Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 травня 2023, 01:12
7182
27

Андрій ПЯТОВ: «Арбітр шукав можливість створити момент для Дніпра-1»

Голкіпер «Шахтаря» розкритикував суддівство у матчі «Дніпро-1» – «Колос»

| Оновлено 21 травня 2023, 01:12
7182
27
Андрій ПЯТОВ: «Арбітр шукав можливість створити момент для Дніпра-1»
ФК Шахтар. Андрій Пятов

Голкіпер донецького футбольного клубу «Шахтар» Андрій Пятов розкритикував роботу арбітра Юрія Іванова в матчі 27-го туру УПЛ «Дніпро-1» – «Колос»:

– Андрію, чемпіонська гонка вийшла на фінішну пряму. Які враження від цього складного сезону загалом?

– Цього сезону чемпіонат відрізняється від багатьох попередніх тим, що на всіх поверхах турнірної таблиці триває серйозна боротьба, у тому числі й за чемпіонство. Гадаю, уболівальникам цікаво спостерігати за цією боротьбою. Такої напруги давно в нашому чемпіонаті не було. Ми постараємося в трьох турах, що залишилися, зробити все, аби зберегти свою перевагу і здобути чемпіонство. Зараз, у воєнний час, цей титул як ніколи важливий для нас. Головне, щоб була чесна боротьба.

– Поширювалася інформація, що, аби знизити ймовірність суддівських помилок і, як ви кажете, створити рівні умови для чесної боротьби та визначення чемпіона, на матчах лідерів до кінця сезону працюватиме система VAR. У 27-му турі на матчах і «Шахтаря», і «Дніпра-1» VAR уже працював. Це полегшило роботу арбітрам?

– Безумовно, VAR дозволяє уникнути суперечливих ситуацій на полі та значно підвищує якість суддівства. Згадайте, скільки спірних, сумнівних 11-метрових було призначено без VAR останнім часом. Але VAR не вирішує всіх проблем. Є епізоди, які ми бачимо на полі, але, скажімо так, робота VAR на них не поширюється. Наприклад, учора привернуло увагу рішення арбітра Юрія Іванова, який на 80-й хвилині матчу «Дніпро-1» – «Колос» за рахунку 1:1 призначив вільний удар у штрафному майданчику «Колоса» в бік воріт команди з Ковалівки за затягування часу голкіпером.

Я у футболі понад 20 років. Як голкіпера, мене це рішення обурило. Арбітри лояльно ставляться до правила шести секунд – у кожному матчі можна знайти кілька подібних епізодів. Іноді підказують: «Вводьте м’яч!» А тут рефері на рівному місці за нічийного рахунку в дуже потрібний час створив гольовий шанс для «Дніпра-1». Складається враження, що арбітр чекав, шукав цей епізод, скористався правилами та створив гольовий момент для «Дніпра-1». Не «Дніпро-1» створив, а саме арбітр. Це, якщо не помиляюся, той самий суддя, який кілька турів тому призначив дивний пенальті у ворота «Інгульця» у матчі з тим же «Дніпром-1» і теж за нічийного рахунку.

Я не кажу, що треба ігнорувати порушення, – правила є правила. Але такі порушення фіксують раз на десять років. І коли це робиться в чемпіонських перегонах на користь команди, що претендує на перемогу в чемпіонаті, за нічийного рахунку за 10 хвилин до кінця матчу, – це викликає обурення. Як бачите, у таких моментах VAR не допомагає арбітру ухвалювати адекватні рішення. Хотілося б, щоб у турах, що залишилися, чемпіонство було розіграно в чесній боротьбі, а судді не завадили цьому.

Поєдинок 27-го туру чемпіонату України «Дніпро-1» – «Колос» завершився з рахунком 2:1 на користь команди з Дніпра.

Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Evgen Lisnichiy
Что Андрей, думал что благосклонность судей, это персональная пожизненная опция Шахтера?
bolelschik
Вратарю не надо было давать повод судье, т.е. по просто не делать то, что запрещено правилами. И это не оправдание, что какие-то судьи закрывают глаза. Какие могут быть претензии к судье?. Вообще игроки и руководство Шахтера известны тем, что если судейская ошибка не в пользу Шахтера, то это недопустимо, а если тоже самое в пользу Шахтера, то все правильно
avk2307
Лучшая защита это нападение. Не пошла атака Леонова, идет Матвеев, следом Пятов, потм Срна еще будет атаковать и о себе ничего. Ну и какой же источник. Они ж про Минай не задают вопросов
aleks8-48
Вирус срнамании видать очень заразный,охватил весь Шахтёр, даже Пятов его подхватил.
sahka1981
Ну да вже роками мати таке суддівство як ШД , то вже можна і звикнути. 
За коробку передач, перенос матча на Львів Арену і дублюючий склад Інгульця чомусь промовчав, чи це чесна боротьба...
А чому про гол Миная не згадав і т.д.?
2017KME KME
Та хто б говорив! Саме кроти найуспішніше "працюють" з суддями. Цікаво, що не дозволило "суперчесному" П'ятову підійти до резервного судді з проханням зарахувати очевидний гол Минаю? Чи саме таке суддівство він вважає "чесною боротьбою"?
Kovalchuk
Тебе с лавки видней
Remark
Главное, Андрей, что в сторону твоей команды "правильно" судят. Минаю же справедливо не засчитали гол? Да? Но про эти моменты и другие Вы, донецкие полуправдорубы, всегда умалчиваете. 
В чужом глазу и соринку видите, а в своем и бревна не замечаете! - Мне кажется, эта поговорка с каждым днем становится "гимнов" всех тех, кто причастен к ФК Шахтер!
a.fedorenko1953
Андруша, не треба заздрити, бо ти за Коротів грав)))
fitnes_sports066
Бояться Зари вот и началось нытье
DK1961
НЕТ у кротов ни совести ни чести - и никогда не было. Видят они соринку в чужом глазу, а огромные судейские бревна в свою пользу в своем глазу - не видят. Ну что же, посмотрим, что ОНИ тут наистерят после матчей с Зарей и Днепром-1. Надо запасаться попкорном
Gargantua
арбитр тянул Днепр не так откровенно как тянул за уши Шахтер в матче с тем же Колосом
AleksDnipro87
Кротоклоун
Умник
Чуют ше жопа
саня лысый
Чути від гравця шахти про чесний чемпіонат це те саме , що чути обіцянки вічного кохання від трасовички
Александр Науменко
Людина, яка понад 20 років порушувала закон , щось тявкає про адекватні рішення.
Сергей Долина
П'ятов, сам собі заперечує, порушення було, але судді не потрібно було його фіксувати!
romario1501
Воротар 15 секунд по штрафній з м"ячем гуляє )) Це що не вільний удар ???
Выталкиватель парашутистов
Это Колина с Лучи  вели политику не обращать внимание на некоторые положения правил игры в футбол, придумывали разные трактовки одного и того-же момента, на белое говорили - черное, разрешали арбитрам творить беспредел на поле, закрывали глаза на вопиющие решения арбитров,которые приводили совершенному другому результату на поле. Народ еще помнит одесскую похоронную команду (Абросимов-Годулян-Швецов) и других одиозных личностей со свистком в руках. Взращенная молодая поросль в лице Кати Монзуль,Кривушкина, Арановского, того-же Иванова и им подобным, продолжают кошмарить команды на футбольных полях Украины, выполняя целеуказания Костюченка и Лучи... Сейчас пошла череда решающих матчей, некоторые арбитры станут миллионерами в какой-то валюте, а чемпионом станет та команда, которая за ценой не постоит... Может кто-то не согласен со мной?
shoko
Мені от цікаво - більшість тут з коментаторів тупо як шавки підзаборні працюють по команді "фас" )) Їх не цікавлять правила футболу,фєйр плей та інші аспекти... Їм тупо потрібно гавкати на потрібну команду..Фас на Шахтар,фас на Динамо,фас на Зорю..про Дніпро 1 нічого казати не буду - це команда фейк,з моменту її створення... І нікого не цікавить той піз..ць який твориться у усіх лігах наших Чемпіонатів починаючи з дитячих..Футбол уже давно перестав бути грою. Результати під себе  роблять усі  такі краснікови,палкіни,суркіси і менеджери клубів поменьше через уафи,арбітрів,переноси і т.д. А ми досі робимо вигляд що нічого не помічаємо. А вам тільки б скубтися між собою і гавкати у правильну сторону...Потрібно усей цей піз..ць палками розганяти і повертати чесність у нашу улюблену гру.