Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Олімпійські ігри
| Оновлено 19 травня 2023, 07:31
2263
5

Томас Бах натякнув на допуск спортсменів рф і рб до Олімпіади 2024

Президент Міжнародного олімпійського комітету продовжує нести нісенітницю

| Оновлено 19 травня 2023, 07:31
2263
5
Томас Бах натякнув на допуск спортсменів рф і рб до Олімпіади 2024
Bulgarian Olympic Team. Томас Бах (в центре)

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах натякнув на допуск російських та білоруських спортсменів до Олімпіади 2024, висловивши побажання, щоб спортсмени з усіх 206 національних олімпійських комітетів (НОК) були присутні у Парижі.

Наприкінці березня Виконавчий комітет МОК ухвалив, що спортсменам з рф і рб дозволено повернутися в міжнародний спорт як нейтральні атлети. Проте рішення про участь в Олімпійських іграх 2024 в Парижі ще не ухвалено.

За рішенням МОК допущені можуть лише ті спортсмени рф і рб, хто публічно не висловлювався на підтримку війни в Україні і не пов'язаний з російськими і білоруськими збройними силами або органами національної безпеки.

Міжнародні федерації розділилися у своїх рішеннях, і деякі з них вважали за краще зберегти свої заборони.

Стрільба з лука, веслування на каное, велоспорт, фехтування, гольф, дзюдо, сучасне п'ятиборство, скейтбординг, настільний теніс, тхеквондо, тріатлон і боротьба дозволили спортсменам з рф та рб повернутися до світового спорту відповідно до рекомендованих МОК умов. А ось легка атлетика, бадмінтон, кінний спорт, скелелазіння та серфінг відмовилися послабити свої обмеження.

Бах підкреслив особливий підхід МОК до рф та рб, виступаючи в Софії, де він відзначив 100-річчя Болгарського олімпійського комітету (БОК).

Бах сказав: «Рекомендація МОК полягає в тому, щоб спортсмени усіх країн було допущено до участі у відбіркових змаганнях до ОІ, які вже проходять. Я сподіваюся, що багато федерацій приймуть наші рекомендації. Я радий, що отримав підтримку від президента Болгарії Румена Радєва. Він, як і ми, хоче, щоб спортсмени зі всіх 206 національних комітетів МОК могли брати участь в Олімпійських іграх».

Позиція МОК неприємно здивувала уряд України, який ухвалив рішення про бойкот будь-яких змагань перед Парижем-2024, на яких присутні росіяни та білоруси.

Однак Бах продовжує чести свою нісенітницю, наполягаючи на тому, що МОК «завзято працює над об'єднанням спортсменів з усього світу, щоб вони могли брати участь у глобальних спортивних заходах без обмежень».

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
GloryUkraine
Продажний, прорашистський покидьок.
Barry
Французам просто не выдать этим ублюдкам визы, и проблема будет элегантно решена.
Выталкиватель парашутистов
Орки сколько влили денег в МОК, что не допуск из спортсменов на ОИ выглядел бы абсолютным нонсенсом. Без сейчас прессует все международные  федерации по этому поводу, и, как это не прискорбно, он достиг определенных успехов. И это при том, что РФ ещё не удалила или устроила свои денежные вливания в эту общественную организацию