Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 травня 2023, 05:09
11988
3

Карколомний стрибок у таблиці. Чорноморець у Одесі не залишив шансів Колосу

Команда Ярослава Вишняка програла третій матч поспіль

| Оновлено 04 травня 2023, 05:09
11988
3
Карколомний стрибок у таблиці. Чорноморець у Одесі не залишив шансів Колосу
УПЛ

Матчі посеред тижня є вже звичною практикою для української Прем’єр-ліги в 2023 році, бо команди прагнуть надолужувати раніше перенесені з певних причин зустрічі, але щоб провести одразу повноцінний тур за два дні – таке трапляється в наших реаліях украй рідко. Двадцять четвертий за ліком раунд національної першості був у цьому плані поодиноким виключенням, проте завдання, які вирішували за його ходом команди, були незмінними.

Наприклад, одеський «Чорноморець» під керівництвом Романа Григорчука наразі дуже заклопотаний питанням власного виживання в «елітному» дивізіоні, бо який би «моряки» не демонстрували яскравий футбол у поточному році, проте їм усе ніяк не вдавалось віддалитись від зони вильоту та перехідних матчів. У той самий час суперникам одеситів, ковалівському «Колосу», подібний сценарій навряд чи загрожував, бо в контексті команди Ярослава Вишняка ми знову можемо говорити про натяки на боротьбу за єврокубки.

Але з таким початком гри, який цього разу був у виконанні команди з Ковалівки, до жодних міжнародних змагань прагнути не треба. Гості неначе вчасно не прокинулись, тож проґавили подачу кутового з правого флангу від Кузика на ближню стійку вже на сьомій хвилині, а її головою завершив у дальній кут Бадібанга без жодного спротиву. «Чорноморець» одразу відчув, що має перевагу над суперниками, тож намагався закривати їх вже на чужій половині поля.

Така тактика доволі непогано працювала ще й за тієї умови, що «чорно-білі» дуже повільно пересувались саме в позиційному наступі, через що єдиною реальною можливістю атакувати для них були контрнаступи на великих швидкостях. А там уже давались у знаки елементарні хиби під час простих передач на короткі відстані. Хіба що на 11 хвилині відбувся цілком пристойний випад, але його завершив у центрі чужого штрафного удар над воротами від Оріховського.

Сонце в Одесі цього весняного дня вже помітно припікало, тож футболісти неначе намагались відтанути від зимової криги. Гра була дуже неквапливою та без акцентів із обох сторін, тож і зацікавленість у ній за ходом першого тайму поступово спадала в незаангажованих глядачів. Сподівання були на другу половину, проте «Колос» неначе всім виглядом показував, що відмовляється пришвидшуватись у напрямку чужих воріт.

І в підсумку команді Вишняка за це дуже сильно прилетіло. При чому – від власного ж футболіста. Чоботенко на 57 хвилині перехоплював передачу суперника з правого флангу, а вийшло так, що м’яч від його ноги за чудернацькою траєкторію перелетів Волинця, який також вирішив зіграти на виході. Вийшов доволі цікавий за виконанням автогол, хоча й Алефіренко, немов шуліка, намагався записати на себе цей м’яч.

Десь за кілька хвилин після цього «Колос» отримав найбільш слушну нагоду для того, аби забити в цій грі, проте Ільїн влучив у ближню до себе стійку порожніх воріт на завершення прострілу з правого флангу у воротарський, який трохи підчепив до цього Попов. Вочевидь, гості від цієї невдачі ще більше знітились, і в підсумку пропустили втретє, коли на 71 хвилині Путря з правого флангу дотягнув м’яч до межі штрафного, пробив, а Волинець недбало перевів м’яч на ногу Демченку, що стояв неподалік.

Але на цьому пригоди «Колоса» в цій грі також не завершились. На 78 хвилині звичайний підкат на лівому фланзі захисту від Ісаєнка був спрямований у ноги Кузику, проте арбітр Роман Блавацький десь побачив привід для прямої червоної картки. VAR, аби змінити думку рефері, на цьому матчі не було. Не варто й казати, що після цього ні про які можливості для гостей ми більше не говорили.

Цими вихідними одеський «Чорноморець» зіграє домашній матч проти дніпровського «Дніпра-1», а ковалівський «Колос» навідається в гості до рівненського «Вереса».

Українська Прем'єр-ліга. 24-й тур.

«Чорноморець» – «Колос» - 3:0

Бадібанга, 7, Чоботенко, 57 (авт.), Демченко, 71

Кузик, 36 – Чоботенко, 27

Ісаєнко, 78 (грубий фол)

«Чорноморець»: Паст – Брагару, Єрмаков, Салюк, Путря – Демченко (Політило, 89), Васильєв, Кузик (Задоя, 83) – Алефіренко (Войтіховський, 88), Авагімян (Гладкий, 83), Бадібанга (Штогрін, 82).

«Колос»: Волинець – Чорноморець, Новак, Чоботенко, Кравченко – Мілько, Богданов (Ісаєнко, 61) – Болбат (Гусол, 86), Оріховський, Ільїн (Велетень, 86) – Лисенко (Попов, 60).

Арбітр: Роман Блавацький (Львів).

Стадіон: «Чорноморець» (Одеса).

Удари (у площину): 13 (5) – 5 (0)
Кутові: 5 – 3
Офсайди: 1 – 0.

ЧОРНОМОРЕЦЬ - КОЛОС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 16°C

Події матчу

78’
Євген Ісаєнко (Колос К) отримує червону картку.
71’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Демченко (Чорноморець).
58’
ГОЛ ! М'яч забив Даниїл Алефіренко (Чорноморець).
7’
ГОЛ ! М'яч забив Зігі Бабангіда (Чорноморець).
Оцініть матеріал
(57)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Октавий Фландрийский
Типичный договорняк, если кто обратил внимание... Але, Баранка!
20052011
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Белогубко
всё правильно сделал ГРИ на несколько минут выпустил Штогрина-Гладкого -Политыло --когда счёт был 3-0 а Войтиховского и Задою надо было выпускать раньше --молодцы