Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 травня 2023, 04:57
13258
93

Розвернули капітана. Чорноморець переміг Динамо

У свій день народження київський клуб зазнав домашньої поразки

| Оновлено 14 травня 2023, 04:57
13258
93
Розвернули капітана. Чорноморець переміг Динамо
ФК «Динамо»

Обидві команди підійшли до матчу із кадровими проблемами. У складі «Динамо» були дискваліфіковані захисники Олександр Тимчик і Денис Попов. Обидва футболісти отримали попередження у поєдинку попереднього туру проти «Кривбасу», які виявилися для них четвертими цього сезону. Натомість у стартовому складі вийшли Дячук і Караваєв. Крім того, сьогодні в основі грали Вівчаренко, який замінив Дубінчака, та Волошин, який вийшов замість Кабаєва.

Одесити були змушені грати фактично без усіх основних гравців лівого флангу. Матч пропускали Олександр Васильєв та Максим Брагару. Також не було Артура Авагімяна, який останнім часом грав на вістрі атаки. Причина для всіх одна – перебір жовтих карток. Замість них у «старті» вийшли Політило, Хадіда та Гучек.

З перших хвилин матчу обидві команди почали активно пресингувати на чужій половині поля. Краще це виходило у «Чорноморця». Склалося враження, що динамівці були не готові до такого натиску з боку одеситів. Початок поєдинку провалив захист київського клубу, особливо його центр. Саме звідти «Чорноморець» забив обидва голи.

Перший небезпечний момент гості створили вже на 3-й хвилині. Алефіренко з флангу змістився в центр і пробив приблизно з 20 метрів – Нещерет у падінні відбив м'яч. Після кутового Нещерет знову врятував свою команду, відбивши м'яч, який летів під поперечину після удару головою з центру штрафного майданчика. Знову кутовий – і знову удар головою із центральної зони – цього разу голкіпер «Динамо» був безсилий, оскільки м'яч залетів точно в лівий від нього кут. Автором голу став захисник Єрмаков.

Після голу «Чорноморець» не пішов у оборону, продовжив атакувати та пресингувати. У нападі одесити здебільшого розраховували на швидкість і техніку Алефіренка та Бадібанги. Саме легіонер «Чорноморця» зробив передачу з правого флангу у штрафний майданчик на Демченка, який із району 11-метрової позначки головою пробив у правий від воротаря кут воріт. 2:0 на користь одеситів на 11-й хвилині – такий початок матчу навряд чи хтось міг передбачити.

Після такого приголомшливого старту динамівці довго приходили до тями. До середини першого тайму перевага була на сторони гостей. Кияни за цей час не створили жодного гольового моменту. «Динамо» через пресинг суперника було змушене часто грати через Нещерета, оскільки варіанти пасів уперед перекривали одесити. Голкіпер часто віддавав неточні дальні передачі.

Вперше справді небезпечно біля воріт Паста було на 29-й хвилині. Караваєв з правого флангу зробив передачу на дальню штангу, Волошин замкнув її несильним ударом з відскоком від газону – м'яч влучив у штангу, а потім полетів у напрямку до лінії воріт, але захисник вибив його.

До кінця першого тайму ініціативою володіло «Динамо», гості трохи зменшили оберти, зігравши за рахунком. На 37-й хвилині «Динамо» провело позиційну атаку. Ванат отримав м'яч у центрі штрафного майданчика, між чотирьох суперників віддав пас на Буяльського, той намагався влучити в дальній кут - м'яч прокотився поряд зі штангою. Через хвилину Ванат вперше в матчі обіграв Салюка, який з перших хвилин діяв проти нього персонально, увійшов до штрафного майданчика і пробив - м'яч пролетів повз дальній кут воріт.

Початок другого тайму став повною протилежністю старту першої половини матчу. Тепер уже динамівці швидко забили два голи. На 53-й хвилині Беніто та Ванат обігралися у пас у штрафному майданчику, нападник опинився близько до воріт і переграв Паста. Салюк цього разу не впорався з Ванатом. Через дві хвилини Буяльський у центрі штрафного майданчика зіграв у стіночку з Ванатом і точно пробив під поперечину!

Схоже, у перерві динамівці отримали серйозну прочуханку від Олександра Шовковського. Кияни до середини другого тайму перегравали «Чорноморець». Діяли зібрано, дисципліновано, часто грали в короткий пас, що дозволяло створювати небезпечні моменти. На 57-й хвилині Ванат міг вивести киян уперед. Нападник отримав м'яч біля воріт, але удар вийшов неточним.

Ближче до екватора тайму гра вирівнялася, команди діяли на зустрічних курсах. На 64-й хвилині Нещерет врятував «Динамо». Єрмаков опинився один у штрафному майданчику, прийняв м'яч і потужно пробив – Нещерет встиг зреагувати та руками зробити сейв. Щоправда, м'яч летів недалеко від голкіпера.

А на 71-й хвилині «Чорноморець» забив переможний гол. Демченко прийняв м'яч спиною до воріт у районі пів кола штрафного майданчика. Проти гравця одеситів діяв капітан «Динамо» Сидорчук, який був за його спиною. Демченко показав корпусом, що йтиме праворуч, а сам різко розвернувся вліво і точно пробив у правий від воротаря кут воріт. Сидорчуку, сидячи на газоні, залишалося лише злитися на себе.

Одразу після пропущеного голу Шовковський провів потрійну заміну. Перріс, Царенко та Дубінчак помітно освіжили гру в атаці. Царенко на 90-й хвилині міг зрівняти рахунок, але після його класного удару в дальню «дев'ятку» м'яч пройшов трохи вище за ворота. Загалом же наприкінці матчу динамівці діяли не так активно, як на початку другого тайму. Можливо, не вистачило сил. У результаті «Динамо» зазнало домашньої поразки у свій 96-й день народження та в день смерті Валерія Васильовича Лобановського.

Якщо «Зоря» у цьому турі здобуде свою чергову перемогу, то збільшить відрив від «Динамо» до 8 очок. І тоді киянам можна буде вже забути про медалі. До речі, у матчі проти «Чорноморця» перервалася безпрограшна серія «Динамо» із 7 поєдинків.

Одесити продовжують дотримуватися свого стилю – не відсиджуються в обороні та багато атакують. Команда Романа Григорчука зараз демонструє класний футбол і заслуговує на вище місце в турнірній таблиці.

Українська Прем'єр-ліга. 26-й тур.

«Динамо» – «Чорноморець» – 2:3

Ванат (53), Буяльський (55) - Єрмаков (4), Демченко (11, 71).

Беніто (23), Дячук (56), Дубінчак (72) - Салюк (76).

«Динамо»: Нещерет, Вівчаренко (Дубінчак, 71), Дячук, Сирота, Караваєв, Сидорчук, Андрієвський (Лонвейк, 78), Буяльський, Волошин (Царенко, 71), Беніто (Перріс, 71), Ванат (Рамірес, 82).

«Чорноморець»: Паст, Салюк, Гучек, Путря, Єрмаков, Політило, Кузик (Задоя, 88), Демченко, Бадібанга, Алефіренко (Черткоєв, 90+2), Хадіда (Штогрін, 46, Гладкий, 80).

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро)

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського

ДИНАМО – ЧОРНОМОРЕЦЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

70’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Демченко (Чорноморець).
55’
ГОЛ ! М'яч забив Віталій Буяльський (Динамо Київ).
54’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Ванат (Динамо Київ).
11’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Демченко (Чорноморець).
3’
ГОЛ ! М'яч забив Віталій Єрмаков (Чорноморець).
Оцініть матеріал
(97)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, чи зіграє Куртуа в 1/2 фіналу ЛЧ проти Баварії у Мюнхені
Футбол | 28 квітня 2024, 18:31 0
Стало відомо, чи зіграє Куртуа в 1/2 фіналу ЛЧ проти Баварії у Мюнхені

Тібо потрапив у заявку королівського клубу, але їде до Німеччини просто підтримати команду

СУДАКОВ: «У Шахтаря залишилося 5 матчів. Кожна гра як фінальна»
Футбол | 28 квітня 2024, 17:39 11
СУДАКОВ: «У Шахтаря залишилося 5 матчів. Кожна гра як фінальна»

Півзахисник гірників розповів про перемогу над ЛНЗ Черкаси

Коментарі 93
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Макс Максов
Григорчук буде запалювати в наступному сезоні! До речі, був би хороший тренер для збірної...
rrkalina
Ай,молодцы! Порадовали знатно! Григорчуку-просто браво. В очередной раз слепил  команду из г-на и палок.Красавцы просто. ВКДК-с днем рождения 
Remark
Григорчука бы в сорную, а не вот это вот недоразумение с тремя местами роботы)))
Zanregent
Думаю как раз бы Григорчук в Динамо бы сделал команду,но он не пойдёт
sahka1981
Та нічого такого неочікованного і страшного. Після серії перемог ДК вже почали співати оди для Сашо, але ж перемоги були не зовсім впевнені мяко кажучи, зараз показали свій рівень. Зорю і так навряд чи доганяли б, а що 4 що 5 місце без різниці та сама ЛК, та і зрозуміло що на 4 буде ДК (буде повторення атирекорду, але для кротячій ботві яка тут так безмежно радіє слід пам'ятаии про свій антирекорд 10 чи 11...). Гра більше нічійна, але 3  гол практично самі собі вигадали, завдяки Нещерету, ну і Караваєв на початку начудив. Що вразило так це перші хвилин 20, таке відчуття що грали проти команди з Бундесліги, а не проти Чорноморця. Слід відмітити роботу Григорчука, гарну команду зліпив і це ще лідери пропускали через перебір карток.
stalevar1250
И вообще, я считаю что Черноморцу нужны исключительно тренера с отчечеством Иосифович 🙃🙃
Буряк, Альтман, Григорчук... 😉😉
Springfield
Ч-ц взял три реванша за домашние поражения!  Это то,  что я только вспомнил. Ч-Кр 0:1, Ч-Верес 0:1, Ч-ДК 0:3.  Верес получил 1:3, а Кр и ДК по 2:3. И ещё  Ингульца обыграли в Петровововово.))
 Матч конечно интересный вышел. Особенно для нейтрального зрителя. 5 голов и сюжетная линия. Типа выставочный матч звёзд Киева и курорта.
 Дядя Рома вспомнил персоналку.  Прогадал или нет?  Ванат то забил, но его заменили, как выжатый лимон.  Салюка затащили из Второй лиги!  Из села Заря!  Команда Балканы.  Вот это пример для других ФК.
 И это Было как  Хачереди против Ибрагимовича.  Златан тоже забил.   Но шведы проиграли, как и Динамо в ДР - грустный праздник.
 Знал бы Ротань будущее! 5 ничьих точно лишние.
stalevar1250
Браво!! Не зря Черноморец был есть грозой авторитетов, умнички!! 
yuriy_kent
Вітаю Зорю з лігою европи. А у Одеси таки чудова команда
Remark
По игре справедливым был бы ничейный счет. Свои два 100% момента Динамо упустило в первом тайме и результат первого тайма должен был быть 2-2, а не 0-2.
Но в любом случае Черноморец с победой, они молодцы!!! Единственный минус этой команды - оборона. С этим нужно что-то решать. Столько сколько они, и так часто как они только Львов и Метал пропускает. Было бы норм оборона, смотри бы и за еврокубки бы боролись!
AK.228
Програти в такий пам‘ятний день … день скорботи за Лобановський - вміє тільки дінамо 🤪
Андрей Трегубов
Поздравляю Моряков с заслуженной победой над мажорами!Красивая и содержательная игра получилась!!!С адреналином!!!
Vladislav Pohily
Динамо, як Динамо. Очікувати на щось нове із цим тренерським штабом і, найголовніше, підбором гравців - марна справа.
Владислав Антонов
Чорноморець дуже порадував, такі міцні колективи, як він, Ворскла та Кривбас - це лише на благо лізі.
А Динамо хоч нафармить євроочки в ЛК, команда не безталанна, але потрібен час, щоб вийти на більш-менш пристойний рівень. І з Шовковським шансів на це більше, ніж з Луческу.
Mykhailo Stepanov
сьогодні чергова річниця смерті ВВЛ...((
Фанькин кот
Фань, ти признайся мені
Де ти спав під парканом?
Чого пика в лайні? 
І смердиш перегаром?  
Умник
Одно радует
Никаких Караваевых Андриевских гармашей бойко шепелевых наконец то не увидим.
Есть прекрасные ребята царенко бражко яцик малиш.
Zdolaemo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
zhyr
Сидорчук буде в основі, доки не закінчить кар"єру)))
avk2307
Гру не дивився, глянув огляд і мені здається плюс мінус так і повинно було закінчиться. 
Чорноморцю ці бали важливіші були.
Як і раніше казав, Нещерет грає на рівні Луніна, не рятує там де повинен.  Захист поки що також не вражає, три чотири гравці Чорноморця спокійно розбирались з захистом.