Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 14 травня 2023, 12:04
765
0

Визначилися чемпіони Польщі та Франції з волейболу

В Італії відбудеться п'ятий вирішальний фінальний матч команд «Трентіно» та «Кучіне Лубе»

| Оновлено 14 травня 2023, 12:04
765
0
Визначилися чемпіони Польщі та Франції з волейболу
www.plusliga.pl

Завершуються національні чемпіонати чоловічих волейбольних турнірів провідних країн Європи у цьому виді спорту. До багатьох із них безпосереднє відношення мають і українські гравці.

Так, у польській Плюс-Лізі, де цього сезону вперше виступав львівський клуб «Барком-Кажани», змінився чемпіон. Команда «Ястшембски Вегель» у фінальній серії до трьох перемог не залишила жодних шансів володарю золотих медалей попереднього сезону «Заксі». Усі три матчі виграли волейболісти з міста Ястшембе-Здруй 3:0, 3:1 та 3:0. У складі переможців постійно виходив на майданчик вихованець українського волейболу Юрій Гладир. До речі, ці дві команди зіграють у фіналі Ліги чемпіонів, який пройде в італійському Турині 20 травня.

Щодо львів'ян, то «Барком-Кажани» в підсумку посів 13 місце, обігравши у двох стикових матчах команду «Купрум» (Любін).

У чемпіонаті Франції також новий чемпіон країни. На зміну «Монпельє», який був переможцем у попередньому сезоні, прийшов клуб «Тур». А у ньому вже п'ятий рік виступає український центральний блокуючий Дмитро Терьоменко. Тут фінальна серія складалася із двох матчів. Спершу на своєму майданчику виграв «Шомон» 3:0, потім із таким же рахунком «Тур» взяв реванш. За регламентом відразу ж після другого поєдинку пройшов «золотий» сет, де сильнішим виявився «Тур» 15:10.

А ось у чемпіонаті Італії ще турнір не завершився. У фінальній серії за участю відомих клубів «Трентіно» та «Кучіне-Лубе» зіграно чотири матчі і рахунок рівний 2:2. П'ята вирішальна зустріч відбудеться 17 травня. Дуже багато фахівців та вболівальників перед початком плей-оф припускали побачити у фіналі «Перуджу», в якій грає капітан національної збірної України Олег Плотницький. Проте переможці групового етапу італійської Суперліги («Перуджа» пройшла його без поразок, випередивши найближчого переслідувача більш ніж на 20 очок), несподівано програла у чвертьфінальній серії команді «Альянс» із Мілану та вибула з боротьби за нагороди.

Також нагадаємо, що чемпіонами Чехії стали два українські волейболісти Валерій Тодуа та Іван Плясецький. У складі празького клубу «Леви» вони виграли фінальну серію у команди «Йохострой» із міста Ческе-Будеєвіце із загальним рахунком 3:1.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді
Футбол | 25 квітня 2024, 00:13 7
Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді

Український воротар хоче підвищення зарплати

Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 11:55 7
Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ

Ігор Бурбас стверджує, що базовою датою старту УПЛ 2024/25 є 3 серпня 2024 року

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.