Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 19 травня 2023, 20:27
821
0

Фінали волейбольної Ліги чемпіонів у суботу пройдуть в Турині

У чоловіків за титул боротимуться два польські клуби, а у жінок – два турецькі

| Оновлено 19 травня 2023, 20:27
821
0
Фінали волейбольної Ліги чемпіонів у суботу пройдуть в Турині
CEV

Вже вчетверте Європейська Конфедерація Волейболу (ЄКВ) проводить фінали чоловічого та жіночого турнірів Ліги чемпіонів в один день та в одному місці. У сезоні 2018-2019 років це був німецький Берлін. Наступного року через епідемію коронавірусу гри було скасовано, натомість у попередні два сезони фінали проводилися у Вероні (Італія) та Любляні (Словенія). Цього разу Суперфінал знову прийме італійське місто, але Турін.

Цікаво, що з сезону 2015-2016 років, у фінальних іграх серед чоловіків незмінно виступали представники Італії. Однак тепер вирішальний поєдинок пройде без їхньої участі. Головний трофей розіграють польські «Закса», до речі, дворазовий переможець попередніх сезонів, та «Ястшембски Вегель». Саме ці суперники нещодавно зустрічалися у фінальній серії (до трьох перемог) чемпіонату Польщі і тричі успіх був на боці клубу з міста Ястшембе-Здруй.

У жіночому турнірі володарем трофею стане хтось із турецьких команд зі Стамбула – «Вакіфбанк» чи «Екзачібаші». Перші п'ять разів вигравали у фіналах Ліги чемпіонів (зокрема, рік тому), а другі ставали переможцями в сезоні 2014-2015 років. А ось у національному чемпіонаті цього сезону обидві команди не змогли здобути золоті нагороди. Волейболістки «Екзачібаші» посіли друге місце, а «Вакіфбанка» – третє. Чемпіоном країни став «Фенербахче».

Обидва фінальні поєдинки пройдуть у суботу 20 травня на арені «Pala Alpitour», яка вміщує 15 тисяч глядачів. До речі, саме тут проходив фінал чемпіонату світу серед чоловіків у 2018 році, коли збірна Польщі перемогла Бразилію 3:0.

Жіночий вирішальний матч розпочнеться о 18.30 за київським часом, а чоловічий – о 21.30.

Раніше в сезоні 2022-2023 років у європейських кубкових турнірах було розіграно чотири призи. Кубок Виклику у чоловіків виборов грецький «Олімпіакос», у жінок у цьому ж турнірі перемогла італійська «Фенера». Володарем чоловічого Кубку ЄКВ стала «Модена» (Італія), а в жіночому турнірі успіху досягла ще одна італійська команда «Савіно».

Від України у нинішньому волейбольному сезоні в єврокубках виступали три команди. У чоловічому Кубку Виклику «Епіцентр-Подоляни» з Городка Хмельницької області та дніпровський «Прометей» вибули із боротьби на стадії 1/16 фіналу. А жіноча команда «Прометей» із Дніпропетровської області виступала у груповому етапі Ліги чемпіонів, але, посівши 4 місце, із групи не вийшла.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 26 квітня 2024, 03:31 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо
Інші види | 25 квітня 2024, 20:47 3
Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо

23-річна українка в Загребі послідовно здолала 5 суперниць

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.