Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 25 травня 2023, 13:44
87
0

Боти для торгівлі на біржах ставок: види та використання

Типи ботів у сфері ставок: як вони працюють

| Оновлено 25 травня 2023, 13:44
87
0
Боти для торгівлі на біржах ставок: види та використання

Як правило, ставки - це таке заняття, яким намагаються всі займатися самостійно. Водночас нинішній рівень розвитку інтернету дає змогу, нехай і не повністю, автоматизувати деякі процеси. З'явилися, особливо стосовно бірж ставок, боти, що роблять торгівлю "автоматом". Це різні програми, що, за задумом авторів, перетворюють роботу на біржі ставок на більш ефективну. Як правило, під кожен окремий ресурс, де розміщуються ставки (перш за все, маються на увазі великі сайти а-ля Betfair) пишуться окремі автоматизовані боти. Вони бувають 2-х основних типів.

Оптимізатори торгівлі

Це сервіси для торгівлі, що створюються для розширення інформативності біржових ринків для клієнтів. Вони надають гравцям більш зручні та наочні інтерфейси. Такі програми обробляють дані біржових ринків, конвертуючи підсумки в графіки. Це допомагає торгувати буквально одночасно на численних ринках. Бот відстежує мінімальні зміни в заданих котируваннях. У них є опція прискорювати і навіть автоматизувати, як правило, частково, свою торгівлю. Головне - прописати алгоритм дій для програми, класичні "якщо..., то...", і, загалом, вона і сама може в цих рамках закривати угоди - утім, останнє більше характерно іншому виду ботів. Це головні, але не єдині функції таких ботів. Є у програм й інші особливості та можливості. Особливо у тих сервісів, що побудовані на API конкретної біржі і мають з нею стовідсоткову сумісність.

Автоматичні трейдери

Це другий тип, боти автоматичного виду, які не тільки аналізують ринки біржі згідно з вибором гравця, а й роблять ставки самостійно. Нехай це відбувається на підставі заданого алгоритму, але все ж без участі людини. Подібні програми можна і придбати (зокрема й на підставі різних підписок), але нерідко самі гравці їх пишуть самостійно. Цікаво, що, хоча спочатку здається, що автоматизована торгівля - це "милиця" для новачків, експерти наполягають: навпаки, тільки той, хто добре вже зрозумів алгоритм торгівлі і може чітко сформулювати мету використання бота, може на цьому заробляти. Інакше можна буде тільки ще швидше і безконтрольніше просадити свій банк.

Загалом, боти для біржі - це інструмент, що економить час і навіть, в ідеалі, фіксують прибутки, відстежуючи зміни коефіцієнтів і прискорюючи, а то й автоматизуючи торгівлю. Але при цьому важливо не стати жертвою шахраїв, а також пам'ятати, що бот - це Ваш помічник, але ключову роботу за вас він не зробить.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.