Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 квітня 2023, 23:38
4973
51

Дніпро-1 обіграв Інгулець і продовжує переслідування Шахтаря

Дніпряни забили два голи у другому таймі

| Оновлено 29 квітня 2023, 23:38
4973
51
Дніпро-1 обіграв Інгулець і продовжує переслідування Шахтаря
УПЛ

У 23 турі Української Прем'єр-ліги зустрілися «Інгулець» та «Дніпро-1». Дніпряни цього сезону ведуть боротьбу як максимум за чемпіонство, як мінімум – за вихід до кваліфікації Ліги чемпіонів. І кожна осічка у цій гонці може мати вирішальне значення. Такий конфуз ледь не стався з командою Олександра Кучера минулого туру, коли перемогу в «Руха» вдалося вирвати лише у компенсований час. У тому поєдинку начудив бразильський голкіпер Макс Валеф, тож сьогодні ворота «Дніпра-1» було довірено захищати Владиславу Рибаку.

«Інгулець» більш-менш спокійно почувається в середині турнірної таблиці, але для повної впевненості петрівцям також необхідно набирати очки. До речі, у першому колі «червоно-жовті» зуміли відібрати залікові пункти у дніпрян, зігравши внічию з рахунком 2:2.

Перша половина зустрічі була скупа на гольові моменти. Господарі поля вишикували грамотну оборону і не дозволяли суперникам знаходити вільні зони біля свого штрафного майданчика. Проте міг відкрити рахунок Гуцуляк, який після прострілу Довбика з центру штрафного майданчика пробив невдало. Цей момент – єдине, що згадується із гостроти біля воріт «Інгульця» до перерви. Якось обмаль створили претенденти на чемпіонство.

Дніпряни багато контролювали м'яч, але без швидкості не могли підібратися до штрафного майданчика суперників. Господарі поля відповідали нечастими контрвипадами, які також не несли особливої загрози.

А на початку другого тайму петрівці ледь не відкрили рахунок у матчі. Після навісу з флангу м'яч долетів до Запорожця, який несильно пробив з-під захисника і Рибак ногою відбив м'яч. Незабаром стався ключовий та неоднозначний епізод. Гуцуляк впав на куті штрафного майданчика «Інгульця» після боротьби з Клименком, і арбітр вказав на 11-тиметрову позначку. Пенальті бездоганним ударом реалізував Довбик.

Тепер уже петрівці були змушені активніше йти в атаку, але на них відразу чекала ще одна неприємність. Сарапій зі своєї половини поля зробив довгу передачу на хід Когуту, який ударом головою перекинув м'яч через Білика, що вийшов. Так «Дніпро-1», який практично не мав моментів для взяття воріт, зробив вагому заявку на перемогу в поєдинку.

Надалі дніпряни впевнено утримували здобуту перевагу. Господарі подали кілька кутових, але не змогли загострити ситуацію біля воріт суперників. А гості ледь не забили третій гол: Пеглоу зблизька пробив вище воріт.

У наступному турі сьогоднішні суперники проведуть домашні поєдинки: «Дніпро-1» зіграє з «Металістом», а «Інгулець» протистоятиме «Кривбасу».

Українська Прем'єр-ліга. 23 тур.

Інгулець – Дніпро-1 – 0:2

Довбик (58, пенальті), Когут (63)

Запорожець (90) – Бланко (9), Когут (18), Матарріта (53), Сарапій (60), Піхальонок (74)

«Інгулець»: Білик, Нагієв, Поспєлов, Ковальов, Кучеренко (Резепов, 65), Смоляков, Клименко (Сидоренко, 86), Кухарук (Козиренко, 73), Головкін (Одарюк, 65), Запорожець, Марусич (Коробенко, 73)

«Дніпро-1»: Рибак, Матарріта (Назаренко, 68), Сарапій, Сваток, Адамюк, Бланко (Пеглоу, 68), Бабенко, Когут (Рубчинський, 68), Піхальонок (Танчик, 85), Гуцуляк (Підлепенець, 85), Довбик

ІНГУЛЕЦь – ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

63’
ГОЛ ! М'яч забив Ігор Когут (Дніпро-1).
59’
ГОЛ ! З пенальті забив Артем Довбик (Дніпро-1).
Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Україна дізналася суперників у відбірковому раунді Євро-2025 U-19
Футбол | 03 травня 2024, 22:23 1
Україна дізналася суперників у відбірковому раунді Євро-2025 U-19

Команда Михайленка потрапила до групи з Нідерландами, Словенією, Казахстаном

Довбик оформив 20-й гол у сезоні Ла Ліги. Українець забив Барселоні
Футбол | 04 травня 2024, 19:43 1
Довбик оформив 20-й гол у сезоні Ла Ліги. Українець забив Барселоні

Триває битва за звання найкращого бомбардира

Коментарі 51
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
yuriy_kent
Бажаю Довбику стати кращим бомбардиром України. Шість голів за вісім матчів цілком реально. Та у кінці травня Шахтар-Дніпро. Сподіваюся без втрат підійдуть обидві команди. Але у Шахтаря графік сложніший. 
avk2307
Пихаленок и Сарапий получили карточки от фонаря. Пенальти спорный.
Old T
Испортили картину маслом.  Надо было 3:1 выигрывать сегодня! Ведь это праздничный счёт Дня украинского футбола.  Правда  29 апреля  в 1992 году в первом историческом матче наша сборная проиграла 1:3.
VitosKH
Києвляне уже за Пердь начали болеть😂
avk2307
Я не смотрел игру. Кто смотрел, почему у Днепра так карточек много по сравнению с Ингульцом? Обычно наоборот же
саня лысый
Бридко дивитись такі матчі як в цьому турі за участю Дніпра і Щахтаря. Це вже змагання хто більше насипе павелку??За грою ні Дніпро ні Динамо ні тим більш Шахтар не заслоговуютьна золото чи навіть срібло. Судді тянуть шахтар та Дніпро не перший матч, вбиваючи Динамо яке відверто слабке. Зоря за грою зараз краща і судді не тягнуть і не заважають . Цікаво чому ?
BestOf
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Aleks04
Щодо суддівства.
Шахтарю допомагають найбільше. До Дніпра ставляться поки що лояльно, але це поки що. Тобто, судять і на користь Дніпра, і на користь суперників. Пенальті під питанням, хоча контакт у штрафному майданчику був. Але при цьому суддя трьох гравців Дніпра посадив на жовті, які не є доречними. Подивимося як Дніпро судитимуть наприкінці чемпіонату, якщо він зазіхне на чемпіонство. А Шахтар судять дуже добре, найкраще з усіх.
Lion
Динамовская ботоферма в своем репертуаре в каждой статье о Шахтёре......
BestOf
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BestOf
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Andr88
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
u6464u
правильніший заголовок  , арбітр обіграв Інгулець, так правдивіше .
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Aleks04
Довбик побив дніпровський рекорд Венглинського і впевнено йде до побиття всеукраїнського рекорду. Я не вважаю рекорд Мхітаряна справедливим, той чемпіонат (2013/2014) був чемпіонатом Дніпра, а Шахтар за рахунок договірняків та суддів опинився на першому місці. Тому і рекорд Довбика буде набагато ціннішим.
Виктор Алтухов
Почему я не болею за симпатичную, в целом, команду Днепр? Почти в каждой игре прикупают судей. И как обидно Ковальцу, когда известный торгаш Иванов ставит пенальти за нарушение за штрафной и не ставит за руку в штрафной, когда каждое столкновение трактуется в пользу Днепра. 
Aleks04
Знову ж таки, донецька ботва та залишки хряківської ботви на гілці Дніпра. Чому залишки, та тому що інші браві хлопці з Харкова чомусь розбіглися, дізнавшись, що їхній супер "перспективний" клуб на межі зникнення і утримуватиметься на гроші Дніпра, а президент-вбивця ризикує потрапити до в'язниці. Настільки лицемірно, коли цей вид популяції висловлюється про "неправильне суддівство".