Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 травня 2023, 06:49
1353
4

Провальний початок. Колос вдома програв Олександрії

Підопічні Руслана Ротаня без проблем розібралися з опонентами

| Оновлено 16 травня 2023, 06:49
1353
4
Провальний початок. Колос вдома програв Олександрії
ФК «Колос»

«Колос» і «Олександрія» закривали 26-й тур чемпіонату України з футболу. У порівнянні з переможним матчем минулого туру проти «Вереса» у складі «Колоса» відбулися дві зміни. У захист Ярослав Вишняк поставив Чоботенка, який замінив Золотова. Також до основного складу повернувся Богданов, а в запасі залишився Велетень.

Підопічні Руслана Ротаня, який на цей матч був дискваліфікований через червону картку в поєдинку проти «Дніпра-1», також мали дві зміни. На вістрі атаки з'явився Кулаков. У півзахисті вийшов Мустафаєв, який замінив дискваліфікованого Рибалку. На лаві запасних матч розпочав Кожушко. Самого ж Ротаня на тренерському містку «замінив» Сергій Кравченко.

Початок матчу був приголомшливим для «Колоса». Підопічні Вишняка пропустили два голи за 11 хвилин. На 5-й хвилині Ковалець без будь-якої протидії дійшов з м'ячем до лінії штрафного майданчика, трохи змістився у бік центру і завдав точного удару в лівий від голкіпера кут. На 11-й хвилині Логінов ударом головою результативно завершив навіс із кутового. М'яч влетів у ближній кут воріт.

Склалося враження, ніби господарі на стартових хвилинах думками були ще в роздягальні. Гравці «Олександрії» дуже просто створювали моменти та доходили до воріт практично без протидії з боку ковалівців. В атаці команда Вишняка діяла не краще, ніж у захисті.

Перший більш-менш небезпечний момент господарі створили на 18-й хвилині: Ільїн з правого флангу зробив простріл у штрафний майданчик, Лисенко намагався замкнути його, але захисник перешкодив. За чотири хвилини на ударній опинився сам Ільїн, однак Шевченко у стрибку відбив м'яч. На 36-й хвилині гравці «Олександрії» допомогли господарям створити небезпечний момент. Логінов у своєму штрафному майданчику закривав м'яч корпусом, щоб його забрав Шевченко. Але голкіпер затримався з виходом, Логінова обікрав Кравченко і намагався зробити простріл – Шевченко у падінні зіграв на перехопленні.

На другий тайм «Олександрія» вийшла із завданням утримати переможний рахунок. Футболісти діяли у повільному темпі, часто перекочували м'яч на своїй половині поля та не поспішали йти в атаку. «Колос» намагався змінити перебіг гри. З перших хвилин другої половини зустрічі підопічні Вишняка додали в активності, але це не допомогло їм створювати гольові можливості. За весь другий тайм – лише один гольовий момент: на 78-й хвилині Велетень на лінії воротарського майданчика намагався головою замкнути сильний простріл від Попова, але не зміг влучити по м'ячу.

«Олександрія» впевнено довела матч до перемоги. Це її третій виграш за перебування Руслана Ротаня на посаді головного тренера. До речі, команда з Кіровоградської області з 10 листопада минулого року на полях суперників більше за один гол за матч не забивала. Сьогодні ця тенденція закінчилася.

«Колос» і «Олександрія» знаходяться в середній частині турнірної таблиці. «Олександрія» давно застовпила за собою п'яту сходинку, на якій, швидше за все, і закінчить чемпіонат, оскільки відрив і від четвертого, і від шостого місця досить солідний. «Колос» бореться за 6-8 місця з «Кривбасом» та «Ворсклою». Проте поразки у 22-24 турах відкинула підопічних Ярослава Вишняка на восьме місце. Сьогоднішній програш може ускладнити життя ковалівцям. До зони перехідних матчів – 7 очок, у наступних двох турах на «Колос» чекають матчі проти «Дніпра-1» та «Динамо». Тож розслаблятися футболістам із Київської області поки що ніяк не можна.

Українська Прем'єр-ліга. 26-й тур.

«Колос» – «Олександрія» – 0:2

Ковалець (5), Логінов (11).

Чоботенко (25), Попов (69) - Мірошниченко (39), Михайленко (57), Богданов (58), Ковалець (75), Копина (83).

«Колос»: Волинець, Чорноморець, Новак, Чоботенко, Кравченко, Мілько, Богданов (Криворучко, 83), Оріховський (Попов, 66), Болбат (Мякушко, 46), Ільїн (Велетень, 66), Лисенко (Ісаєнко, 46).

«Олександрія»: Шевченко, Бабогло, Ковалець, Кулаков (Кобзар, 76), Мірошніченко, Сігеєв, Логінов, Скорко (Шулянський, 90), Копина, Михайленко (Кожушко, 67), Мустафаєв (Матюшенко, 76).

Арбітр: Роман Блавацький (Львів).

Стадіон: «Колос» (Ковалівка, Київська область).

КОЛОС – ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

11’
ГОЛ ! М'яч забив Сергій Логінов (Олександрія).
4’
ГОЛ ! М'яч забив Кирило Ковалець (Олександрія).
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 18
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Чи зіграє Миколенко? Склади на мерсісайдське дербі: Евертон – Ліверпуль
Футбол | 24 квітня 2024, 21:09 0
Чи зіграє Миколенко? Склади на мерсісайдське дербі: Евертон – Ліверпуль

Поєдинок відбудеться 24 квітня о 22:00 за київським часом на стадіоні «Гудісон Парк»

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Springfield
 Таким образом в УПЛ образовался своя "суперлига".  Повторюсь. Такого  я не нашёл в топ чемпионатах.   Пять команд идут в плюсах, зато 11 - в минусе!!!   От Кривбасса (6-й)  до Зари 23 очка,  а до Металлиста -  13.  О чём это говорит?   Пусть Павелко думает. 
 Для Ротаня похоже чемпионат только начинается.
Gargantua
Великан ))
Сурок
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил