Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 травня 2023, 05:38
1901
1

ШОВКОВСЬКИЙ: «Дякую, що сезон взагалі стартував. Віримо у світле майбутнє»

Наставник оцінив велику перемогу у матчі УПЛ

| Оновлено 22 травня 2023, 05:38
1901
1
ШОВКОВСЬКИЙ: «Дякую, що сезон взагалі стартував. Віримо у світле майбутнє»
ФК Динамо Київ. Олександр Шовковський

«Динамо» у матчі чемпіонату України зуміло обіграти «Олександрію» з рахунком 5:1. Гру оцінив наставник киян Олександр Шовковський.

— Добре грати у футбол, коли багато чого вдається. Але для цього, насамперед, треба розуміти, що робити, як робити, відповідально ставитися до всіх зауважень і виконувати все те, про що ми домовляємося перед грою. Ми вивчали суперника. Команда Руслана Ротаня грає в атакувальний футбол, намагається постійно атакувати, діє через фланги — ми знали все це, готувалися до цього і, в принципі, виконали план на гру. Єдиний негативний момент — гол у наші ворота, який ми пропустили через нашу ж помилку.

Насамперед я задоволений діями гравців нашої команди і мотивацією, з якою вони вийшли на гру. Ми живемо в такій ситуації, що сьогодні матч довелося перервати на 30 з гаком хвилин, але головне що все добре, дограли, довели гру до перемоги.

— Із чим можна порівняти ці перерви через повітряні тривоги, коли посеред матчу доводиться зупинятися, виїжджати зі стадіону до сховища, потім повертатися, знову розминатися і догравати час поєдинку, що залишився? Наскільки це все складно в плані реалізації поставлених на гру завдань?

— У футбол треба грати головою, треба розуміти, що ти робиш, навіщо і для чого. Якщо гравці це розуміють, то вони зовсім інакше ставляться до своїх обов’язків. Усе своє життя вони віддають цій грі, і якщо гратимуть із любов’ю, то вони жодного дня не приходитимуть на роботу, а просто займатимуться улюбленою справою. Але розуміння того, що ти робиш, дає тобі наснагу, впевненість, бажання. Якщо ти біжиш із задоволенням, то витратиш при цьому набагато менше сил. Але для того, щоб так було, треба розуміти, що ти робиш.

Я вдячний хлопцям, що вони відповідально поставилися до цієї 15-хвилинної кінцівки матчу і компенсованого часу, вони розуміли, що розслаблятися в жодному разі не можна. Кожну секунду на футбольному полі гравці повинні робити те, що вони вміють, те, до чого вони готові. Саме таке ставлення хлопці сьогодні продемонстрували, вони поставилися до кінцівки матчу дуже відповідально, і я їм за це вдячний.

А що стосується ситуації з повітряною тривогою, то такі реалії. На жаль, наша країна перебуває в стані війни. До цього треба пристосовуватися. Велике спасибі, що цей чемпіонат узагалі розпочався. Інакше я навіть не знаю, як тоді існували б наші футбольні клуби... Як то кажуть, маємо те, що маємо. Рухаємося вперед із думками про перемогу, з вірою в наше щасливе майбутнє.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zelc006
Незааром, СаШо усім покаже щіру матку! Ось мову вивчить і  тоді, ховайтесь усі!