Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
|
1834
0

Вадим ШАХРАЙЧУК: «На ЧС збірна України мала завдання – посісти перше місце»

Завдання не виконано, але окремими компонентами тренер задоволений

Вадим ШАХРАЙЧУК: «На ЧС збірна України мала завдання – посісти перше місце»
ФХУ. Вадим Шахрайчук

Наставник збірної України з хокею Вадим Шахрайчук на Раді федерації прозвітував про виступ на чемпіонаті світу у Дивізіоні 1B.

Команда в останньому матчі ЧС поступилася Японії і не зуміла підвищитись у класі.

«Виступ нашої команди на чемпіонаті світу в Естонії передбачав головне завдання – перше місце. Команда була налаштована та ми знали, що нам потрібно, щоб перемогти. Однак, два великих штрафи (вилучення до кінця матчів) центральних нападників в ключових матчах з Китаєм та Японією дозволили нам тішитися лише срібними нагородами. Не кращим чином виступили наші воротарі, які показали погану статистику на ЧС-2023. Так, за цей сезон ми почали грати швидше, показали на першості планети вражаючу результативність та кращу за довгі роки реалізацію більшості (майже 68%), тричі здолали у товариських зустрічах представника Топ-дивізіону Угорщину (для порівняння, у попередньому сезоні ми чотири рази їм програли), ввели до складу «молоду кров» і досягли прогресу в грі, хоча і не змогли випередити Японію в групі».

«На жаль, нашими зусиллями так і не вдалося уникнути «старих проблем», слабких сторін – центральні нападники, воротарська позиція, агресивна робота захисників. Звісно це питання, яке має вирішуватися на дитячому, клубному рівні та шляхом участі гравців у сильних, конкурентоздатних чемпіонатах. Однак, попри друге місце в Таллінні, вважаю, національна збірна команда України зробила крок уперед у своєму розвитку».

«Як за результатами, так і за якістю гри в сезоні-2022-2023 років», – сказав Шахрайчук.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.