Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 25 серпня 2023, 15:26
1355
0

Тренер збірної України U-18: Завдання виконали – залишились у Дивізіоні 1A

Олександр Бобкін оцінив виступи у Дивізіоні 1A

| Оновлено 25 серпня 2023, 15:26
1355
0
Тренер збірної України U-18: Завдання виконали – залишились у Дивізіоні 1A
ФХУ

Наставник збірної України з хокею U-18 Олександр Бобкін оцінив виступ команди на чемпіонаті світу у Дивізіоні 1A. Україна рік тому піднялася до другого за силою дивізіону, фінішувавши на 5-й позиції.

– П’яте місце, мабуть, не було нашим максимумом. Так, ми не були готові настільки, щоб боротися за перших два місця, але ситуація на чемпіонаті розвивалася таким чином, що розклади могли виявитися найнесподіванішими. Японці в першому турі перемогли данців, а потім поступилися угорцям. Данці впевнено, 8:3 виграли в казахстанців, а в наступному турі втратили очки в матчі з французами.

Хоча загалом справедливо, що за перше місце боролися саме збірні Казахстану та Данії. При цьому до старту турніру ми вважали фаворитами азійців. Очна зустріч лідерів однак продемонструвала, що найбільше заслуговували на перемогу данці. Проте скандинави самі винні, що програли японцям і не змогли виграти в основний час у французів.

Ми до останнього матчу претендували на бронзу. Виграли б в основний час у японців, стали б третіми. Нам це не вдалося. І, можливо, так справедливо. Не те щоб ми не заслуговували бути третіми, але, якщо об’єктивно, на цю мить це ще не наше місце. Стати сходу призерами в дивізіоні 1А, мабуть, – надто зухвалий крок. Японія ж навпаки торік програла всі п’ять матчів і мала б понизитися в класі. Але залишилася там завдяки зняттю росії та білорусі. Японці зробили висновки з торішньої невдачі і зараз заслужено стали третіми. Мене ж тішить, що ми впоралися з головним завданням – залишилися в дивізіоні. А налаштування перед стартом у нас було максимальним – чемпіонство. З думками про перемогу ми провели всю підготовку.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.