Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 травня 2023, 21:06
1883
0

Час до Першої ліги. Ворскла поставила Львів на межу від вильоту з УПЛ

Команда Віктора Скрипника без зайвих клопотів відвантажила суперникам два м'ячі

| Оновлено 14 травня 2023, 21:06
1883
0
Час до Першої ліги. Ворскла поставила Львів на межу від вильоту з УПЛ
УПЛ

Наближення моменту завершення чергового розіграшу української Прем’єр-ліги змушує команди-учасниці національних змагань робити рішучі кроки в напрямку визначення власних остаточних позицій наприкінці поточної кампанії. Зокрема, це стосувалось і полтавської «Ворскли», яка на своєму шляху до потенційної зони єврокубків устигла наробити чимало помилок і перебувала за крок від утрати будь-яких сподівань.

Для того, аби команда Віктора Скрипника зберігала бодай якісь перспективи на цьому шляху, їй у рамках двадцять шостого туру потрібно було переграти головного аутсайдера поточного розіграшу – «Львів». Ось тільки в футболістів Анатолія Безсмертного були власні серйозні мотиви – остання сходинка могла б остаточно набрати для них чинності, якби у паралельному матчі харківський «Металіст» сенсаційно здолав луганську «Зорю», а «золоті леви» поступились б «зелено-білим».

Трансляція цього матчу на самому початку була такої поганої якості, що перші хвилин п’ятнадцять пройшли повз нашу увагу. Коли ж картинку вдалось відновити до належної, було помітно, що полтавська «Ворскла» захопила чимало простору на чужій половині поля та намагалась вигадати передачі на загострення. Переважно, вони були дуже посередньої якості, проте це було лише питанням часу та наполегливості команди Віктора Скрипника.

Щодо дій футболістів Анатолія Безсмертного, то в них одразу розпочалась невдала полоса, оскільки вже на 19 хвилині довелось замінити легіонера Траоре, що позбавило лівий фланг швидкості. Хоча й не було особливої потреби в цьому для «золотих левів», адже вийти з власної половини поля було ще тим завданням. Проте «Ворскла» свої багаточисельні моменти не квапилась використовувати, що відверто дивувало за нічийного рахунку на табло.

Полтавці навіть встигли влучити в стійку під завісу тайму, але гра все одно перейшла до другої половини без забитих м’ячів. А там уже все вирішила індивідуальна недбалість від гравців «Львова» у власному штрафному майданчику. На 56 хвилині Мишенко поклав суперника на газон у боротьбі за подачу з правого флангу, після чого Сефері спокійним ударом у лівий кут відіграв воротаря.

Це був вирішальний момент усього матчу, оскільки «Ворскла» позначила власну перевагу. Надалі залишалось тільки втримувати це успіх, із чим у команди Скрипника не виникло жодних проблем. «Золоті леви» так і не наважились на гідну відповідь, а вже під завісу основного часу пропустили вдруге, коли простріл Кравця з лівого флангу швидкої атаки в центрі штрафного дістався Скляру. Власне, від вильоту команду Безсмертного врятує тільки диво.

У наступному турі «Львів» зіграє в номінально гостьовому дербі проти «Руха», а полтавська «Ворскла» прийматиме криворізький «Кривбас».

Українська Прем'єр-ліга. 26-й тур.

«Львів» – «Ворскла» - 0:2

Сефері, 57 (пен.), Скляр, 90

Мишенко, 56 – Бацула, 51

«Львів»: Рибка – Ґабріель, Вовкун, Никитюк – Кузик (Р. Михайлів, 71), Мильченко, Мишенко (Алібеков, 81), Грисьо – Траоре (Сімінін, 19), Свржняк (Бугай, 46), Богунов (Ременяк, 71).

«Ворскла»: Ісенко – Бацула, Кравець, Скляр (Рамірес, 90+2), Пердута – Павлюк, Челядін (Черниш, 81) – Кане (Лопес, 85), Нестеренко (Кулаковський, 90+1), Сефері – Степанюк.

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків).

Стадіон: «СКІФ» (Львів).

Удари (у площину): 5 (1) – 16 (5)
Кутові: 1 – 9
Офсайди: 0 – 2.

ЛЬВІВ - ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Скляр (Ворскла).
57’
ГОЛ ! З пенальті забив Таулянт Сефері (Ворскла).
Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Блукаюча роль Бражка, проблема із флангами, лідерство Циганкова та Судакова
Футбол | 27 березня 2024, 14:33 29
Блукаюча роль Бражка, проблема із флангами, лідерство Циганкова та Судакова

Олексій Сливченко аналізує вчорашній успіх збірної України у матчі проти Ісландії (2:1)

Богачук прибув до Лас-Вегаса на бій із Мендосою
Бокс | 28 березня 2024, 08:44 1
Богачук прибув до Лас-Вегаса на бій із Мендосою

Поєдинок відбудеться 30 березня

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.