Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 19 травня 2023, 16:30
12870
25

Калініна – Кудерметова. Прогноз та анонс матчу 1/2 фіналу WTA 1000 у Римі

Супершанс для українки, але потрібно обіграти 12-ту ракетку світу

| Оновлено 19 травня 2023, 16:30
12870
25
Калініна – Кудерметова. Прогноз та анонс матчу 1/2 фіналу WTA 1000 у Римі
Sport.ua

У п'ятницю, 19 травня (не раніше 16:30), відбудеться півфінальний матч у нижній частині сітки грунтового турніру серії WTA 1000 у Римі (Італія), в якому українська тенісистка Ангеліна Калініна (WTA 47) зіграє проти представниці країни 404 Вероніки Кудерметової (WTA 12).

Ангеліна Калініна

Перше, що спадало на думку, коли ми бачили Ангеліну в заявці на якийсь турнір: а чому вона не грає за збірну України? Питання цікаве, але риторичне. Багато наших тенісистів мають якісь розбіжності з ФТУ, тому можна сміливо припустити, що саме тому Калініна не виступає за національну команду, а не через якісь непатріотичні погляди...

Калініна проводить турнір життя. Мало хто очікував, що Ангеліна зможе дійти до півфіналу супертурніру в Римі. Багато в чому їй це вдалося, звичайно, завдяки ранньому вильоту Аріни Соболенко та Каролін Гарсії, але це ніяк не скасовує заслуг українки.

У другому раунді змагань Калініна декласувала росіянку Анну Блінкову. Далі жертвою Ангеліни стала чемпіонка АО 2020 та фіналістка Ролан Гаррос того ж року Софія Кенін. Кенін не грунтова тенісистка, нестабільна і взагалі слабенька? Подивіться, як вона зіграла проти Соболенко. Софія все ж таки грала у фіналі Відкритого чемпіонату Франції, вона вміє грати на глині, а якщо ще враховувати той факт, що Калініна вже двічі програвала їй у 2023 році, то американку можна було вважати фавориткою поєдинку. Однак Ангеліна просто задавила стабільністю, вмінням закінчити розіграш вчасно і точно пробити на задню лінію.

Взагалі Ангеліна, щодо стабільності, дивує на змаганнях у столиці Італії. Так, були спади у грі з Кіз та Хаддад Майєю (до цих ігор повернемося пізніше), але коли українка знаходить свій теніс, то вона починає просто літати кортом, діставати кожен м'яч, тягтися за ним, грати через втому. Звичайно, в першу чергу це показник характеру, але саме це і породжує ту необхідну стабільність, коли в тебе виходить показувати свій найкращий теніс.

У чвертьфіналі Ангеліна зустрілася з Медісон Кіз. Кіз – не як Кенін, більше любить хард, і саме там у неї основні успіхи. Але вона гравець топ-30 та щось вміє на глині. Ангеліна провалила перший сет, програвши його 2:6. Але у другій партії повністю перевернула гру та взяла матч під свій контроль, вигравши наступні партії 6:2, 6:4. Як казала сама Ангеліна: «Мене підтримували трибуни, мені кричали, що я можу, і я змогла!» Саме так і працює теніс. Коли ти чіпляєшся за кожну можливість повернутися в гру, зробити брейк, хоча летиш 0:40 на прийомі, коли тебе розібрали в першій партії, але ти все одно виходиш на другий сет з високо піднятою головою, ось саме тоді й приходить той самий успіх, те саме бажання грати під овації вболівальників та почуватися у своїй тарілці. Саме так і відчувається теніс Калініної наразі, саме тому це її турнір життя.


Getty Images/Global Images Ukraine. Ангеліна Калініна

Чвертьфінал українки проти Хаддад Майї запам'ятається українським уболівальникам надовго. Ангеліна не супер-топ-гравець, вона не вміє вигравати швидко у суперниць, які на такому ж рівні, як вона, або навіть сильніші за неї, якщо зі старту матчу вона заволоділа комфортною перевагою. У першій партії проти представниці Бразилії Ангеліна вигравала 4:0 та 5:2 з двома брейками. Перед стартом 8-го гейму Беатріс взяла медичний тайм-аут. Проблеми із ногою? Якщо вірити самій бразилійці, то так, справді травма. Але питання всього два... По-перше, навіщо ризикувати своїм здоров'ям перед стартом Ролан Гаррос і продовжувати матч, коли ти вже летиш у першому сеті, а по-друге, як можна з травмою відбігати 4 години і ще «камонити» після крутих розіграшів? Ніхто не звинувачує Беатріс у симуляції, напевно вона справді відчула біль, але це пошкодження ніяк не вплинуло на її гру. Медична перерва пішла на користь Беатріс. Вона збила темп Ангеліни і виграла 4 гейми поспіль, врятувавши сетбол в 10-му геймі й незабаром вигравши тай-брейк.

Ангеліна виглядала погано. Вона розуміла, що і сама втомилася, що грає проти 15-ї ракетки світу, яку вона не закрила з 5:2 і яка явно не прогавить свій шанс довести матч до логічного завершення. Друга партія почалася рівно, але Ангеліна двічі робила брейк першою і змушувала Беатріс наздоганяти. У результаті – знову екстра-гейми, знову втрачені сетболи, і знову тай-брейк. І тут, мабуть, Ангеліна справді відчула, що просто не може витримувати темп гри. Беатріс частіше грає на вищому рівні, досвідченіша і більше пристосована до марафонів у якісному поєдинку. Обурення, втраченість, втома, можливо, навіть біль – все це було написано на обличчі Калініної. 5:4 на тай-брейку з міні-брейком на користь Беатріс змусили попрощатися українських уболівальників із бажаним півфіналом для Ангеліни. Але не все так просто! Калініна вчасно включилася в гру, через силу відбивала потужні форхенди Хаддад Майї та вийшла спочатку на свій перший сетбол, який не змогла реалізувати, а потім потужним бекхендом із хав-корту у протихід завершила другу партію з 2-го сет-поінту.


Getty Images/Global Images Ukraine. Ангеліна Калініна

Старт третьої партії Ангеліна провалила, чого не було у попередніх двох. 0:3 та примарні шанси на камбек. Калініна взяла подачу, а потім, врятувавши декілька геймболів, зробила брейк і не просто повнрнулася в гру, а по-справжньому увірвалась. Подача під 0, не найскладніший брейк, знову плюс-мінус впевнена подача та брейк на матч! 6:3 після 0:3! Навіщо цей весь переказ ігор українки? Як тільки Ангеліна брала хоча б 1 поїнт у геймі, вона продовжувала чіплятися, боротися та вигризати кожен м'яч. Саме це і є головною зброєю Калініної зараз. Так, звичайно, Ангеліна виграла не без везіння. Але це теніс, як інакше?

У 2023 році Калініна виграла 14 матчів та програла 10 на всіх покриттях. Ангеліна має 4 перемоги цього сезону на грунті (саме в Римі) і 2 поразки. За свою кар'єру українка жодного разу не брала трофей на рівні WTA 250 або вище, але може похвалитися титулом на 125-тисячнику у Ліможі (Франція), який вона виборола наприкінці минулого року.

Вероніка Кудерметова

Неможливо написати щось про Кудерметову, не згадавши про її тренера, а за сумісництвом і чоловіка. Сергей Демьохін (саме так звати цю особу) у розмовах з іншими тренерами з різних країн прямо заявляв, що «путін – красень, а вся Європа має стояти на колінах, росія та путін – «найкращий політик XXI століття» – все правильно роблять». Про це у березні 2023 року розповів коуч Лесі Цуренко Микита Власов. Варто припустити, що також вважає і сама Вероніка, адже жодного засудження війни, яку розв'язала рф на території України, від неї фанати тенісу так і не почули. Та й тенісистка продовжує виходити на матчі у майці з логотипом свого спонсора – «татнафти». Звичайно, як і належить WTA, це не заборонено правилами Туру (ну а кого це хвилює, вірно?), проте структури компанії з татарстану перебувають під санкціями Європейського союзу, і така реклама має бути розцінена як порушення законів ЄС.

Короткий екскурс щодо Кудерметової зроблено, зрозуміло, ким вона є, що підтримує і що думає. Це важливо знати, особливо перед матчем української тенісистки проти неї.

У плані тенісу Вероніку можна охарактеризувати як «темну конячку» турнірів. Вона рідко показує гру, яка варта топ-15, але за рахунок декількох успішних відрізків протягом року їй вдається триматися на верхівці рейтингу WTA. Найвищою позицією росіянки у світовому рейтингу є 9-те місце. І це, маючи лише один титул WTA, який вона виграла у 2021 році на 500-тисячнику в Чарльстоні (США). Також на її рахунку 4 програні фінали (Абу-Дабі 2021, Мельбурн 2022, Дубай 2022, Стамбул 2022). Взагалі Кудерметова більше є парною тенісисткою. Тут і поточна друга позиція у рейтингу, і фінал Вімблдона, і 6 трофеїв WTA, і півфінали Аus Open та US Open.

Сильною стороною Кудерметової є подача та вміння закінчувати розіграш у два-три удари. Вона досить активна тенісистка, але дуже нестабільна протягом матчу (хоча в жіночому Турі, крім Іги Свьонтек, мало хто може похвалитися такою якістю). У Римі Вероніка впевнені перемоги чергує з дуже важкими та напруженими матчами. На старті тисячника вона у двох сетах розібралася з Паррізас-Діас (7;5, 6:2), після чого насилу переграла Анастасію Потапову (7:5, 3:6, 6:1). У 1/8 фіналу Кудерметова не залишила жодних шансів Боузковій (6:2, 6:2), а ось у чвертьфіналі проти Чжен Ціньвень мала програвати, але показала більш надійний теніс у вирішальній партії (3:6, 6:3, 6:4).

Вероніка на другому престижному турнірі поспіль доходить до півфіналу. Двома тижнями раніше вона грала у поєдинку 1/2 фіналу проти Іги Свьонтек у Мадриді і розгромно програла 1:6, 1:6. Цього сезону росіянка виграла 19 матчів при 11 поразках на всіх покриттях, а на грунті її вінрейт у 2023 році становить 73% (8–3).

Статистика особистих зустрічей

Калініна та Кудерметова двічі грали між собою. Рахунок у особистих зустрічах 1:1. У 2021 році Ангеліна програла росіянці в Лінці на індурі, а вже цього сезону взяла гору над Веронікою на великих змаганнях у місті Дубай.

Прогноз

Кудерметова є фавориткою зустрічі, але навряд чи все так однозначно. З огляду на перемогу українки у 2023 році в особистій зустрічі та бійцівський теніс тут, у Римі, варто припустити, що принаймні сет Калініна візьме. Рекомендуємо розглянути варіант «фора Калініної +3.5» за коефіцієнт 1.79.

Оцініть матеріал
(58)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Перша ліга. Лівий Берег забезпечив собі перехідні матчі
Футбол | 03 травня 2024, 19:50 3
Перша ліга. Лівий Берег забезпечив собі перехідні матчі

Клуб із Київської області побореться за вихід в УПЛ

ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика
Футбол | 03 травня 2024, 07:44 25
ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика

«Пенсіонери» разом із Михайлом обіграли «Тоттенхем» 2:0 у перенесеному матчі АПЛ

Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Nostradamus
Шо за комменты? Ватный монголоид гоу хоум. Её покрытие хард на кубке крембля. Домой, пора домой! 
Ангеліні ангела! Вірим! Буде у фіналі! Слава Україні! 
Александр Науменко
Повилазила різноманітна нечисть зі своїми бздиками. У них сьогодні, нетримання, сакральний день.
arrow1418
2.5 дня відпочинку . Що ти пишиш . 
Сергій Юрійович
А хто знає, через VPN можна отримати укр прапорець до профілю? Бо, враження що тут доволі русоботів. Чи то люди з "територій"?
Сергей Чёрный
Ватную дырку Калинина обыграет и заткнет ее вонючую пасть, я вообще не понимаю кто их добустил к турниру
Александр Ад
Я рахую,що Калініна вже дуже вдало виступила на цьому турнірі,а вихід в фінал для неї взагалі буде як перемога,головне не" перегоріти"до старту.
InterVsWorld
мечта Остапенко-Калинина для многих или жосткая реальность вроде метовой с Рыбкой .
InterVsWorld
если взять АТП и ВТА, что 4 титула подряд только у Кончиты ... ни у Аранчи, ни у Граф (кстати, не подскажите, бывалые, почему столько раз его пропускала? а-ля Серена Уильямс в Индиан-Уэллс), ни у Надаля, ни у Мэгги Корт ... ни у Роя Эмерсона,, ни у Мустера, ни у Бьорна Борга .... и Ига не смогла приехать за 3 подряд защитой титула, точнее не сможет приехать ...
InterVsWorld
6,090-1,168 в пинке ...
InterVsWorld
5.10-1.17 betcity, что там в любимом пиннаклспортс ...
InterVsWorld
например, у россиянок за Ндесятилетнюю историю турнира в Мадриде 2 титула (Сафина и Шарапова), а вот за Нсотлетнюю историю Рима только 4 титула (трижды Мария Юрьевна и Динара)
без этих двух имен получается, что такие как Света Кузнецова, Морозова и прочие местные таланты налузерились вдоволь
InterVsWorld
у россиян: ни одного финалиста Рима, если ничего не путаю (только Черкасов в советское время), так что есть шанс и Медведева до финала убрать ... не Стёпе случайно???
InterVsWorld
Наш Мастерс, что и требовалось доказать
serhiy
Мир,дружба ,жвачка.Головне -руку не пожати )))
Обсервер Влад
Теро-татарка абсолютно нічого собою не являє, чому усі на неї ставлять? Калініна якщо буде грати так, як проти бразильянки, то винесе її з корту вперед ногами.
Більше турбує те, що моральні принципи і совість у наших на настільки жалюгідному рівні, щоб виходити грати проти терористів, що будь-який результат цього матчу не компенсує тієї шкоди Україні як державі від визнання терористичної держави повноцінним учасником спортивного(а відповідно і суспільного) життя у цивілізованому світі...(( Ну але пару копійок призових Калініна собі хапне на пенсію - нехай це буде на її совісті.
Выталкиватель парашутистов
Как бы поступил в этой ситуации настоящий патриот Украины? Зная наверняка, что выиграть невозможно у Кудерметовой, нужно не выходить на корт и сделать заявление, что  западло играть с представительницей страны, которая развязала войну против суверенной страны.  Но это все мечты.... Деньги превыше всего.....
Billy Bons
кудермєтка виграє, нажаль, у двох сетах. Вона по всіх статах сильніша Ангеліни
serhiy
Мій прогноз,після попередньої найдовшої гри в карєрі,фізику не потягне-програє.
Але героїчно не пожме руку.) Патріотка.(