Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 травня 2023, 23:52
2630
9

Нічия, кіт та качка. Інгулець у Петровому не дотиснув Металіст 1925

Команда Едмара грала в меншості майже весь другий тайм, проте вистояла

| Оновлено 25 травня 2023, 23:52
2630
9
Нічия, кіт та качка. Інгулець у Петровому не дотиснув Металіст 1925
УПЛ

Уже потроху почали вимальовуватись фінальні обриси у верхній частині турнірної таблиці української Прем’єр-ліги, тоді як у зоні вильоту ще залишалось достатньо невирішених питань. Усе було зрозуміло тільки в контексті вильоту «Львова» з «елітного» дивізіону, а от стосовно другого претендента на пряме пониження в класі такої впевненості не було.

Петровський «Інгулець» належав до щільної групи команд, більша частина з яких перебувала в зоні перехідних матчів та випереджав харківський «Металіст» на п’ять очок за три тури до завершення чемпіонату. Тож не треба було мати глибокі аналітичні здібності для того, щоб вирахувати можливі позитивні наслідки, наприклад, потенційної перемоги «козаків» у рамках двадцять восьмого туру національної першості вдома над харківським «Металістом 1925», який віддалився від команди Сергія Ковальця на три пункти та суттєво послабив позиції сусідів за містом саме в нещодавньому дербі (2:0).

Цей матч за ходом подій був настільки повільним, що оператор мав змогу брати широкі ракурси для того, щоб ми помилувались краєвидами села Петрове. Ба більше – за ходом першого тайму місцевий кіт позіхав, лежачи на газоні домашнього стадіону «Інгульця», а в другій половині ми побачили взагалі неочікуваного гостя – качку, яка крадькома наближалась до штрафного господарів поля.

Це було в чомусь навіть символічним, оскільки звірі рухались полем значно швидше, аніж це робили футболісти. Особливо, якщо брати до уваги дії команди з Харкова. Підопічні Едмара з першої спроби дістались до чужих володінь, із лівого флангу Ременюк пробив до рук воротаря, та й усе на тому. У подальшому гості те й робили, що збирали зайві попередження, які потім зіграли з ними поганий жарт.

Що ж до дій господарів поля в атаці, то про них красномовно свідчила потрійна заміна від Сергія Ковальця вже після перерви. Черговий тайм «Інгулець» провів без забитих м’ячів. На жаль, лише одним «козаки» не обмежились. Навіть із урахуванням вилучення в складі суперників уже після відновлення поєдинку. На 56 хвилині Козак домігся свого, підставившись під фол Жичикова в центрі поля, і таким чином заробивши на собі друге попередження для опонента.

«Металіст 1925» залишився в меншості в черговому матчі, що виключно ускладнило йому глобальне завдання зі здобуття трьох очок. Для «Інгульця» тим часом відкривалось більше можливостей в атаці, проте ними також потрібно було якісно користатись. А з цим, як можна було зрозуміти, у команди Ковальця дуже великі проблеми останнім часом.

Не допомогли господарям ні безліч подач до чужих володінь, ні гарматні постріли центрального захисника Ковальова, один із яких поцілив у поперечину, ні будь-які інші дії на загострення. Та й їх, якщо чесно, було небагато, що викликало чимало запитань відносно команди, доля якої в цьому сезоні ще не визначена.

У наступному турі петровський «Інгулець» гратиме гостьовий матч проти «Львова», а харківський «Металіст 1925» прийматиме криворізький «Кривбас».

Українська Прем'єр-ліга. 28-й тур.

«Інгулець» – «Металіст 1925» - 0:0

Кухарук, 60 Клименко, 63, Одарюк, 83 – Вачіберадзе, 12, Жичиков, 19, Дмитренко, 73

Жичиков, 56 (друге попередження)

«Інгулець»: Паламарчук – Сидоренко, Ковальов, Кучеренко, Смоляков (Кравчук, 65) – Коробенко (Запорожець, 46), Козиренко, Клименко (Одарюк, 81) – Козак, Резепов (Сітало, 46), Головкін (Кухарук, 46).

«Металіст 1925»: Мозіль – Коваленко (Рудавський, 90+4), Курило, Безуглий, Жичиков – Я. Мартинюк, Габелок, Вачіберадзе (А. Ткачук, 60) – Ременюк (Дмитренко, 46), Чирук (Островський, 55), Русин (Ю. Потімков, 60).

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

Стадіон: «Інгулець» (с. Петрове).

Удари (у площину): 14 (6) – 6 (1)
Кутові: 5 – 4
Офсайди: 4 – 0.

ІНГУЛЕЦЬ - МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Події матчу

57’
Максим Жичиков (Металіст 1925) отримує червону картку.
Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

10 найвідоміших футболістів, яких Даріо Друді привіз в Україну
Футбол | 18 квітня 2024, 13:38 6
10 найвідоміших футболістів, яких Даріо Друді привіз в Україну

Новий спортдир «Полісся» раніше допоміг пристойно «затаритися» легіонерами «Зірці» та «Карпатам»

Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті
Футбол | 18 квітня 2024, 07:15 1
Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті

Карло прокоментував перемогу «Реала» у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
jovtengellium
підвела чуєчка Вітю Вацка... 5000 втратив...
Vitaliy Shevchenko
Хто знає чому Інгулець перебуває вище Руха в таблиці якщо різниця гірша як за сумою забитих пропущених так і в очних зустрічах?
⬆️
Альфа не хватило. Что бы сьел кота.
New Zealander
А чому кіт та качка? Що вибігли на поле звірі під час матчу? Хто дивився?