Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 травня 2023, 19:56
1574
0

Вилучення не стало на заваді. Інгулець утримав нічию проти Кривбаса

Команда Юрія Вернидуба вчергове пригальмувала на шляху до зони єврокубків

| Оновлено 04 травня 2023, 19:56
1574
0
Вилучення не стало на заваді. Інгулець утримав нічию проти Кривбаса
УПЛ

Футболу ніколи не буває вдосталь – так вирішили організатори української Прем’єр-ліги, розподіливши зустрічі двадцять четвертого туру в нерівномірній пропорції поміж двома робочими днями посеред тижня. І якщо в першій частині було одразу п’ять протистоянь із відповідним рівнем напруги, то на наступний день на нас очкували лише три гри, проте інтрига від цього точно не зменшилась.

Зокрема, цікавою виглядає наразі ситуація в середині турнірної таблиці, де через велику щільність точиться боротьба як за місця в зоні єврокубків, так і за виживання в «елітному» дивізіоні. Ось і зустрічались у звітній день представники цих двох категорій команд – петровський «Інгулець» та криворізький «Кривбас», ставлячи собі за мету за будь-яку ціну здобути три очки, бо надалі суперники точно не ставали б слабшими.

Доволі неквапливим був футбол від самого початку протистояння, а перевагу при цьому не можна було віддати жодній із сторін. Криворіжці намагались ловити суперників на швидких розіграшах м’яча, тоді як команда з Петрового покладалась, здебільшого, на довгі передачі в сподіваннях на успішний дотик перед чужими володіннями. У цьому плані «Інгулець» мав певний успіх посеред першого тайму, коли Резепов зачепився в боротьбі та потужно пробив у поперечину з далекої відстані.

Разючого впливу на гру цей момент так і не отримав, бо футболісти Юрія Вернидуба важко зв’язували власну гру на вістрі атаки, тоді як суперникам бракувало елементарної наполегливості. «Козаки» вважали за краще захищати власні ворота до перерви й мали в цьому успіх. Утім, як і «Кривбас», до володінь якого опоненти майже й не підходили.

Проте відсутність переваги в контролі над м’ячем відчутно турбувала Сергія Ковальця, тож він під час перерви вирішив перехопити ініціативу подвійною заміною після відновлення гри, а потім додав ще двох свіжих футболістів, коли зустріч так і не розкрилась за чверть години. Саме під час другого слоту замін на полі з’явився півзахисник Іван Головкін, ключовими діями якого стали два швидких попередження та відповідне вилучення вже на 76 хвилині.

Певна річ, що подібний розвиток подій нашкодив атакувальному потенціалу господарів, які в ті хвилини не просто провадили власні наступи, а й отримали рідкісний момент для голу, коли подачу Кухарука з кутового на правому фланзі головою в дальню дев’ятку завершував Смоляков, але голкіпер потягнув дуже складний м’яч.

Для «Кривбаса» ж червона картка в суперників була зрозумілим сигналом до дії, і команда Вернидуба на цьому тлі створила ледь не найкращий свій момент за весь матч. На 78 хвилині постріл від Луньова з правого флангу штрафного влучив у ближній каркас воріт, а окрім цього гостьовий колектив так нічого й не зміг створити. Зрештою, матч так і завершився без голів, що за жодних обставин не могло нас потішити.

У перший день наступного тижня петровський «Інгулець» гратиме в гостях у львівського «Руха», а криворізький «Кривбас» прийматиме київське «Динамо».

Українська Прем'єр-ліга. 24-й тур.

«Інгулець» – «Кривбас» - 0:0

Поспєлов, 45+1, Смоляков, 54, Головкін, 59 – Татарков, 67

Головкін, 76 (друге попередження)

«Інгулець»: Білик – Смоляков, Ковальов, Поспєлов, Нагієв (Кухарук, 46) – Коробенко (Головкін, 58), Кучеренко (Сидоренко, 46), Клименко – Козиренко, Резепов (Марусич, 59), Одарюк (Кравчук, 88).

«Кривбас»: Кліщук – Дібанго, Стецьков, Бескоровайний, Понєдєльнік – Капіч, Луньов, Татарков (Приходько, 72) – Задерака, Микитишин (Дебелко, 80), Хомченовський.

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ).

Стадіон: «Інгулець» (с. Петрове).

Удари (у площину): 8 (5) – 10 (2)
Кутові: 4 – 3
Офсайди: 1 – 1.

ІНГУЛЕЦЬ - КРИВБАС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Події матчу

76’
Іван Головкін (Інгулець) отримує червону картку.
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.