Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 квітня 2023, 06:27
2617
2

Нічия на вагу золота. Рух урятувався від поразки від Ворскли

Команда Віталія Пономарьова просувається до виходу із зони перехідних матчів

| Оновлено 30 квітня 2023, 06:27
2617
2
Нічия на вагу золота. Рух урятувався від поразки від Ворскли
УПЛ

Для кожної з команд-учасниць української Прем’єр-ліги поступово наближається визначальний момент поточного сезону, але й до його настання можна наробити настільки багато помилок, що потім залишатиметься тільки жалкувати про згаяний час. У зоні прямого вильоту та перехідних матчів це, напевно, відчувається значно сильніше, і саме тому домашня гра проти полтавської «Ворскли» для львівського «Руха» в рамках двадцять третього туру набувала настільки великого значення.

Команді Віталія Пономарьова потрібно було здобувати перемогу заради виходу з підвалин турнірної таблиці, тоді як футболісти Віктора Скрипника в останніх турах також робили все від себе залежне для просування вверх за рейтингом, сподіваючись застрибнути до останнього вагону єврокубкової зони. Однак жоден із цих двох колективів у першій половині гри не зробив і натяку на те, що хоче перемогти саме в цій зустрічі.

Усі атаки «Руха» зводились до того, що м’яч віддавався Климчуку чи Таллесу й ті щось мали робити проти щільного захисту суперників, який лише за поодинокими виключеннями залишав опонентів без належної опіки. І при цьому вона ще й інколи була взагалі подвійною, якщо йшлось про протистояння технічним виконавцям. Пройти повз такий спротив було надзвичайно важко й «жовто-чорним» до перерви це так і не вдалось зробити.

Що ж до «Ворскли», то намагання команди Скрипника дійти до чужих воріт атаками з малою кількістю виконавців у складі відверто відштовхувало глядачів. Полтавці не демонстрували своєї переваги в ігровому тонусі, що набули за останні три переможні гри, і подекуди їхні атаки навіть не встигали набирати обертів у центрі поля до того, як опоненти розбирались із можливими напрямками передач на загострення.

Такий футбол не міг влаштовувати ні власне футболістів, ні їхніх тренерів. Скрипник на цьому тлі більш плідно попрацював із командою під час перерви, тож від самого початку другого тайму гості були заряджені на чужі ворота. Забитий м’яч за таких умов не змусив на себе довго чекати й уже на 56 хвилині розкішний широкий розіграш в один дотик із лівого флангу на правий дійшов до центру штрафного на Степанюка, перед яким залишались лише голкіпер та ворота.

Швидкості в цій грі були такі, що й один гол здавався надзвичайно великим надбанням для обидвох команд. «Ворскла» на якусь мить, напевно, теж почала так вважати, але в підсумку раптовий відскок до центру штрафного полтавців на 90 хвилині залишив Климчука сам на сам із воротарем. Яворський намагався цьому завадити, але тільки зачепив суперника в стрибку, привіз пенальті, отримав вилучення, а постраждалий із позначки приніс своїй команді нічию пострілом у лівий верхній кут.

Посеред наступного тижня львівський «Рух» гратиме в гостях у харківського «Металіста 1925», а полтавська «Ворскла» прийматиме київське «Динамо».

Українська Прем'єр-ліга. 23-й тур.

«Рух» – «Ворскла» - 1:1

Климчук, 90+1 (пен.) – Степанюк, 56

Едсон, 64 – Сефері, 44, Яворський, 74, Челядін, 78

Яворський, 90 (грубий фол)

«Рух»: Паньків – Лях, Холод, Дідик, Роман – Довгий (Притула, 62) – Соломон-Отабор, Едсон (Підгурський, 66), Таллес (Мисик, 82), Руніч (Альваренга, 62) – Климчук.

«Ворскла»: Ісенко – Бацула, Кравець, Яворський, Пердута – Кане (Рамірес, 90+2), Павлюк, Челядін (Кулаковський, 85) – Олійник, Степанюк, Сефері.

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).

РУХ - ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 15°C

Події матчу

90’
ГОЛ ! З пенальті забив Юрій Климчук (Рух Львів).
90’
Сергій Яворський (Ворскла) отримує червону картку.
57’
ГОЛ ! М'яч забив Руслан Степанюк (Ворскла).
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лейпциг у битві за місце у Лізі чемпіонів розгромив Боруссію Д
Футбол | 27 квітня 2024, 18:33 8
Лейпциг у битві за місце у Лізі чемпіонів розгромив Боруссію Д

А Баварія виграла свій матч у Айнтрахта

Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 01:00 2
Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25

«Лестер» повернеться в елітний дивізіон Англії, «лиси» гарантували як мінімум 2-ге місце

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
для и так чахлого украинского футбола вылет Руха это трагедия, потому что там создана действительно хорошая академия.
Old T
Яворский попал в мяч ногой , но на  уровне головы Климчука.  А как иначе он мог препятствовать удару, то есть, защитить ворота?  Похоже зацепил и это точно красная.  Но 11 бил "пострадавший"! Значит не так уж он и пострадал.   Для Руха это шанс сыграть переходняк с Карпатами.)