Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 21 травня 2023, 01:45
1440
0

Вальдес повертається. Суперник – американець, якого він вже бив

Але цього поєдинку чекають не менше за головне шоу вечора

| Оновлено 21 травня 2023, 01:45
1440
0
Вальдес повертається. Суперник – американець, якого він вже бив
Getty Images/Global Images Ukraine

Мексиканський колишній чемпіон світу Оскар Вальдес (30-1, 23 КО) повертається після першої поразки у професійній кар’єрі. Його суперником стане американець Адам Лопес (16-4, 6 КО), який так само програв попередній бій.

Обидва боксери у попередньому поєдинку програли протистояння фаворитам, але рівні принципово різні – Вальдес поступився іншому чемпіону Шакуру Стівенсону, а Лопес – проспекту Абрахаму Нові.

Вальдес вперше повертається після поразки. Лопес – габаритний та сильний американець

Оскар Вальдес дуже впевнено розбирався з суперниками у другій напівлегкій вазі. Найяскравіше протистояння відбулося проти Мігеля Берчельта у 2021 році. Їхній заочний конфлікт тягнувся ще з аматорів. Вальдеса постійно обирали у збірну замість Берчельта, і це був шанс для обох довести. Мігель міг довести, що тренери помилялись, а Оскар – підтвердити їхню правоту.

Вдалося друге. Вальдес доволі спокійно контролював хід протистояння, працюючи другим номером, хоча і не без небезпеки. А у десятому раунді видав таке влучання, що воно моментально стало найкращим за рік, хоча бій відбувся лише у січні.

Після того Оскар переміг Робсона Консейсао, хоча і доволі важко. Поки бразилець працював на повну, він навіть забирав раунди, але потім чомусь знизив активність, а суперник у відповідь почав працювати ще більше і переміг. Наступним став Шакур Стівенсон. Однозначно важке протистояння для Вальдеса, бо стилістично американець – прокляття для такого суперника. І у ринзі Шакур довів свій рівень, перебоксувавши нокаутера. А потім пішов далі – у легку вагу.

Getty Images/Global Images Ukraine

Якщо подивитись на шлях Адама Лопеса за цей же час – бачимо дуже різнобарвне життя. Поки Оскар піднімався на вершину, Адама кидало на всі боки. Він встиг побити Джейсона Санчеса. Потім програти розділеним рішенням суддів Ісааку Догбое. Наступний його поєдинок проти Адана Очоа був визнаний таким, що не відбувся. Потім переміг Вільяма Енкарнаціона. Після чого сталася поразка Абрахаму Нові.

Нова – цікавий боксер, але поки що запам’ятався більше своєю жовтою бородою, ніж боксом та перемогами. Принаймні, при намаганні вийти на вищий рівень у поєдинку проти дворазового олімпійського чемпіона Робейсі Раміреса, Нова програв. А потім повернувся у поєдинку проти Лопеса. Бій з Адамом видався веселим. Лопес падав двічі, але не переставав тиснути і битись на середній дистанції. Нова був точнішим, результативнішим, але шоу хлопці влаштували чудове.

І от тепер Оскар Вальдес та Адам Лопес повертаються після поразок. Перший боксував на найвищому рівні. Другий туди не дістався, але він сильно більший за візаві. Але головне тут не стільки це, скільки те, що цей бій – реванш. Хлопці вже боксували у 2019 році, і тоді все закінчилось для Лопеса не дуже.

Оскар Вальдес, хоч і розумний та технічний, все ж мексиканець. Він любить влаштувати шоу і гідно продовжує традиції класиків мексиканського боксу. Тож він не побоявся битись із габаритним Адамом Лопесом, який полюбляє ближню дистанцію не менше за Оскара. Бій видався насиченим на події, але витримати удари Вальдеса не вийшло.

У сьомому раунді мексиканець почав влучати занадто відчутно. Там був і нокдаун в активі у Оскара. І фінальне дуже точне добивання.

Лопес не впав. Він до кінця тримався на ногах, але рефері розумно дав команду закінчити поєдинок. Вальдес бив на вибір, під різними кутами, і не отримував ані гідної, ані якоїсь іншої відповіді.

Хотілось би знайти хоча б один логічний аргумент, чому друге протистояння має йти не за таким самим сюжетом, але він не знаходиться. При цьому, це не робить такий поєдинок поганим, і навіть навпаки. Не завжди інтрига – головне у бою. Іноді це просто час, який люди проводять, щоб насолодитись тим, що відбувається у ринзі. І поєдинок Лопеса проти Вальдеса – точно про це.

Хто фаворит?

Оскар Вальдес із гігантським відривом. На його перемогу дають 1.09. На перемогу його суперника середній коефіцієнт букмекерів – 7.0.

Якщо відверто, цей поєдинок – явний місматч. Адам Лопес – міцний середняк. Він має габарити, непогано б’є, хоч і точно не нокаутер. Але цього недостатньо, щоб боротись за титули. І точно замало, щоб перемогти такого боксера, як Оскар Вальдес. Навіть, якщо враховувати, що мексиканець нижчий на сім сантиметрів та має коротші руки на дев’ять сантиметрів.

Їхнє перше протистояння продемонструвало різницю у класі, і з того часу Лопес нічого не змінив. Він все так само має посередній джеб. Так само рветься на ближню дистанцію, щоб хоч там вже починати працювати. Навіть не середню, а буквально ближню. Адам не став швидшим чи жорсткішим. Він той самий.

Getty Images/Global Images Ukraine

При цьому Вальдес однозначно покращився. Він все так само тримає удар, але після трьох поспіль надскладних випробувань проти Бельтрана, Консейсао та Стівенсона набрався досвіду і додав його до своїх покращених навичок.

Оскар спокійно працює другим номером проти габаритного суперника. Але при цьому може вмикатись і боксувати першим номером. Може дати помахати руками, захищаючись, а потім роздати у відповідь.

Головне у цьому поєдинку те, що Вальдес швидший, має кращий таймінг і більш важкий удар. Навіть з меншими габаритами він б’є жорсткіше за суперника. Важко уявити, чому у нього мають виникнути проблеми у реванші, якщо у першому поєдинку Оскар був ще не настільки сформованим спортсменом, як у другому.

При цьому, не варто зневажати такий бій, як шоу для перегляду. У першу чергу, через навички Вальдеса. За його боксом приємно дивитись, він яскравий та часто видає такі нокаути, які хочеться бачити ще. Також через те, що, наскільки б простішим за суперника не був Лопес, він однозначно впертий персонаж. Цей хлопець буде тиснути, перти вперед без кінця, поки не знайде голову опонента або не впаде сам.

Навіть проти Нови, коли все йшло не так, Адам продовжував битись. Після двох нокдаунів і загалом програного поєдинку Лопес продовжував тиснути і бити суперника, насипаючи боковими в останньому раунді.

Чи дотягнуть сторони до фінального гонга – не так вже і важливо. Скоріш за все, ні. Але шоу буде чудовим. Ймовірно, сильно динамічнішим та зрозумілішим за головний поєдинок вечора – поєдинок Хейні – Ломаченко.

Поєдинок Оскар Вальдес – Адам Лопес відбудеться в в ніч проти неділі, 21 травня, у Лас-Вегасі.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.