Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 28 квітня 2023, 11:58
3501
0

Поквапились ховати. Тоттенгем відігрався з 0:2 проти Манчестер Юнайтед

У першому матчі після повернення Мейсона лондонський клуб перевернув невдалий хід зустрічі

| Оновлено 28 квітня 2023, 11:58
3501
0
Поквапились ховати. Тоттенгем відігрався з 0:2 проти Манчестер Юнайтед
Getty Images/Global Images Ukraine

У рамках тридцять третього туру англійської Прем’єр-ліги лондонський «Тоттенгем» мав зіграти на своєму полі з «Манчестер Юнайтед», утворивши таким чином доволі цікаву пару команд, що боряться поміж собою за місце в Лізі чемпіонів УЄФА на наступний сезон. Однак навряд чи «шпори» мали слушний контекст напередодні цієї гри для того, аби говорити про настільки далекоглядні наміри. Антоніо Конте звільнили за ходом цього сезону, але Крістан Стелліні з його штабу, що допрацьовував на тимчасовій основі, не протримався на посаді керманича столичного клубу надто довго.

Замість італійців у підсумку знову поставили рятувати сезон колишнього гравця клубу, Раяна Мейсона, проте молодому фахівцю за розкладом припало визначати своє повернення до керма в найбільш невигідних умовах із можливих. Уже незабаром «Тоттенгему» доведеться поїхати на «Енфілд», проте наразі команду цікавила виключно звітна дуель. І недаремно, бо розпочинала її команда таким чином, неначе продовжувала другий тайм попередньої зустрічі проти «Ньюкасла», що завершилась розгромом 1:6.

Уже на сьомій хвилині «Червоні дияволи» організували стрімкий вихід до атаки через центральну зону, який завершувала передача до лівого флангу штрафного на Санчо. Еріксен тоді слушно почав відволікати на себе увагу флангового захисника суперників, і партнер у підсумку вільно пробив у дальній кут. Перевага гостей на м’ячі від самого початку матчу була доволі легко помітною, тож команді Мейсона подекуди навіть складно було залишити межі власної половини поля. «Тоттенгем» при цьому намагався відчайдушно навантажувати роботою Рішарлісона на лівому фланзі, проте в того банально не пішла гра, тож усі подібні випади «шпор» зупинялись ще на самому початку.

«Юнайтед» тим часом поводив себе так, неначе має шалену перевагу за рахунком над суперниками, але до показників того ж «Ньюкасла» команді тен Гага все ж таки було дуже далеко. Трохи ближчими до «сорок» футболісти з Манчестера стали наприкінці першої половини, коли змарнований Перішичем момент на лівому фланзі чужого штрафного обернувся на діагональне надходження загрози на протилежній половині вже для воріт його команди. Рашфорд пробив у дальній кут значно краще за хорвата до цього.

Фактично нічого не заважало гостям після цього й надалі провадити той самий темп і в другому таймі, проте Мейсон, вочевидь, мав розмову з командою під час перерви, тож вона вийшла на другу половини гри натхненною. І ось цього моменту, до речі, взагалі не було помітно за грою «Юнайтед», футболісти якого постійно втрачали суперників під час позиційного захисту. І якщо за першого удару після перерви, головою від Ленгле, м’яч із меж воротарського поцілив у поперечину, то за другого підходу Порро з відскоку під подачі з лівого флангу добряче вгатив у дальню дев’ятку.

Загроза від «Тоттенгема», що почав прокидатись, була очевидною, тому реакцію на неї мав стати момент Фернандеша вже за мить після пропущеного голу, але португалець із центру штрафного пробив у поперечину. Це був ледь не останній момент гостей до того, як вони вдруге пропустили вже перед завершальним відтинком протистояння. Не обійшлось без участі Кейна, простріл якого з правого флангу на дальній стійці в порожні ворота перевів Сон. І це був дійсно закономірний гол, бо й до цього «шпори» згаяли стільки нагод, що суперники ще мають дякувати за відсутність для них потреби відіграватись.

На вихідних лондонський «Тоттенгем» зіграє в гостях проти «Ліверпуля», а «Манчестер Юнайтед» зустрінеться з бірмінгемською «Астон Віллою».

Англійська Прем'єр-ліга. 33-й тур.

«Тоттенгем» – «Манчестер Юнайтед» - 2:2

Порро, 56, Сон, 79 – Санчо, 7, Рашфорд, 45

Гейб’єрг, 41 – Ван-Біссака, 43, Линделеф, 59

«Тоттенгем»: Форстер – Ленгле, Даєр, Ромеро – Перішич (Девіс, 77), Гейб’єрг, Скіпп, Порро (Данжума, 77) – Сон (Танганга, 87), Рішарлісон (Кулушевські, 61) – Кейн.

«Манчестер Юнайтед»: де Хеа – Далот, Шоу, Лінделеф, Ван-Біссака (Маласія, 71) – Еріксен (Фред, 61), Каземіро – Санчо (Марсьяль, 61), Фернандеш, Антоні (Веггорст, 71) – Рашфорд.

Арбітр: Ентоні Тейлор (Вайсеншейв, Англія).

Стадіон: «Тоттенгем Готспур Стедіум» (Лондон, Англія).

Удари (у площину): 18 (7) – 17 (8)
Кутові: 6 – 8
Офсайди: 2 – 3.

ТОТТЕНГЕМ - МАНЧЕСТЕР ЮНАЙТЕД. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C

Події матчу

79’
ГОЛ ! М'яч забив Сон Хин Мін (Тоттенхем).
56’
ГОЛ ! М'яч забив Педро Порро (Тоттенхем).
44’
ГОЛ ! М'яч забив Маркус Решфорд (Манчестер Юнайтед).
7’
ГОЛ ! М'яч забив Джейдон Санчо (Манчестер Юнайтед).
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.