Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Олімпійські ігри
| Оновлено 08 травня 2023, 08:31
3499
13

Томас БАХ: «МОК докладає всіх зусиль, щоб повернути рф і рб у спорт»

Президент МОК під час візиту до Китаю зробив резонансну заяву

| Оновлено 08 травня 2023, 08:31
3499
13
Томас БАХ: «МОК докладає всіх зусиль, щоб повернути рф і рб у спорт»
Getty Images/Global Images Ukraine. Томас Бах

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах під час візиту до Китаю заявив, що МОК працює над тим, щоб допомогти спортсменам із російськими чи білоруськими паспортами повернутися до міжнародних спортивних заходів.

На засіданні виконкому МОК, яке відбулося у березні, Бах зазначив, що рішення про те, чи зможуть російські та білоруські спортсмени виступити на Олімпіаді в Парижі наступного року, буде ухвалено «в належний час».

Бах зазначив, що потрібен час, щоб побачити, як ці рекомендації приймаються та дотримуються. Однією з рекомендацій, згаданих Бахом, є те, щоб спортсмени з цих двох країн могли взяти участь у паризькій Олімпіаді з нейтральним статусом.

Томас Бах: «Зараз ми вживаємо всіх зусиль для виконання місії Олімпійського руху щодо повернення спортсменів з російськими або білоруськими паспортами на міжнародні змагання.

Ми знаходимося у дуже тісній співпраці та обміні думками з міжнародними федераціями, які зараз несуть відповідальність за проведення своїх змагань. Ми дуже сподіваємося, що ця місія може бути виконана в умовах, які були встановлені, щоб спортсмени з цих двох країн повинні взяти участь у нейтральному статусі, щоб ми могли справді об'єднати весь світ на Олімпійських іграх у Парижі».

Бах визнав, що існує ризик політизації цього рішення, але наполягає, що «будь-який бойкот покарає лише їхніх власних спортсменів»:

Ви знаєте заяви урядів, які хочуть вирішувати, хто може брати участь в Олімпійських іграх, міжнародних спортивних змаганнях, а хто ні. Ми повинні бути дуже твердими у тому, що ці рішення мають прийматися відповідальними спортивними організаціями.

Уряди мають право висловлювати свою позицію. Але вони також розуміють, що будь-який бойкот тільки покарає їхніх власних спортсменів і позбавить їхніх людей пишатися своїми спортсменами за їхні олімпійські виступи».

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Istm
гнида цей бах
Bimbа Joe
Деньги Газпрома не пахнут, а гнида?
introvert
Самовдоволена мерзота. 
Олег Мандрівник
Олимпиада заводилась под соусом что все войны на время Олимпиады прекращаются. В 2008 расея начала войну в день начала Олимпиады. Ему бы погуглить что такое логика
Игорь Нестеренко
Бах відробляє гроші Газпрому, а ті міцно тримають його за яйци)
Springfield
Пусть начинают готовиться в Бахмуте под фосфорными  фейерверками.
DK1961
Полное дерьмо, на корню давно купленное газпромом
osokor
Якийсь недофашист від МОК. Це ж треба таку скотиняку вибрати...
K 12
Когда оно здохнет уже это животное 
GloryUkraine
У цього фашизм у крові.Розкопайте все на цього Баха. Де його дідо та батько воювали. А ще можливо вони були катами в концтаборах? 
chak98
Мерзотник. Адвокат диявола. Шо б подавився рашистським баблом.