Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
| Оновлено 20 травня 2023, 19:30
1845
0

Баварія – РБ Лейпциг. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Німеччини

Крок до чемпіонства чи потенційно фінальний провал

| Оновлено 20 травня 2023, 19:30
1845
0
Баварія – РБ Лейпциг. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Німеччини
Getty Images/Global Images Ukraine

У суботу, 20 травня, у Мюнхені на «Альянц Арені» відбудеться матч тридцять третього туру чемпіонату Німеччини з футболу, у якому зіграють мюнхенська «Баварія» та РБ «Лейпциг». Стартовий свисток арбітра Деніза Айтекіна з Оберасбаха прозвучить о 19:30 за київським часом.

Баварія


Мюнхенську «Баварію» в її новітньому фрагменті багаторічної історії завжди асоціювали зі стабільністю хоча б із погляду подій на внутрішній арені. Десять чемпіонських титулів поспіль у сучасному футболі може здобути не так і багато команд, але й прізвисько «Рекордмайстер» на рівному місці не одержують, чи не так? Але з одинадцятим титулом історії із достроковою перемогою так і не трапилось. Ба більше – та сама славнозвісна стабільність «Червоній машині» зараз тільки сниться, тоді як навіть на позиції її головного тренера постійно відбуваються якісь хаотичні рухи. На результати це має безпосередній вплив.

Шалено обдарований керівник Юліан Нагельсманн заплатив велику ціну за потенційні «зливи» інформації з внутрішньої кухні клубу до преси, але його відставка відбулась у дуже інтимний момент кампанії, коли «Баварія» боролася на три фронти. Як підсумок, Томаса Тухеля запросили пограти з вогнем, у якому зрештою й згоріли шанси мюнхенців на Кубок Німеччини та головний трофей Ліги чемпіонів цього року. Удалось урятувати лише стан справ у чемпіонаті, але відрив від дортмундської «Боруссії» всього лишень в одне очко за два тури до завершення сезону – це просто смішно за мірками «Рекордмайстера» останніх років.

При цьому календар у «джмелів» із матчами в «Аугсбурзі» та вдома проти «Майнца» виглядає набагато простішим, аніж зустріч проти РБ «Лейпциг» або виїзд до «Кельна», які чекають на «Баварію» в найближчі кілька днів. Залишається тільки самим не помилятись, а там, можливо, і сусіди по регіону виявлять бажання повернути борг.

РБ Лейпциг


Ця кампанія видалась для команди з Лейпцига досить важкою, свідком чого, зокрема, удалось стати й українським уболівальникам. Якщо пригадати, то донецький «Шахтар» розпочинав свої виступи в Лізі чемпіонів УЄФА в абсолютно розібраному стані, але при цьому шокував «Червоних бугаїв» перемогою на їхньому полі (4:1), після чого італійського фахівця Доменіко Тедеско негайно відправили у відставку. На його місце невдовзі прийшов німець Марко Розе, у якого нічого не вийшло в Дортмунді на тлі скандального відходу з Менхенгладбаха, і вже з ним на чолі РБ брали повноцінний реванш у «гірників» наприкінці групового етапу.

Але одними лише єврокубковими пригодами новий головний тренер не обмежився і минулого туру зрівнявся за кількістю матчів на чолі клубу зі своїм попередником, тому тепер ми з упевненістю можемо говорити, що Розе успішніший на цій посаді (2,11 очок у середньому за гру проти 1,87 у Тедеско). На становищі «Червоних биків» у турнірній таблиці це далося безпосередньо далось узнаки – «Лейпциг» уже не має шансів на «золото» чи «срібло», але за «бронзу» цілком може зачепитися, чому будуть присвячені найближчі матчі проти «Баварії» та «Шальке». А там і фінал Кубка Німеччини проти «Айнтрахта» не за горами. Ось тільки остання перемога над мюнхенцями для РБ датована п'ятирічною давниною, тому залишається сподіватися лише на невпевненість суперників у власних силах.

Орієнтовні склади


«Баварія»: Зоммер – Канселу, де Лігт, Павар, Мазрауї – Горецка, Кімміх – Мусіала, Мюллер, Сане – Гнабрі.

РБ «Лейпциг»: Бласвіх – Генріхс, Орбан, Гвардіол, Сімакан – Айдара, Лаймер – Форсберг, Собослаї – Нкунку, Вернер.

Не зіграють: Девіс, Ернандес, Ноєр, Станішич, Шупо-Мотінг – Ольмо, Гулачі.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутній грі на нас очікує класичний німецький результативний футбол із підсумковою перевагою господарів. Нашою ставкою буде позиція – «Баварія» переможе і ТБ 3.5 з коефіцієнтом 1.98.

20 травня, субота

«Баварія» - РБ «Лейпциг»
Мюнхен. «Альянц Арена». 19:30
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс Setanta Sports
Арбітр: Деніз Айтекін (Оберасбах, Німеччина)
Прогноз Sport.ua – 3:1
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, хто в Україні транслюватиме матчі Євро-2024
Футбол | 18 квітня 2024, 13:30 7
Стало відомо, хто в Україні транслюватиме матчі Євро-2024

MEGOGO — офіційний мовник УЄФА Євро-2024

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 0
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.