ненавидять»

Тенісистка з рб пояснила свої слова

| Оновлено 28 травня 2023, 18:08
7996
10
Аріна СОБОЛЕНКО: «Я не говорила, що українки мене ненавидять»
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк і Аріна Соболенко

Друга ракетка світу Аріна Соболенко (№2 WTA) розповіла про стосунки з українськими спортсменками, а також про своє ставлення до війни.

- Після цього турніру ти можеш стати першою ракеткою світу. Як перша ракетка ти маєш бути рольовою моделлю для багатьох людей у світі, вже стала такою для багатьох тенісистів. І як для такого важливого статусу – яке твоє повідомлення до світу? Бо зараз склалася ситуація, що ти вважаєш, що українські гравці ненавидять тебе, а вони не казали такого – вони просто хочуть знати, ти проти війни чи за війну. Це єдина річ, яку українські тенісистки хочуть почути. Ти уникаєш цього запитання, ти кажеш, що це політика, хоча ракети, які летять з території білорусі, не обирають, кого вразити – політика чи тенісиста.
- По-перше, я не казала, що вони мене ненавидять. Коли мені задавали запитання, там звучало «Ти знаєш, що вони тебе ненавидять?». Тому я і відповіла на запитання, що якщо вони мене ненавидять, то я не відчуваю нічого такого.

Про війну. Я казала це дуже багато разів. Ніхто у цьому світі – російські спортсмени чи білоруські спортсмени – не підтримують війну. Як ми можемо підтримувати війну? Нормальні люди ніколи не будуть це підтримувати. Чому ми маємо йти і гучно казати про це, це ж як 1+1=2. Звісно, ми не підтримуємо війну. І якби ми могли її зупинити, ми б зробили це. Але, на жаль, це не в наших силах.

По-друге, моє повідомлення до світу – я спортсменка з маленької країни білорусі, яка працювала дуже важко, щоб досягти цього рівня. І моє повідомлення також до тенісистів з маленьких країн, які не мають достатньо грошей – ви маєте важко працювати та вірити у себе, і вони можуть тоді досягти багато чого.

Не знаю, чи я рольова модель для багатьох людей. Є ті, хто люблять мене, є ті, хто не любить. Я сконцентрована на людях, яким я подобаюся і хто хоче, щоб я була найкращою.

Я хочу показувати свій найкращий теніс, я хочу, щоб люди насолоджувалися моїми тенісними матчами – це і є моє повідомлення, приносити радість людям, – сказала Соболенко.

В першому колі основи на Ролан Гаррос Соболенко грала з українкою Мартою Костюк. Після завершення матчу Костюк не потиснула руку представниці рб, за що була освистана деякими вболівальниками на трибунах корту Філіпа Шатріє – центральної арени французького мейджора.

Джерело Трибуна
Оцініть матеріал
(48)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sashamar
Ти, сонечко, не про те думаєш. Ти вже починай думати, що станеться, коли полк Калиновського під БЧБ-прапором увійде до Мінська. Гадаєш, відсидишся в Маямі, розповідаючи, що спорт поза політикою? Ну-ну...
Анна Савоськіна
Те що ти брехливе егоїстичне @мо ми і так знали, забрехалася і підтвердила ..
Serhii P.
Ні про що. Миру мир.
Muskrat2
Крутиться-вертиться та бреше, бо гроші за рекламу втікають. Жовто-синя стрічка на одязі та пара слів підтримки і тобі б навіть тиснули руку і залишили у спокої. Але ж ні, воно поносить невідомо про що кожне інтерв'ю, головний лейтмотив - які погані українці.
u6464u
я побачив би якби ситуація розвернулась на 180 градусів щоб вона тоді лепетала .
GloryUkraine
Я тебе ,прорашистська мразото, ненавиджу. І тебе і всіх тобі подібних. 
Serhiy (Миколаїв)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
slavarost
Запитання адресовано їй особисто, а вона відповідає за всіх спортсменів білорашки, звідки ти знаєш, що вони всі не підтримують. Хуйня якась. Схоже на пропаганду кацапську
Kate
кароче всьо ясно "ми маленькие люді ми нічего не рішаем"
Michael Savchyn
ця шізічка мріє про рольові ігри цілком очевидно